Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Malo ti je nerealno to 12 zgibova i 30 sklekova, sklekova bi trebao da mozes mnogo vise da uradis, jer 12 zgibova uopste nije malo. Ne boj se, 170 i nije toliko nisko kakvih ima. Nikako ne izostavljaj tegove, ja sam najvise porastao u teretani, bio sam do sestog, sedmog najnizi a sad sam presao 175. Tegici za biceps obavezno, 4kg ti je taman, ali samo za za podizanje gore dole (ne mogu da se setim kako se zove, ispruzis ruku, pa savijes) mozes i 5 bez problema, sad ima nekih vezbi sa tegicima koje je tesko raditi i sa 4 kg. Na gladiatoru sve vezbe mozes da radis, ne samo sto ne utice na rast nego i pomaze, ja sam ispravio kicmu. Znaci sve osim mrtvog dizanja, dizanja iz sedeceg polozaja iznad glave, hak masine, mada sam to radio ali vrlo kratko, uglavnom sve sto se na radi iznad glave, osim gladiatora.
EDIT- Dvorucni teg, sedeci takodje bitno, sa onom M sipkom. --^---^--
Tegovi > progresivno opterećenje > konstantno povećavajte težinu, ali ne na uštrb forme
Mrtvo dizanje je kralj vježbi, samo ga moraš pravilno raditi, a ne siliti se sa kilažama. Vjerovatno najbolja i nakorisnija vježba koju sam ikad radio, pored veslanja i giljotina presa.
Ove vježbe su takođe kraljevske zbog ramena, ako su potisci, mada ja ih ne volim, opterećuju kičmu jako, jako. Prednje rame ionako većina dobro razvali potiscima za grudi.
Nije M, već EZ. :D Sad se sjetih... na jednom forumu sam pročitao da je neki lik rekao da je ravna šipka za masu, a EZ za definiciju. :D
Nisam bas najbolji sa tim nazivima, ali uglavnom znas na sta sam mislio :)
Ove vježbe su takođe kraljevske zbog ramena, ako su potisci, mada ja ih ne volim, opterećuju kičmu jako, jako. Prednje rame ionako većina dobro razvali potiscima za grudi.
Jesu odlicne naravno, ali nisu za nekoga ko ima 15 godina, i jos problem sa visinom :)
Odgovor isti kao i gore, a i cisto sumnjam da zna da ih radi pravilno.
On ako radi pravilno, i ako nema skoliozu od tih vježbi će samo profitirati, samo ako se ne povrijedi, ali jako je teško raditi ove vježbe pravilno ako nemaš iskustva. Npr, kako ja radim danas, a kako prije godinu dana... To se jako razlikuje, vjerovatno ću za godinu dana reći isto za ovo danas. Gram iskustva vrijedi više nego tona teorije. I to je istina. Fino je Laki rekao svake godine se više uči, i ono prije izgleda malo smiješno u odnosu kako se radi danas.
TO!
Ono sto sam mu nabrojao uz konstantan rad je sasvim dovoljno za njegove (nase) godine!
Thazz Dugg и Вукашине, хвала вам пуно... Вукашине, када си почео интезивно да тренираш и после ког времена си видео резултате? Када сам почињао са тренинзима, прво сам бацио акценат на трбушњаке, и могу вам рећи да је овај програм који ја радим одличан! Готово равномерно се испољавају сви трбушни мишићи (додуше, ови доњи никако да се појаве ;) ), а трицепс се видео након 10 дана пропадања са ногама на столицама. За груди нешто и нисам задовољан, иако и груди почињу да се оцртавају. Да ли имате неке друге вежбе за груди и леђа које могу да радим кући, пошто су ме обични склекови мало сморили. Почео сам пре неки дан да радим оне "хинду" и "руске", али би ми добро дошла помоћ људи који су то већ прошли и искусили на својој кожи.
Ja otkad znam za sebe ja sam vežbao :)
U teretanu sam poceo da idem cini mi se pocetkom osmog razreda, mozes videti sa samog pocetka teme moje postove mozda izvuces nesto sto ti moze pomoci. Trbucnjake sam uvek imao solidne ali nikad nisam bio zadovoljan njima, ali je to vise bio trip :)
Za deset dana malo teze da primetis poboljsanje, ali posle par meseci svakako. Predlazem ti da ako vec nisi odes u teretanu, tamo ce ti sve objasniti, mozes i da pocnes da treniras. Ako neces, mozes kupiti plan treninga za kucne vezbe. Ja sad kuci radim samo zgibove, nekoliko vrsta, sklekove, trbusnjake na ab rocketu, benc, dvorucni teg, jednorucni, improvizovanu lat masinu... Kardio trening obavezan... itd. Prvih mesec, dva sam vise primetio da sam dobio na snazi nego na misicima, samo zavisi koliko imas kila? Ako treba neka pomoc ili savet reci slobodno.
stavite slike tela bez maice, da vidimo rezultate!!!
@Вукашин 95 1. У теретану нећу из принципа..:D
2. Сам сам направио план и могу ти рећи до сад га се стриктно придржавам
3. Кардио радим.
4. Ма ја сам ти мрвица, 53 кг, знааам, морам да порадим на тежини...
Наравно, питаћу те шта год ми буде требало, хвала на подршци!
Unapred da te razocaram da se ne nadas nekom veliko uspehu sa tom kilazom, naravno mozes lepo da uradis definiciju, ali bez mase to izgleda dzigljavo :)
Пази, да прецизирам: нећу ни масу, ни дефиницију. Желим нешто између, онако више да вуче на масу, него на дефку... И да имам снагу, то ми је најважније...
Ne mogu da ti na slepo pricam kad nemam pojma kako izgledas, ali meni je masa mnogo proble,a zadavala, pa rezultatima nisam bio najzadovoljniji iako ih je bilo, bas zato sto sam bio mrsas, sad je to koliko toliko normalno!
au, da iole vuče na masu kako ti kažeš treba da imaš bar 70kg na tu visinu...na 170cm teško da će išta da vuče na masu i da doguraš do 60kg....mada prednost toga što si mršav je što ćeš mnogo lakše da izdefinišeš svaki mišić, al 53kg je baš malo, daj mu ga malo po gasu, udri po pasuljčini :)
@Петар Пан - хахахахах, али не, озбиљно, шта да једем да се угојим? Само немојте да кажете пиво, чипс и бурек, јер ја 'оћу да живим после 35...
zašto od samog početka imam osećaj da si neki trol? čak mi i taj avatar ne uliva poverenje mnogo.
a jebiga, ako si genetski mršav onda možeš svaki dan po jednog celog bika da pojedeš i biće džaba....al doće ti vremenom kilaža, tamo oko 20 ćeš početi da dobijaš na masi.
Ja sam uvek bio mršav i nikad se nisam palio na teretanu i masu, al sam se ložio na sklekove trbušnjake i te stvari, i mogu ti reći da pored toga što sam bio nekako mršav, uskih kukova i tankog grudnog koša imao sam poprilično jake ruke, govorim u odnosu na vršnjake tada od osnovne pa negde do sredine srenje, baš su svi bili u tripu da radim nešto ozbiljnije, a ja teg u životu nisam uzeo, i imao sam ramena dosta jaka, i leđa poprilično široka, al to je sve genetski, takvi su mi manje više svi muški u familiji, jaka ramena, ruke, široka leđa, al zato kurton u grudima....nikad u tom delu nisam bio masivan.
A sad sa 21 god, kako sam prestao već uveliko sa treniranjem, uveliko se i pije...ne ostade od toga skoro ništa, al dobio sam zato masu :D tj ''masu'' ugoio sam se nekih 6-7 kila, i na 180 imam 75-6 kg i dosta mi je...
UMAD? Шалим се, па оно, не може се рећи да не једем и да нисам ухрањен. Не може се рећи и да не једем пљеџе, помфрит и коцу... Али опет... чему сав тај тренинг, када се не храниш здраво?! Одјављујем се до сутра. Лаку ноћ и свако добро!
Е да, Вукашине, како ти стојиш са висином и килажом и колико можеш обичних згибова и склекова из серије?
Лол, па зар се ти не одјави? :)
Елем, јел радио неко онај Армстронгов програм за згибове што је неко окачио раније? Ја сам сад у гипсу, а кад скинем планирам да почнем мало да се бавим физичком активношћу. Мало склекови, згибови, трбушњаци, кућна варијанта. Можда одем до теретане ако набавим кинту. И колико би било паметно, и да ли би уопште било паметно радити и згибове и склекове?
@боомер ако си достигао неки већи број склекова из серије (30-ак), боље почни да радиш с неким оптерећењем, јер оптерећење набија масу. Боље да урадиш 10 склекова са оптерећењем него 50 на суво.
To ti nije ni malo pametno, najbolje da gledaš TV, a i zanimljivije je :)
Inače, ja mislim da Armstrongov program sadrži i sklekove?
Nešto kao 3 serije 3 sata pre zgibova, ili tako nešto?