Zabluda je da mala tezina i veci broj ponavljaja daju definiciju, daju misic koji opada usled nedovoljnog stimulisanja. Za mrsavljenje intenzivan trening, isto kao i za masu, nesto krace pauze, a nakon toga kardio.
Trening gde su manje tezine i veci broj ponavljaja je u bodybuildingu dobra stvar za sok terapiju jednom u 30-40 dana, tipa benc sa 70 kg 20x i sl.
Zabluda je da mala tezina i veci broj ponavljaja daju definiciju, daju misic koji opada usled nedovoljnog stimulisanja. Za mrsavljenje intenzivan trening, isto kao i za masu, nesto krace pauze, a nakon toga kardio.
Trening gde su manje tezine i veci broj ponavljaja je u bodybuildingu dobra stvar za sok terapiju jednom u 30-40 dana, tipa benc sa 70 kg 20x i sl.
Ово покушавам и да им објасним...
marko, kada se kaze broj ponavljaja, misli se najveca kilaza kojom mozes odratiti taj broj ponavljaja. Tim terminom se tacnije odredjuje kilaza.
Znaci ako ti kazem da radim benc 6-8, radim ga sa 90 kg i 7 ponavljaj jedva izbacujem, a ako ga radim 10-12 radim ga za 80 recimo.
Ајде?
Знам ја да мислиш ти, али не мисли свако...
Момак тренира кошарку, нисам сигуран да баш он зна како и што.
ОК, дакле ја да вратим опадајуће серије (смањивање понавањања, повеваћање килаже у свакој наредној серији)?
Сад сам се аетио још нечега. Код мене у теретани, вежба неколико људи који иду на такмичења, освајају и медаље на светским и европским првенствима. И видео сам да месец дана пред такмичење раде са мањим килажама више понављања (12-16) и стално говоре да тако побољшавају дефиницију. Зато сам и питао за број понвљања.
Moгуће да раде на крају више понављања чисто ето да доведу што више крви, ништа друго...
Мени се деси нпр на тренингу груди на крај са сајлама да одрадим и до 20 понављања....
Koji su ti sto osvajaju medalje na svetskim i evropskim iz tvoje teretane?
Саша Димитријевић (власник теретане Релакс Џим) - пре пар година је био светски и европски вицешампион
Мирослав Жикић - има две бронзане медаље са европских и светских првенстава
Александар Мићић
То су из Ћуприје. Има још неколико њих који се такмиче за Релакс Џим као нпр. Марио Михајловић.
Није ми он рекао. Мени је он рекао да веће групације мишића (ноге, груди, леђа) радим 8-10 понављања, а мање групације (бицепс, трицепс, рамена) 12-13 понављања. Не знам зашто, али ми је баш за рамена напоменуо да радим минимум 12 понављања са мањим килажама, а да остало радим максимално.
Један други лик, који се раније такмичио ми је рекао да је добро да 3-4 месеца радим дефиницију са мањим килажама да ојачам тетиве и мишићна влакана па да опет грувам веће килаже за масу.
Moj savet, treniraj najprostijim nacinom, sluzeci se iskljucivo osnovnim vezbama i tezinama za 6-8 ponavljaja. Godinu dana narednih.
То сам опет и почео. Данас сам радио леђа, видим да могу да подигнем много више него што сам мислио, поготово мртво дизање. Враћам назад да радим то са 8 понављања, јесте тренинг ефикаснији.
Али то не значи да само радим 4 понављања наравно...
Ради се о чучњу, ћерам са килажом до 4 понављања, па идем уназад са килажом и опадајуће серије онда. :)
Па да би се побољшала издржљивост да, можда и мааало снага, али нешто више слабо...
Момак је река' да оће да смрша, кол'ко сам ја видио.
Мислим да се неће одразит' ни на изглед ни на ништа...
Зашто не би радио са већом килажом у оквиру 8-12 понављања?
