Teret@n@

1. Koliko si visok i težak?
    U kom smislu piješ? Ako misliš tako po tvom, da prvo narokaš masu, pa onda u teretanu, neće da može, samo ćeš da se zamastiš, taman da te krknu sad za Božić. :) Mora i da se trenira uporedo za mišićnu masu, a ako 'oćeš neki suplement, uzmi prvo whey protein, al to ti je suplement samo - dodatak ishrani. Moraš da jedeš k'o konj (samo što moraš da jedeš šta treba, a ne pileći koncentrat) i radiš k'o konj, i eto... posvećena ti je vodica :)

EDIT: E, sad samo kroz ovo pročešljaš malo bilderske nauke, i eto, ukratko..

2. Imam 83 kila .. Visok sam oko 187-189 .. ali imam jebeno tanke ruke .. samo zbog toga hoću da pijem .. sve ostalo mi je ok (radio sam dugo vratilo, razboj, sklekove i imam solidnu gradju ali sam zbog ruka počeo da idem u teretanu)
    Pa znači da idem u teretanu i pijem u isto vreme ? I da kupim whey protein ? Je li to provereno ili lupaš ovde :D
    taman da te krknu sad za Božić. --- sad ću da dobijem 10 kila .. ali će sve da ode na stomak, ruke neće ni da osete :D

3. Paa, pazi ovako, u ovom jednom postu ti ja ne mogu mnogo objasniti. Ali najbitnije od svega ti je znanje, da ne bi lupao glavom o zid. Imaš na netu dosta dobrih tekstova vezanih za vežbanje, suplementaciju, ishranu i ostalo, prvo to pročešljaj, pa kreni sa teretanom i tovljenjem. Znači nadji sad neki sajt i kreni od osnovnih stvari. Polako počni da treniraš, jedi (al' to sve pravilno) i sve će doći na svoje, ne za kratko vreme sigurno, al' će biti neke vajde :)

4. Ajde .. da pokušam i ja da se napuucam :D
    Hvala na savjetima i pomoći ;)

5. Kobe, druže, neće niko da ti odgovori zato što je o tome pričano prije možda 5 stranica, a od ovih 127 ukupno još jedno 300 puta je neko pitao šta da pije i 500 puta je odgovoreno.
    Laki, buraz, aj turi na početnu, nema više smisla....

6. Radi li ko ''drop set''-ove, čujem da su dobri za hipertrofiju?

Radio sam ja prije za ruke. Jebu!! Em za hipetrofiju, em za snagu. Stvarno, što se tiče ruku, bolje od opadajućih serija nema. Bukvalno sam na sledećim treninzima tovario 5-10kg više za isti broj ponavljanja u više serija. Upale su takođe bile nevjerovatne. P.S. Opadajuće serije svi preporučuju za ramena, sa što kraćim pauzama.

7. Ај ставићу само да одаберем шта.

А ако већ наручујете за подручје Србије, па ту су вам стандард Пан Спорт и Х Спорт.

8. Radi li ko ''drop set''-ove, čujem da su dobri za hipertrofiju?

Шта су "дроп сетови"? Тхазз, шта подразумеваш под "опадајуће серије"?

Ajde .. da pokušam i ja da se napuucam :D
    Hvala na savjetima i pomoći ;)

Многи људи гледају на веј као на јебене стероиде од којих ће да ти набубри мишић док си рек'о кекс. Нема ништа од тога. Посматрај веј као додатан оброк, а не као магични напитак. Е сад, ако желиш баш да "нагруваш" руке, онда пробај са озбиљнијом суплементацијом, консултуј Тазза и Лакија, они су ти ту боготац.

Laki, buraz, aj turi na početnu, nema više smisla....

Превелик је први пост. Док дођем до осталих, сморим се к'о леш.

9. Кренуо да радим склекове али боли ме страшно нешто код ових костију у рамену http://www.scipion.hr/Repository/Slike/Iscasenje-ramena_v.jpg
    Једва сам урадио 3 скелка и 1 негативан згиб. . . Шта да радим? Много ми се вежба данас а приде имам упалу мишића на бутинама и ногама. . .

10. Kada imaš upalu odmori, a za rame što ne ideš kod doktora snimi to okle mi znamo šta ti je ?

11. Одмори Корнелије ова три дана па од понедељка опет. ;)

12. Па оно никад ме није болело раме, ево сад први пут кад сам јуче радио склекове, одрадио сам 10 у цугу, баш брзо, можда зато јер сам зарђао.
    Ево сад сам 3 серије по 20 трбушњака, они прави, руке иза главе. . .
    Лаки, не могу да не радим до понедељка, сад баш имам неку жељу, а у понедељак ми је кевина слава, тако да ћу тада да одморим. Много ми се трчи, баш имам жељу ал ноге не дозвољавају. . .

13. Мораш загревање пре вежбања, то сам ти рекао, и то оно детаљно. И после вежбања мало истезања. Ово је шок за твоје тело, све је ново, овакво стање је нормално. Пробај само да висиш што дуже на вратилу ако немаш снаге за негативна, или што рече Шеди пробај са задршком да станеш у почетни положак згиба и остани што дуже у њему. Си радио пропадања за трицепс? Можеш и на кревету или столици, помоћи ће ти код склекова, али ако раме сева, мораш да га одмориш. Удари неки лагани џогинг, спори темпо.

14. Uh, rame otkida kad radim sklekove, idem na vratilo da se držim što duže mogu a nisam propadanja radio još uvek. Lagani džoging ću proverti al mogu posle, sad sam još ono kućna vežba. . . A jeste, rame mi seva kad radim sklek.
    Laki , nisam zagrevanja radio, jebiga, nisam te poslušao, zato mi je i ovako sada. . .

15. Vidim ovaj skočkov prgram za noge ( ponedjeljak ) , šta je pregibanje bedara ležeći, ima li ko neki video ili da mii objasni kako se radi to ?

16. Е знам за овај дроп сет. Радим то веома често, за скоро сваки мишић...

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.