U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Имам ортака тролчину, чији ме је савет натерао на размишљање... Наиме, његов тренер теквонда каже да када се раде вежбе, на крају покрета треба стегнути мишић (нпр. када се раде склекови, при спусту треба стегнути груди)... Мало ми то изгледа нелогично, будући да, узмимо конкретно за пример склекове, при спуштању су мишићи већ стегнути... Шта мислите?
Ne znam za to al znam kad bilder povrijedi npr rame i ne može da vježba umjesto treninga samo nateže mišiće .....
Može li neko da mi napiše neke kvaloitetne recepte pošto živim od ćaće i majke pa za hrane se još uvjek ima ;)
Istina, skupo je.
Preporuka - kombinuj rižu i pasulj jer su u pitanju nekompletni proteini, konzerva polu-kuvanog pasulja je dvije marke, u samoj riži imaš samo dio aminokiselina, pasulj posjeduje onaj dio što fali, ukombinuješ to za obrok i voila - za jeftine pare dobri UH i jedan kompletiran lanac AK.
Ja se pretežno hranim mediteranski. Izbačeno bijelo brašno, šećer, mast, so. Kuvanje isključivo na maslinovom ulju.
Dosta povrća tipa paprike, mrkva, paradajz, pasulj, grašak, špinat, salata, kupus dok se ovamo trudim da izbjegavam rižu, hljeb, tjesteninu, krompir. Koristim integralne dvopeke, hljeb od cjelovitih žitarica, ponekad kukuruzni (jednom mjesečno). Voće pretežno izbjegavam osim onog bobičastog ali o njemu kasnije.
Od sokova pičim samo prirodno cjeđene, a ako nije sezona onda kupujem 100% od provjerenih proizvođača (jes da opet nije to to al je najsličnije), ponekad me uhvati psihološka kriza pa moram popijem 0,5l koka kole light. Dnevno 3 šolje zelenog čaja.
Riba 2 puta sedmično, jednom svježi šaran drugi put neku smrzotinu tipa oslić ili ajkula, pileća prsa (oko 200g dnevno, pretežno za ručak, na sve moguće načine i uz sve moguće kombinacije, pa ne dosadi), bar 3 puta sedmično za obrok ubacim faširanu teletinu jer je mozgu potrebno tzv. bijelih,prljavih masnoća. Svinjetinu izbjegavam, teško je kontolisati masnoće.
Mlijeko 0,5% m.m, bezmasni jogurt, sirutka, bezmasni sir, edamer za užinu ili 3 puta sedmično narendan u jelo, parmezan češće, mladi sir bar jednom sedmično.
5 dnevnih obroka, 3 glavna i dvije užine.
Za doručak pretežno smoothie (po naški - šejk) od bobičastog voća ili banane (sa bananom jednom sedmično), koji pravim tako što smućkam po šoljicu bezmasnog jogurta, malomasnog mlijeka, šoljica šumskog voća (brusnica, malina, kupina, šumska jagoda, občino kupim ono zamrznuto al' pošto je ove godine rodio malinjak imam sopstvene maline pa njih forsiram), dvije kašičice putera od kikirikija, kašiku whey-a, 3-4 kocke leda i sve do izdrobim u blenderu. Odličan doručak, popijem pola a pola ostavim za užinu između ručka i večere.
Za užinu koristim bademe, grožđice, orahe i slično, kikiriki puter na integralnom dvopeku, šolju jogurta ili čašu đusa, krišku edamera i sve to kombinujem da ne dosadi.
Od obične suplementacije Zn, Mg, Ca, C na dnevnom nivou, PBAA i ozbiljnije stvarčice u zavisnosti od para.
I taaaako, ima još toga, ako vas šta interesuje slobodno pitajte, možda sam nešto zaboravio.
Da, ovakva ishrana košta oko 120€ (+- 10€) na mjesečnom nivou, zavisi od cijene nafte u datom momentu.
EDIT: Pa da, zaboravih, subotom za ručak je čit obrok, pretežno neka džank hrana koja mi je izazvala lučenje pljuvačke u toku sedmice te flaša nezdravog pića - piva ili gaziranog soka.
Hvala na postu skočimiš ;)
Šta fali ostalom voću i zašto se uvjek preferira bobičasto ?
Поједеш две-три сарме - угљени хидрати, протеини, витамини... лололол
Bobičasto je puno flavonida, minerala i vitamina, ne nadima, lako svarljivo, nema loših šećera, odlična vlakna, a sve to u maloj kalorijskoj vrijednosti. Što da ne.
Skočimišu, pivo je zdravo molim lepo... ili bar diskutabilno zdravo :)
Inače i ja se slično hranim, dosta voća i povrća, maslinovo ulje, riba, mlečni proizvodi, pretežno spremam sam.
Pivo je kalorično ;)
Ja pivo svrstavam u bespotrebne kalorije, zato sam ga naveo kao nezdravo :D
Apsolutno!
Šta jedete?
Imate li kakve recepte ili vam je svejedno kako unosite hranu?
