Teret@n@

1. Имам проблем: Када год радим чучњеве, колена ме боле, и кад радим без тежина и кад радим са тежинама. Како загрејати колена довољно добро како се не би осећао бол?

2. Мораш да ојачаш лигаменте прво. А загреваш се трчањем. :)

3. Koliko imas kilograma? Ako si debeli gmaz , tvoja guzica moze da bude opterecenje za kolena.

Ako ipak to nije problem, onda se zagrevaj malo duze i nemoj kao sivonja da kreces, vec radi bez tezina "na suvo", vise serija sa manje ponavljanja.

Iskreno tvoj,

Dr Feelgood

4. Iskreno tvoj,

Dr Feelgood

Заборавио си да поменеш 4 беле смрти! :)

ЕДИТ:

Мораш да ојачаш лигаменте прво.

Сад ћу да звучим као апсолутни почетник, али како се то ради???

5. Ne, ozbiljno - zajebi radnju sa tezinama ako te bole kolena. Opterecujes ih ocigledno i zato te i bole. Nemoj da radis neko vreme cucnjeve da te prodje i onda kreni lagano sa manjim serijama bez tezina pa postepeno...

i 4 bele smrti naravno :)

6. Ма није фора што мене боли сад... Не радим ја ноге нешто много, али увек кад радим чучњеве, имам бол у колену, са и без тежина, а онда после пар серија бол нестане...

7. I ja imam taj bol ali meni su rekli pošto sam naglo izrastao da mi kost nije pratila rast ili tako nešta nisam slušao ali uglavnom kako da ojačam ligamente ?

8. МА не лупај Бушидо, ја имам 45кг па ме боле колена кад трчим - зато што неправилно трчим, имам равне табане. Мада, добро, мене боле јер трчим по сат времена, и не болела ме.

Лигаменти се јачају трчањем :)

А можда и неправилно радиш чучањ. Колена никако не смеју да ти прелазе врхове прстију, значи идеш гузицом назад, ту ти је оптерећење и на бутинама. Већина и не зна како се правилно раде, па се само спуштају како год.
    Јел ти прелазе колена прсте?

9. Е па у било којој вежби где оптерећујеш колена - не смеју ти прелазити прсте. То важи за испад, искорак, скип... Јер онда оптерећујеш лигаменте.
    Пробај да урадиш да ти не пређу, видећеш колико је теже и колико ти тотално друга група мишића ради :)

10. МА не лупај Бушидо

Zapravo Bushido je u pravu težina često je uzrok bola u koljenu

11. Pošto sad nema bola odoh slušat mejdena i čučnjeve raditi ;)

12. Захваљујем на савету. Не знам ништа о вежбама за ноге, скоро сам почео да радим, да не бих дошао у ситуацију да ми торзо буде развијен, а ноге ко штапићи... Кад ставим тежине за чучањ, обично сам радио траљаво, само да одрадим серију. Него, шта мислиш о издржају у чучњу (положај као да седиш без столице), може ли то да, ајде да се џиберски изразим "нагрува" ноге?

13. Па знам, али да је до килаже, то би ваљда и сам сконтао, мајку му :)

14. а не бих дошао у ситуацију да ми торзо буде развијен

E kladio sam se sa drugom šta je torzo, on kaže da je cijeli gornji dio tijela dok ja tvrdim da je to centralni dio ondosno gdje su pločice ?

15. A шта ми са више пута сјебаним лигаментима да радимо? :) Цело лето сам физички неактиван, још сам загипсиран ал планирам да кад скинем почнем мало да вежбам, него ме страх да не сјебем поново.

16. A u vezi koljena: "IDI KOD DOKTORA JEBO TE !"

17. Ево шта ја радим кад радим ноге:

- Ставим шипку од 20кг на рамена напред тако да могу да прекрстим руке у ваздуху и прдржавам је. И тако с тежином 10 чучњева. Можеш шипку да ставиш и назад, али немој да ти оптерећује врат.
    - Степ. Узмеш неку тежину у руке (10,15,20кг), станеш једном ногом на бенч и подижеш се и спушташ на тој нози 10 пута. Онда промениш ногу па још 10.
    - Ставим два бенча један наспрам другог са неким размаком од пола метра. На један бенч седнем и тег од 5кг држим на грудима. Из седећег положаја скочим у вис на бенч прекопута. Тако 10 пута. Мада, ова вежба више треба мени за мој спорт, јер тренираш ту експлозивну снагу.
    - Легнеш на струњачу, издигнеш само карлицу, руке су ти поред тела и будеш у том издржају пола минута - минут.

И тако 4 серије ове 4 вежбе.

И наравно ТРЧАЊЕ и само ТРЧАЊЕ :)

18. Trčanje je po meni mama za cijelo dijelo, dobiješ jake, izdržljive VELIKE noge,smanjiš bf, izdefinišeš se, najbrži način do pločica .....
    Meni je izgovor da nemam vremena ;)
    Tako da ću preko zimshog raspusta pošto sam još srednja početi sa trčanjem, barem se nadam ;)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.