Гледам људе који долазе у теретану годинама и машу тако десетинама пута са теговима и не личе ни на шта, што мислиш, зашто :)
Smarko, kada se kaze broj ponavljaja, misli se najveca kilaza kojom mozes odratiti taj broj ponavljaja. Tim terminom se tacnije odredjuje kilaza.
Znaci ako ti kazem da radim benc 6-8, radim ga sa 90 kg i 7 ponavljaj jedva izbacujem, a ako ga radim 10-12 radim ga za 80 recimo.
Ово покушавам и да им објасним...
Ајде?
Знам ја да мислиш ти, али не мисли свако...
Момак тренира кошарку, нисам сигуран да баш он зна како и што.
ОК, дакле ја да вратим опадајуће серије (смањивање понавањања, повеваћање килаже у свакој наредној серији)?
Сад сам се аетио још нечега. Код мене у теретани, вежба неколико људи који иду на такмичења, освајају и медаље на светским и европским првенствима. И видео сам да месец дана пред такмичење раде са мањим килажама више понављања (12-16) и стално говоре да тако побољшавају дефиницију. Зато сам и питао за број понвљања.
Koji su ti sto osvajaju medalje na svetskim i evropskim iz tvoje teretane?
Opadajuce serije su takodje napredan vid treninga i skroz su nesto drugo od ovoga sto si naveo.
Moj savet, treniraj najprostijim nacinom, sluzeci se iskljucivo osnovnim vezbama i tezinama za 6-8 ponavljaja. Godinu dana narednih.
Moгуће да раде на крају више понављања чисто ето да доведу што више крви, ништа друго...
Мени се деси нпр на тренингу груди на крај са сајлама да одрадим и до 20 понављања....
Саша Димитријевић (власник теретане Релакс Џим) - пре пар година је био светски и европски вицешампион
Мирослав Жикић - има две бронзане медаље са европских и светских првенстава
Александар Мићић
То су из Ћуприје. Има још неколико њих који се такмиче за Релакс Џим као нпр. Марио Михајловић.
И што ти је тачно Саша река'?
Да побољшава дефиницију ако ради више понављања?
Мислим Саша је одличан билдер, има знање и не вјерујем да је нешто тако река', прије ће бит' да си га ти погрешно разумио :)
Није ми он рекао. Мени је он рекао да веће групације мишића (ноге, груди, леђа) радим 8-10 понављања, а мање групације (бицепс, трицепс, рамена) 12-13 понављања. Не знам зашто, али ми је баш за рамена напоменуо да радим минимум 12 понављања са мањим килажама, а да остало радим максимално.
Један други лик, који се раније такмичио ми је рекао да је добро да 3-4 месеца радим дефиницију са мањим килажама да ојачам тетиве и мишићна влакана па да опет грувам веће килаже за масу.
То сам опет и почео. Данас сам радио леђа, видим да могу да подигнем много више него што сам мислио, поготово мртво дизање. Враћам назад да радим то са 8 понављања, јесте тренинг ефикаснији.
Ето видиш, река' ти је нормалне работе... Нпр ја рамена радим са око 14 понављања, а понекад и опадајуће серије до отказа... Мислим на летење.
Нпр ноге понекад погодим са 4 понављања и већом килажом боље него са 10 понављања са мањом...
Све је индивидуално, али неки основни оквири постоје...
Ех тај лик ми нешто дискутабилан, многи се такмиче, али немају појма што и зашто раде јер им је тренер једноставно река' тако да раде.
Све је индивидуално, али неки основни оквири постоје..
A eto, mene recimo obrnuto bolje pogađa.
LOOOOL
jeo pirinac danas (y)
Eто сад ми Провирон не вјерује :Д
Али то не значи да само радим 4 понављања наравно...
Ради се о чучњу, ћерам са килажом до 4 понављања, па идем уназад са килажом и опадајуће серије онда. :)
http://s21.postimg.org/nrr1rm26f/IMG_72327278922031.jpg
Да је ово истина, не бих диза' главе.
ovo sto veli prov je istina
Плинанинаро, немој да се правиш да разумеш шта пише.
Он само воли прова и апрОвује све што овај каже.