Teret@n@

1. Јел се стварно тако зове?

2. http://www.leehayward.com/workout_programs/
    Ovo mi se čini kao zanimljiv program za vežbanje. Pa rek'o ako vam nije mrsko da pogledate i po mogućnosti kažete valja li šta ovo. :) Program traje 12 nedelja, a svake 3 nedelje menjaju se vežbe. Al' npr, prvo što me zabrinulo jeste ovo:

Tuesday: (five minutes of light cardio to warm up)

Incline barbell bench press:
    - do a couple warm up sets first
    - 5 sets of 5 reps (train heavy, but don't train to failure)

Seated dumbbell shoulder press:
    - 5 sets of 8 reps

Bicep cable curls: (from low pulley)
    - 5 sets of 10 reps

Tricep push downs: (using straight bar attachment)
    - 5 sets of 10 reps

Bent over dumbbell lateral raises:
    - 3 sets of 10-15 reps

Rade se ramena 3 vežbe, i po jedna vežba za biceps i triceps. To mi nekako nije mnogo spojivo. Al' reko aj da pitam vas iskusnije vežbače za savet?

3. Чим траје 3 недеље, од тога нема неке вајде... :)

4. Теретанџије, шта мислите о овом за пражњење енергије? :)

5. @Сварог 12 nedelja traje program, nego se na svake tri nedelje menja način rada. :)

6. Da ali na svake 3 sedmice radiš novi trening, a za mišiće trebaš imati kontinuitet, barem ja tako mislim

7. Pa opet se rade (kad se sve sabere) sve iste mišićne grupe u toku sedmice. Mada, koliko sam ja čitao na netu, na dosta stranica može da se nadje da je poenta kod treninga ''šokiranje'' mišića (da mišiću ne treba dozvoliti da se navikne na jedan tip vežbe, i da povremeno treba menjati način vežbanja kako bi on rastao.. bla, bla), ali sam i na isto toliko mesta našao da je ta teorija čista glupost. Sad jedino da čekam prosvetljenje od nekog od ovih malo starijih i iskusnijih. :)
    A evo sad malo detaljnije razgledam ovaj program, i ima dosta ''nepravilnosti''. Često se rade za dan jedna vežba za triceps, pa biceps. A nekad ledja i noge zajedno...

8. Misici se adaptiraju 2-4 meseca,zavisi od utreniranosti.AKO onda vise nema napretka nacin treninga se menja.To se moze postici na nekoliko nacina(dodavanjem vise tezine,promenom vezbi...). Ali to ne znaci da ti treba da radis drugaciji trening svaki put,big mistake! Svi smo razliciti i drugacije reagujemo. Treba naci sta tebi odgovara. Probaj to nemas sta da izgubis.Uostalom i p90x ima slicnu filozofiju.

9. Blodr@yne, хтедох рећи 3 месеца... :)

10. Шта мислите о плазма шејку као замени за оброк или ужину? Непотребни угљени хидрати или не?

11. Pola šolje mlijeka 0.5 m.m., pola šolje jogurta 0,1 m.m., pola šolje šumskog voća, dvije kašičice kikiriki putera, 4 kocke leda, kašika susama, kašika wheya.

Umiksaš u blenderu i imaš strašno dobar obrok ili užinu.

12. Мени се ово срање много свидело, па реко одмах, ако није хранљиво, да се одвикавам....

13. Misici se adaptiraju 2-4 meseca,zavisi od utreniranosti.AKO onda vise nema napretka nacin treninga se menja.To se moze postici na nekoliko nacina(dodavanjem vise tezine,promenom vezbi...). Ali to ne znaci da ti treba da radis drugaciji trening svaki put,big mistake!

Amin.

Pola šolje mlijeka 0.5 m.m., pola šolje jogurta 0,1 m.m., pola šolje šumskog voća, dvije kašičice kikiriki putera, 4 kocke leda, kašika susama, kašika wheya.

+1

14. Pa nisam ni mislio da tako učestalo menjam trening, nego čisto dal' onaj plan ičemu valja. Hvala, svakako :)

15. Šta mislite o ovom šejku ?
    http://www.youtube.com/watch?v=Qu2qAzjEpd4

Koristi li iko od vas whey protein kao suplement, i koji pošto razmišljam da ga uzmem ?

16. Узимам ја веј, овај шејк није ништа специјално - осим што има веј, ставио је лед и банану. Добра ствар је што осим што има протеине, у себи садржи и угљене хидрате из банане, а укус је скоро исти, ја сам пробао са мојим вејом од ваниле и ништа се битно укус није изменио.

17. Koji whey uzimaš, marka koja je, pošalji mi neki link ili članak ?
    Koliko ga dugo koristiš ?

EDIT: Treba mi neki 100% provjeren brend

18. Узимам Biotech Iso Whey, 500 грама, (јебига, нисам имао кинту за више), сад не могу да нађем линк, ал све у свему, Дугг рече да нама рекреативцима врста и произвођач нису толико битни, само је битно да је веј (не препоручујем оне за масу - имају мање протеина од веја). Почео сам да их узимам пре једно две - три недеље.

Едит на Монструмов едит: Кажем ти, није ти толико битно, купи у радњи са суплементацијом, сви су они проверени. :)

19. Pa nije ni jeftin kada bi kupio onaj 2kg došlo bi te preko 100KM
    EDIT: Zna li ko kakav je ovaj ? Skubi ga koristi, jes da je skup al uštedjeću :D
    Do sad imam 50 KM

EDIT na Svarogov edit na moj edit : Kupiću ovaj, pa ću onda kakako ga budem trošio tako ću skupljeti za novi i za 3 mjeseca potrošim ovaj kupim novi i kinta valjda neće biti problem :D
    EDIT na svarogov edit na moj edit na moj edit :D : Izgleda da sem se zajebo ! Treba mi neki do 120 KM a ovaj košta 150KM. Kinta je problem :D

20. 2.2 кг ти је око 5500 динара. Скоро сваки. Наравно да се исплати кад узмеш веће паковање, ал кад се нема - нема се. :)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.