Teret@n@

1. Najvise me interesuje dal' ce me u bilo koju ruku omesti u razvoju (mada nije bas da sam kržljvac neki - 191cm, 83kg, a i imam malo iskustva u teretani)

Ako se radi o čistoj masi nisi kržljavac uopšte. Mrtvo te neće omesti u razvoju, već sasvim suprotno, izgradiće ti čistu snagu, jake mišiće leđa (bukvalno od čmara do vrata), kao i zadnju ložu i podlaktice. Naravno, trebaš paziti na tehniku, jer je mrtvo tu zeznuto, ali vjeruj mi, za snagu leđa, masu istih (onaj debeli izgled iz profila) i one fine ''grbe'' na leđima ne postoji bolja vježba. Skočko nek ti objasni detalje oko mrtvog, on zna više. Ili Laki, to je lifterska elita. Radi mrtvo sa leđima, najbolje na početku. Meni su svi rekli da ga nikako ne radim na kraju, da će mi kilaže pasti za 30-50%, a ja radim sada na pri kraju treninga, nikad jači u mrtvom. :)

I, ako boga znate, predlozite neku večeru s malo više proteina, po mogućnosti da ne uključuju jaja, njih jedem k'o stoka, a da sastojci mogu da se nadju u običnoj prodavnici, i/ili prodavnici zdrave hrane.

Piletina, teletina, puretina, tunjevina. I ono što je Skočko pričao, pasulj+pirinač.

Понедељак/ Четвртак - бицепс, ноге, леђа, трбушњаци

Leđa se nikad ne rade sa bicepsom, ako radiš leđa, radiš leđa, nema šanse da se noge i leđa zajedno rade, dve najveće partije.

Уторак / Петак - груди, трицепс, рамена, трбушњаци, с тим што

Grudi, triceps, ramena... Mišići koji se nikako ne smiju raditi zajedno, ili dan prije/poslije ovih ostalih pobrojanih. :D

Капирам Лаки, али оно, још смо клинци и не тренирамо са великом килажом, тако да нешто нема ни потребе да само једном недељно (по његовом плану) ради бицепс, трицепс и остало. :)

Upravo zbog toga ima, jer ste početnici, niste dovoljno iskusni (nisam ni ja, meni frekventni trening ne odgovara)... Jedan mišić=jednom sedmično. Daj da ti ja napišem trening leđa i nogu, pa radi jedno mjesec, dva, pa ćeš da vidiš da sam u pravu. Isto vrijedi i za grudi/triceps.

Evo jedno pitanje za ove iskusnije ''hemičare'' (sa'će onaj thuzz dug da me linčuje :)

Haha, ma neću, nego mi idu na kurac oni hardcore stereotipi o suplementima. Još malo će i muriju da zovu na bildere zbog tih ''droga''.

Da li je uopšte dobro dobiti neku veću mišićnu masu, a ne završiti razvoj?

Naravno, mišićna masa ti je takođe razvoj. Ne brini, kosti rastu intenzivno do 17-e, a puni rast završava u 25-oj, ti si već visok, prema tome, udri.

2. Види, пошто ја не идем у теретану (крећем од новембра), за ноге радим само чучњеве и то можда стотињак, а за леђа такође можда стотињак леђних, тако да лично мени није потребно да раздвајам зато што не префорсирам ноге и леђа, тако да будем релативно одморан за бицепс и трбушњаке. За овај други дан признајем, груди и трицепс не иду, с обзиром да трицепс ради и док радим склекове, тако да буде уморан кад на ред дође само он, то морам да мењам. Мислећи да и Blodr@yne ради "рекраетивно" кући као и ја, предложио сам му мој тип тренинга, зато што мислим да је за вежбање кући потпуно непотребно радити бицепс и трицепс само једном недељно. :)

3. Evo da napišem svoj program pa ocjenite ( sa obzirom da još ne idem u teretanu i kakvu opremu imam ovo je maksimum )

Pon/Sri/Pet

Sklekovi 5 serija sa 10 kila na leđima,uradim prvu seriju 15, onda maksimum, skinem teg i još 3 serije maksimuma .
    Zgibovi 5 serija prva maksimum (12) druga maksimum 6 onda radim negative (2) da bi dobio 8 i svaku seriju radim dok ne popunim broj 8
    Čučnjevi 16 sa tegom sporih, serija 5+

Trbušnjaci svaki dan 3 serije ;)

Znam da nije nešta al nemam vremena da idem u teretanu,a nemam para da je pravim ;)
    Sreća moja pa imam dobru ishranu i ne jedem brzu hranu

4. Види, пошто ја не идем у теретану (крећем од новембра)

E, izvini, to sam prevideo, mislio sam da bilduješ u džimu. Ništa onda, ali ono što sam rekao svejedno stoji za džim. :D

5. Blodr@yne пробај да радиш пирамиду са тих 5 кг. Почни са 1, па дођи до максимума, понови максимум, па онда се вратиш до 1. :)

ЕДИТ: Што се тиче трбушњака, пробај да сваких 10 - 15 дана убациш неку нову вежбу или да промениш редослед, временом досади нон - стоп исти трбушњаци да се цепају... :)

ЕДИТ на ЕДИТ: Дугг, пошто средом радим растезање, јел треба пре тога да се загрејем или одмах да се растежем?

