Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Заборавио сам да кажем да радим склопке умјесто трбушњака, јер ми дјелују теже, а некако могу да их више урадим. Ок, хвала ти, пробаћу да радим тако кроз серије. Јуче сам склекове бројао од тренутка кад почну да ме боле руке. Урадио сам их 10. Јавићу се кад превазиђем овај почетни ниво.
Moja iskustva s trbušnjacima na kosoj klupi (>45° nagib):
Prvi dan u teretani posle višegodišnje pauze - 8 komada; grčevi u leđima,mučnina u stomaku ,otkaz.
Mesec dana: bol od negde 17 tog, otkaz na 35-6. Isti scenario ceo mesec.
Drugi mesec: Proboj, 30 običnih + 10 sa 15kg pločom pod bradu + 10 običnih.
Mogu i sa 20 kila pločom , ali me od toga boli kičma (?!?)
Treći mesec: izbacujem ploču jer kažu da sjebava lumbalni deo kičme i cepam kolko god mogu. Rekord 137 ponavljanja u cugu.
Toliko nisam mogao ni da zamislim ko klinac.
Dobra predvežba za propadanje (ako ne možeš baš nikako jedno da izvučeš) stavi ruke iza sebe na stolicu npr. a noge na pod i spuštaj se (nadam se da si razumeo). A ako možeš bar jedno, onda cepaj u serijama po jedno ponavljanje, već za nedelju ćeš moći dva-tri.
A za zgib... Jbg, isto. Ako ne možeš uopšte, najbolje je da skočiš da bi uradio potpun zgib pa se lagano spuštaj. Ili nađi stolicu pa kolena na nju, ili partnera pa nek ti diže noge...
Nadam se da sam ti pomogao Multi.
muljti pošto si početnik kažeš ne možeš ni jedan zgib ni propadanje, e ovako, sećam se kad ja nisam mogao isto tako u srednjoj pre par godina ni jedan zgib ni propadanje, a mogao sam sklekova negde kao ti, što kaže leri, moraš da se okačiš o vratilo i visiš, dižeš se koliko možeš u startu, skačeš, radiš nepravilno al bar uradiš, sve dok ne uradiš jedan pravilno, moći ćeš uz nekoliko dana truda da uradiš jedan pravilno, isto tako i propadanje skočiš i držiš se, spustiš se pa se podigneš, odskočiš malo, kako god, probićeš, ja sam mnogo lakše probio propadanja i mogao sam za mesečak da uradim 15ak a nisam mogao da se držim u startu na šipkama jedva, al više me zgibovi jebali tek sam skoro počeo njih da radim nikad nisam pokušavao zajebato mi jer sam visok iam 1.98.
Uglavnom kad budeš mogao bar po 10 zgibova i propadanja javi se opet na ovoj temi, do tad don't give up, to ti je moj savet, vrati se za koji mesec :P
To je u slučaju ako se ne odlučiš se za teretanu, jer te vežbe su više sa neku žilavost i snagu, ja sam fizički izgled popravio sa mesec ipo dana u teretani nego što sam mogao na stazi za nekoliko meseci, mada nisam imao ovakvu ishranu dok sam vežbao na stazi i nisam bio toliko ozbiljan, ako želiš da poboljšaš i izgled preporučio bih ti tegove.
Potpuno tačno sve što je Kuzman napisao, ako ništa drugo, možeš da odeš na mesec dana i da napraviš osnovu za zgibove jer ti loše idu. Npr. možeš da radiš lat sa nekoliko pločica, ili bilo šta da ojačaš triceps zbog propadanja. Pa ako baš ne voliš teretanu, imaćeš dobar početni ''materijal'' da dorađuješ na vratilu.
Пробаћу да радим под нагибом, чим будем могао да урадим 50 нормалних.
Могу да урадим два пропадања, послије тога руке отпадоше. Покушаћу тако да стекнем рутину за пропадања овом пред - вјежбом.
Надам се да ћу се јавити за мање од мјесец дана.
Само снага и издржљивост маћори.
Да. Сви сте помогли својим савјетима. Хвала вам на одговорима.
Nećeš neku snagu dobiti od sklekova i zgibova.
Него од...
Sine, nema potrebe da se praviš mudo, nema ovdje djevojčica...
То што си му саветовао Лари су бенч пропадања (пропадања на клупи лолок) и ту се користи много мање тежине тела него код пропадања на разбоју, тако да тешко да ће то да пренесе неку снагу на разбој, мада супер је за хипертрофију..... а кад погледаш и нема баш неку алтернативу кући лоло. Ја прошле године кацам вежбо кући, сплетом околности, за горњи део сам радио и вертикалне склекове уза зид, пробај то.
http://www.youtube.com/watch?v=24N4Gqm8CL4
...gvožđa!
zavisi koja vrsta snage, u oba slučaja jačaš, samo ističem da će tegovima da brže poboljša i izgled uz pravilno vežbanje i ishranu, a ovim prirodnim vežbama bar po meni postaješ fizički spremniji, žilaviji, brži, mada najbolje je uskladiti i teretanu i prirodne vežbe po meni.
Znam Laki, al' baš to što si rekao, nema neku alternativu gajbi. Mislim da je to jedna od retkih vežbi (ako ne i jedina) koja može da doprinese propadanjima a da je gajbi. Eventualno sklek sa rukama u trouglu (dijamantski ili kako već) zbog tricepsa. A kapiram da su ovi vertikalni sklekovi keva za rame (od vežbi za po kući) al' će slabo da koriste za ono što njemu treba... Mada su sve vežbe korisne na svoj način.
A to da nećeš ojačati nije tačno, samo što je sve brže kad se radi u teretani (mislim napredak).
Kuzmane, koje su to prirodne vežbe a koje su neprirodne?
haha ja to tako zovem prirodne vežbe, one što ne radiš direktno tegovima, već svojim telom.
Da l' je moguce da posle 309 strana ljudi i dalje pisu gluposti?!
Zbog raznih Kuzmana i Šejdija, mag treninga s tegovima i ishrane poput mene je napustio temu. :(
PROSVETLI NAs ŠEJDI, nisam ja kriv provirone, pitao čovek ja dao savet.
Их, ко да је први пут, ово је класични circulus vitiosus лоло, препустите се његовим чарима.
Počeo sam da idem u teretanu prije nedelju dana, probila me je upala, prošla me je, i sad lagano radim. Neki uopšteni savjeti? :D