Teret@n@

1. Имам проблем: Када год радим чучњеве, колена ме боле, и кад радим без тежина и кад радим са тежинама. Како загрејати колена довољно добро како се не би осећао бол?

2. Мораш да ојачаш лигаменте прво. А загреваш се трчањем. :)

3. Koliko imas kilograma? Ako si debeli gmaz , tvoja guzica moze da bude opterecenje za kolena.

Ako ipak to nije problem, onda se zagrevaj malo duze i nemoj kao sivonja da kreces, vec radi bez tezina "na suvo", vise serija sa manje ponavljanja.

Iskreno tvoj,

Dr Feelgood

4. Iskreno tvoj,

Dr Feelgood

Заборавио си да поменеш 4 беле смрти! :)

ЕДИТ:

Мораш да ојачаш лигаменте прво.

Сад ћу да звучим као апсолутни почетник, али како се то ради???

5. Ne, ozbiljno - zajebi radnju sa tezinama ako te bole kolena. Opterecujes ih ocigledno i zato te i bole. Nemoj da radis neko vreme cucnjeve da te prodje i onda kreni lagano sa manjim serijama bez tezina pa postepeno...

i 4 bele smrti naravno :)

6. Ма није фора што мене боли сад... Не радим ја ноге нешто много, али увек кад радим чучњеве, имам бол у колену, са и без тежина, а онда после пар серија бол нестане...

7. I ja imam taj bol ali meni su rekli pošto sam naglo izrastao da mi kost nije pratila rast ili tako nešta nisam slušao ali uglavnom kako da ojačam ligamente ?

8. МА не лупај Бушидо, ја имам 45кг па ме боле колена кад трчим - зато што неправилно трчим, имам равне табане. Мада, добро, мене боле јер трчим по сат времена, и не болела ме.

Лигаменти се јачају трчањем :)

А можда и неправилно радиш чучањ. Колена никако не смеју да ти прелазе врхове прстију, значи идеш гузицом назад, ту ти је оптерећење и на бутинама. Већина и не зна како се правилно раде, па се само спуштају како год.
    Јел ти прелазе колена прсте?

9. Е па у било којој вежби где оптерећујеш колена - не смеју ти прелазити прсте. То важи за испад, искорак, скип... Јер онда оптерећујеш лигаменте.
    Пробај да урадиш да ти не пређу, видећеш колико је теже и колико ти тотално друга група мишића ради :)

10. МА не лупај Бушидо

Zapravo Bushido je u pravu težina često je uzrok bola u koljenu

11. Pošto sad nema bola odoh slušat mejdena i čučnjeve raditi ;)

12. Захваљујем на савету. Не знам ништа о вежбама за ноге, скоро сам почео да радим, да не бих дошао у ситуацију да ми торзо буде развијен, а ноге ко штапићи... Кад ставим тежине за чучањ, обично сам радио траљаво, само да одрадим серију. Него, шта мислиш о издржају у чучњу (положај као да седиш без столице), може ли то да, ајде да се џиберски изразим "нагрува" ноге?

13. Па знам, али да је до килаже, то би ваљда и сам сконтао, мајку му :)

14. а не бих дошао у ситуацију да ми торзо буде развијен

E kladio sam se sa drugom šta je torzo, on kaže da je cijeli gornji dio tijela dok ja tvrdim da je to centralni dio ondosno gdje su pločice ?

15. A шта ми са више пута сјебаним лигаментима да радимо? :) Цело лето сам физички неактиван, још сам загипсиран ал планирам да кад скинем почнем мало да вежбам, него ме страх да не сјебем поново.

16. A u vezi koljena: "IDI KOD DOKTORA JEBO TE !"

17. Ево шта ја радим кад радим ноге:

- Ставим шипку од 20кг на рамена напред тако да могу да прекрстим руке у ваздуху и прдржавам је. И тако с тежином 10 чучњева. Можеш шипку да ставиш и назад, али немој да ти оптерећује врат.
    - Степ. Узмеш неку тежину у руке (10,15,20кг), станеш једном ногом на бенч и подижеш се и спушташ на тој нози 10 пута. Онда промениш ногу па још 10.
    - Ставим два бенча један наспрам другог са неким размаком од пола метра. На један бенч седнем и тег од 5кг држим на грудима. Из седећег положаја скочим у вис на бенч прекопута. Тако 10 пута. Мада, ова вежба више треба мени за мој спорт, јер тренираш ту експлозивну снагу.
    - Легнеш на струњачу, издигнеш само карлицу, руке су ти поред тела и будеш у том издржају пола минута - минут.

И тако 4 серије ове 4 вежбе.

И наравно ТРЧАЊЕ и само ТРЧАЊЕ :)

18. Trčanje je po meni mama za cijelo dijelo, dobiješ jake, izdržljive VELIKE noge,smanjiš bf, izdefinišeš se, najbrži način do pločica .....
    Meni je izgovor da nemam vremena ;)
    Tako da ću preko zimshog raspusta pošto sam još srednja početi sa trčanjem, barem se nadam ;)

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.