ЕДИТ на ЕДИТОВ ЕДИТ: Лаки, алал ти вера за први пост! :)

6. Imam ja jedno pitanje.

Dakle kući radio do sad samo sklekove i zgibove. Tek pre neki dan sam shvatio da one trake na šipci služe za trbušnjake pa ću i to da ubacim kad radim zgibove, i onda ću i sa tegovima da počnem da radim čisto da mi ne skupljaju prašinu.

Do sad sam radio vako
    Pon: Sklekovi
    Uto: Zgibovi
    Sre: Sklekovi
    ...
    Sub:Zgibovi
    Nedelja:Pauza

A pošto ću da ubacim sad ovo, da sve radim odjednom tipa Pon/Sre/Pet ili da se i dalje držim ovog načina vežbanja, svakodnevno al' pomalo. Mislim, i kad bih uradio sve vežbe zaredom ne bi to bilo nešto previše tipa 30 minuta, možda malo više. A ovako svaki dan po 15ak-20ak

7. Маму му јебем , гута ми део текста кад пошаљем , а кад идем у едит показује да је ту ...

Иначе ово је тек почетак ..

8. Mrtvo - ne možete dizati velike kilaže na mrtvom dizanju ukoliko nemate jake noge.

I da, još jedna izreka

UMRI MLAD, UMRI OGROMAN, DIANABOL!

9. Testosteron Depo (400 mg dnevno) - od 1. do 12. nedelje
    Equipoise, u narodu poznatiji kao BOLDENON (200mg-400mg) - od 1. do 12. nedelje
    Naposim (35mg) - od 1. do 4. nedelje
    Neku bolju zaštitu za jetru kupiti u apoteci, npr. LIV-52 (3 tablete 3 puta dnevno) - od 1. do 8. nedelje
    Nolvadex (20mg) - od 1. do 12. nedelje i 30mg od 13. do 17. nedelje
    Proviron 25 mg od 1. do 12. i 40mg od 13. do 17. nedelje
    Vitamin B6 200mg dnevno od početka pa do 17. nedelje
    PTC od 15. nedelje ili jednostavnije - testom krvi, tačnije provjerom nivoa testosterona.
    PTC izgleda ovako:
    1. nedelja - 1 dan Clomid 300mg ostatak dana po 100mg
    2. nedelja - prva 4 dana Clomid 100mg, ostatak nedelje po 50mg
    3. nedelja - Clomid po 50mg svakodnevno.

Šta mislite o ovoj kuri? Po meni, dobra stvarka, fina zaštita, nije skupa.
    Ajmo, ajmo, dajte mišljenja!

10. Svratio do teretane da oprobam keceve
    cucanj:100
    mrtvo:90
    bench press:75
    millitary press:60
    sve osim benca sam mogao jace,ali nisam se usudjuvao bez pojasa.
    kako vam se cini? :)
    na mojih 75kg

11. ЕДИТ на ЕДИТ: Дугг, пошто средом радим растезање, јел треба пре тога да се загрејем или одмах да се растежем?

Samo rastezanje? Pa onda se samo zagriješ malo, ono ''mlataranje'' rukama samo oprezno koje smo svi radili u osnovnoj, zagrijavanje zglobova, pa rastezanje.

kako vam se cini?

Nije loše, samo moraš to da pojačaš, probaj i bez pojasa. Fino je što ti ništa previše ne odskače, tj. nemaš slabih dizanja u odnosu na druga.

12. Са обзиром на килажу ,добар добар , чучањ поготово.А и занимљив однос бенч - потисак , ја ту нисам ни близу са килажама.

Можда ћу сутра да опробам кечеве , ако одем до теретане , ако не ником ништа , настављам редовно у понедељак са програмом..

13. Ja kečeve neću bar još 3 ciklusa...

14. Zaboravio sam da pomenem zgibove.
    wide front pull up:+30
    chin up:+40(ovo sam mogao jace,ali nisu imali veci teg xD )

15. Још само да нађем калуп :))

http://www.youtube.com/watch?v=wsLr23vWlHs&NR=1

16. Ај ставите овде неке од корисних јутјуб канала за вежбаче , мени ови користили , Скуби мање више ,ал он је опште познат ;)

Scooby - home bodybuilding and fitness
    Elliott Hulse strength camp
    EliteFitnessSystems
    Visctor Costa - vicsnatural
    Gorilla Pit - From the coaches desk

17. Ај ставите овде неке од корисних јутјуб канала за вежбаче

Power 1K Body Shaping Program, Bob Mathews.

18. Све је ок сем Никсе , он нема шансе да заврши међу овим линковима :)

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.