Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
E pa promenio sam teretanu, sad je prava muška, možda postavim slike. Fali samo gumeni pod pa da bude savršena, al ono.
Imam par pitanja o Lakijevom planu, naime trening za grudi:
--коси бенч прес: 5 серија по 8-10 понављања
--потисак бучицама : 5 серија по 8-10 понављања
-- уски бенч : 5 серија по 8-10 понављања
Zašto nema širenja, nego potisak, ako već ima ovoliko presovanja. I još da pitam, čemu služi kontra kosi benč?
Drugo pitanje je, pošto u ovoj novoj teretani imam onu ekstra spravu koja ti služi kao suporter kad radiš zgibove i propadanja, da li na njoj da radim
Pošto bez nje ne bih mogao da uradim 50 zgibova za manje od sat vremena nikad.
I poslednje, ne treba trbušnjake uopće da radim?
EDIT: I posleposlednje, koliko dugo traje ova faza?
Контра коси ти је за доњи дио груди.
Ш'о је ово? Не знам те модерне теретане, али ми дјелује као нешто што ти помаже док радиш :)
Увати се бре и ради то вратило мало, немој да забушаваш :))
Ради их после сваког тренинга, сам одреди колико...
Пробај ту справу за згибове, неће те убити. Контра коси бенч је углавном непотребан. Пропадања, рецимо, гађају тај сегмент груди, ако би баш да цепидлачиш.
Трбушњаке ради, какву год варијенту 3-4 серије после сваког тренинга. Можеш то и да мењаш. За њих је битно само да се раде редовно.
Kakvo vas je Capoon navukao, jebote, ja još sebi ne mogu da dođem... Niste valjda nasjeli na ovo? :D
Скочко, си ово тему промашио? :))
Nisam, znam ja o čemu pričam xD
Прво си написа' Смарко, зато те питам :)
Ш'о знам ја које Капун и тренира ли он уопште :)
Kaki si ti egoista, svuđe vidiš samo svoje ime :D
Јес, ја сам егоиста или ти гријешиш :Р
Mudrac :P
Трт :)
Него, идем да спавам, а ти погледај мој пост на прошлу страну је оста' нешто за затезање, па напиши да прочитам сјутра ако будеш зна' :)
Na prvu: umor, radiš mnogo gornji dio tijela, preferiraš militeri za ramena i zgibove iza glave. Spavaš ružno, ne odgovara ti krevet ili jastuk, ne odmaraš dovoljno dobro, mnogo sjediš. Vjerovatno si nabacio dosta mišića za kraći vremenski period pa sada imaš još dodatna opterećenja. Izoluj vježbe za trapez ali ne sili. Polako, sve će doći na svoje.
Ukoliko se bol pojača do granice kada postane konstantan i vrlo neugodan - otiđi doktoru :D
Бикоз није потребно лоло. Контра коси је за доње груди фазон, измишљотина, непотребан.ћ
Не знам шта је то, стави неку слику.
После сваког тренинга, не мораш да се убијаш, ја на пример радим две серије по 15 понављања висеће издизање ногу.
Написо сам, 3 недеље. http://vukajlija.com/forum/teme/3511-teret-n?strana=181#post_2048504
Имам ја ту справу, до јаја је. Нормално имаш за згибове и пропадања, само што у средини имаш као "столичицу", доле подесиш килажу, нпр. 10 кила, ставиш потколенице на ту "столичицу", и док радиш згибове или пропадања, "столичица" иде ка доле, а тег ка горе, и тако ти олакша за жељену килажу. Ја волим то да користим, јер обожавам да одрадим опадајућу серију пропадања, после ме све 5 дана имам упалу... :)
Evo Svarog me preteko u objašnjenju.
Inače, pre nekih godinu dana, pošto nikad nisam čuo za takvu spravu jelte, ja sam baš razmišljao kako bi bilo kul da postoji i čudio se kako to niko nije napravio jer je prilično intuitivna ideja i može lepo da se monetizuje. Ispostavilo se da se neko setio mnogo pre mene, samo je sprava dosta retka.
Код нас се много воле непотребни реквизити по теретанама, а они сјајни, неопходни и супер-корисни се не воле и нема их нигде. Свуда имаш машине за изолаицију бицепса, а и ону бицепс клупу, свуда имаш пек-декoве, често контра-косе бенчеве, оне каблове, итд. И СВАКА теретана има Смит машину, која је најнепотребнија од свега. Ал зато нигде нема нормалног сталка за чучањ! Не би ми такође сметало да се појави негде неки кавез. Та стварчица за згибове исто звучи кул, ал курац ћу је наћи. Да не помињемо ГХР и још неколико модернијих реквизита који су феноменални, а код нас вероватно нема ниједног.
+1
Mada imas i kod nas dobrih teretana,ali jako malo i skupe su u pm!
А фора је што су и сталак и кавез и ГХР чак и гумени под или бар нека гумена површина за ДЛ, доста јефтиније и простије ствари него чуда-муда, само што то нико не ради ололо, сем нас ретких.
Kod mene u teretani ima vaki stalak i to je sasvim dovoljno za sve da se radi
http://www.koloseum.org/sprave/stalak-za-cucanj.jpg
Такав имам и ја, не идентичан али тај фазон.