Jedem dobre namirnice, u pravilnim razmacima, dobro, trudim se. Ali, nažalost, količnski nisu dobri. Jer, jelte, nema se odakle. BB je jako skup, ako računamo isključivo ishranu. Dakle, od proteina jedem piletinu, jaja, tunjevinu, mleko danima kad ne treniram, jogurt danima kad treniram (za ovo nemam neki razlog, jednostavno, tako se potrefilo). Mleko i jogurt su nemasni, 1l dnevno ode. Od hidrata uzimam rižu, volim i šargarepu, parajdz, kupus, luk i zelenu salatu obožavam, mada to spada u vlakna.
Pre sam koristio krompir kao hidrat, ali mi se smučio do te mere da ne mogu da pogledam ni u pomfri, koji sam pre obožavao k'o pičku. Prvi obrok je kombinacija tunjevine i riže. Odmah po ustajanju. Možda ovo nije dobra kombinacija jer se mješaju sva tri makronutrijenta, pa nije dobro zbog inzulina, ali, jebeš mu mater, Miško Polomac mi je rekao da je obrok ok. Onda mješam piletinu i rižu, pa jaja i rižu. Zadnji obrok ne sadrži UH, i ako sam kući, ne radim ništa, smanjim hidrate. Hleb uopšte ne jedem, sokove ne pijem.
Ponekad uzmem kikiriki, 50gr u dane treninga. Piletinu, jaja i rižu kuvam na vodi. Samo eventualno so. Ubacim ponekad koji zdenka sir u obrok, ili slani sir sa placa. :)) Eh, juče sam i malo čvaraka jeo, ali samo malo. :P Uglavnom šest obroka u dane treninga, pet u dane odmora. Od voća banane koje obožavam, kruške. Dve voćke dnevno uglavnom.
Od suplemenata whey+dekstroza u dane treninga, a Multivitamini i Kalcijum na dnevnoj bazi.
Jednom sedmično imam i cheat obrok. E onda ne znam kome više jebem mater, svom želudcu ili hrani koju jedem. Dva ogromna bureka, ili dvije pljeske od po 300gr, u koje natrpam majonezu, urnebes, paradajz, kupus... Kada uveče izlazim, a to ne bude baš svaki vikend teško alkoholisanje, ubijem se od piva. Jebi ga. :D
Скупо је бити јак.
Amin! Ovu prvu rečenicu sam ponavljao bezbroj puta, i samom sebi, a i drugima.
E, vidiš, ovo ću da probam. Tražio sam da kombinujem dva izvora UH da bih dobio kompletan AK, ali nisam znao šta da kombinujem. Doduše, bio sam lenj da potražim, da se ne lažemo. Fala, Skočko.
Zapravo, to je dobar savjet. Maksimalna kontrakcija pri pozitivnom dijelu pokreta, a maksimalna ekstenzija u negativnom dijelu pokreta. Šarčevov princip.
Значи, има ефекта. А шта мислиш о оном принципу о ком је Скуби причао - узмеш тежину са којом радиш, одрадиш до максимума, па онда, без одмора, преполовиш тежину (нпр. за бицепс радиш 10 кг, до отказа, па онда без паузе кренеш 5 кг до отказа.). Само, Скуби каже да то не сме на сваком тренингу да се ради, не знам због чега...
To bi, zapravo, mogla biti i jedna od okosnica treninga sa tegovima. I uvijek je trebamo primjenjivati, važan dio ''mind-muscle'' veze, osim kada radimo neki drugi trening koji to baš ne dozvoljava.
A, u kurac, znao sam kako se to zove. Mislim da su to opadajuće serije, do otkaza. To je odlično za probijanje platoa, snagu i razbijanje rutine. Možeš odraditi dva, tri treninga. Ali nikako da u jednoj sedmici sve partije radiš tako. Bolje kombinuj. Previše iscrpi mišiće, spada u neku od onih ''opasnijih i naprednijih'' kategorija treninga. Ja sam najviše koristio za ruke i mogu ti reći, da čini dobre stvari.
http://www.youtube.com/watch?v=nDrmiZ7os_M&feature=feedu Ево почео и Никса да тролује... :)
Maloprije sam gledao niksu, mislim da mu nije nešta video vježbanja :S
Mada ne znam
ima iko da je operisao herniu ili ti ga kilu ako ima da li bi mi mogao odgovoriti koliko mu je trebalom da se vrati teretani ja operisan prije 10 dana a vec bi sklekove radio!! al ne smjem ebem ti lebac sav sam neki trom!! :) :)
Све је то кул док нема тереталног позераја поготово код особа које су грађене к'о пирамида, али то је већ симптоматично.
Ја сам оперисао пре две године, додуше, тад нисам радио вежбе, али нисам смео да се бавим било каквим видом активности 5-6 месеци. Не бих да те плашим, али требаће ти доста времена да се вратиш у форму...
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/284572_700b.jpg
Ja sam operisao sa godinu dana, nisam smeo sledećih godinu i po da dižem ništa teže od kašike i cucle, flašica i plišani međed su bili na granici.
Nači, loše ti se piše.
Ради ово што је ЦСМонстурм рекао: