Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Пре вежбања благо загревање и истезање. Мале везе има то с кардиом.
Ne. Prva slika je ISTEZANJE koje se radi isključivo posle treninga a ne preporučuje se pre istog jer dovodi do povrede. Kao što rekoh, trebalo bi da se rade neke od vežbi koje se rade u kardio treningu kao zagrevanje.
Bože sačuvaj, je l' si to pročitao na nekom sajtu ?
Da. jel si se ti rodio sa znanjem? Jebi ga, ja sam morao na teži način...
Aha to je po novom saznanju naučnika, lepo. Došao neki čika sa univerziteta i rekao, ajde da malo kakim . Decxko istezanje zajedno sa zagrevanjem se radilo generacijama unazad od strane vrhunskih sportista, i ništa im nije falilo, manje su se jebavali sa povredama od današnjih "sportista".
EDIT : OLD SKUL.
Ok. Ja sam izneo mišljenje i njega se držim. Mislim da čika sa univerziteta zna znanje. A to ''istezanje zajedno sa zagrevanjem''....predpostavljam da misliš na dinamičko istezanje što ima isti efekat kao i zagrevanje, a ono što ti nazivaš zagrevanjem je statičko istezanje....decxko
Mislim na statičko, balističko, izometrijsko, dinamičko......
Nebitno je, jel istezanje u stanju mirovanja ili u rasponu pokreta.
EDIT : Poštujem tvoje mišljenje.
Apsolutno se slažem. Mislim čak da se kardio može izostaviti. Možda 10min sasvim lagano, ili možda tri sprinta sa tri minuta hoda (HIIT) da se postigne povećano lučenje hormona. A kardio je sasvim nepotreban ako vam je prva vježba čučanj ili mrtvo dizanje, jer teška dizanja dovode do ogromnog lučenja hormona. Istezanje se radi na kraju treninga.
Hmm, napredovali su i bilderi koji od 1970-1995 nisu koristili proste šećere nakon treninga, jer su mislili da su zlo, a od 1995 svi ih koriste nakon treninga, napreduju još bolje. Bodibilding je nauka koja konstantno napreduje.
EDIT:
leg press- 400kg
dead lift-240kg
standing military press-80kg (nemam dobru tehniku za to :)
bench press-150kg
cucanj(ceo,do kraja)-160kg
Sad sam otvorio temu ispočetka, jebo te kurac, Laki, 12. avgusta. 2009 -> mrtvo dizanje 240kg. Sunce ti jebem... Skočko, ako čitaš samo da ti kažem da je Laki sjeb'o i mene i tebe, možemo samo da se pokrijemo po ušima. Laki, čovječe, koliko sad dižeš ako radiš DL? TONU?
Napreduju odlično sem što novi N0 preparati lepo brljave po štitnoj žlezdi.
Šta bre napreduju, izgledaju kao vreća govana.
Šta bre napreduju, izgledaju kao vreća govana.
Pored svega šta profići koriste, NO reaktori su im najmanji problem, ako me razumeš. A jebi ga, i meni se najviše sviđa ''Miloš Šarčev izgled'', ali oni žive od toga, da bi pobijedili moraju biti najveći, najizdefinisaniji. Šta misliš da se to svima sviđa? Jednostavno, oni pederi Wiederi, žele tako, javnost želi da vidi najvećeg čoveka na svetu i oni to pružaju. Vjeruj mi da mnogo njih favorizuje manji izgled, odnosno, estetiku. Ali profi je profi. Nažalost.
http://www.bodybuilding.com/exercises/ Nadjoh sajt sa vežbama za sve mišiće.. Sigurno nekome može pomoći, mislim da je odličan.
Ееее па види , мораћу да те разочарам али све ово је опало и то доста ....
Тада сам ипак имао око 20 кила више него сад , и онда сам решио да мењам спорт и начин тренинга .... лутао сам мало тражећи праву ствар за себе .. и ето , спадох на 83 кг .
Мада , тада сам користио доста суплементације , изгледа да је имала утицај на мене ... сада има већ годину и по дана како нисам ништа користио и не смета ми , почео сам скоро да озбиљно радим , снага се враћа ....
Од ових старих рекорда једино сам пресу повећао , не знам тачно али мислим да сам гурнуо око 500 кила ...
Мртво сам радио макс пре месец дана да би направио програм по коме ћу да радим и извукао сам 160кг.
Војнички потисак радим што прво уради клин анд џерк па онда класично војничко у понављањима ,то као сам мало савладао , исто 80кг.
Бенч 120кг
Чучањ 130кг
Јебига , сад морам да радим да оправдам ону "bigger isn't stronger" :)
Mackovi rekordi
- WOW paladin gs 6k ret (Ore brda i doline sa sve turcima i kraljevicem markom)
- WoT TD SU-85b (e to je vec sranje jer sam novi u WoT-u)
A sad ozbiljno :
- trcim oko 15km na dan zato sto imam kondicije ko konj (a macak a a kapiras?) :)
- u bildaru samo da odrzim definiciju jebes masu usporava coveka i pravi od njega majmuna sa majmuskim rukama i neproporcionalnim telom pa izzgledas ko badza iz popaja. (a to je jadno)
- to je to ovo sad pisem da kao imam vise postignuca
- Imam ja negde u podrumu i diplomu iz kosarkaskog kampa ali ovde nije reco tome, zar ne?
Sve u svemu mislim da covek treba da ima neku meru u svemu a pogotovo u teretani. Treba ganjati pristojan izgled koji se drzi normalne ljudse proporcije sto znaci da treba skladno raditi vezbe a ne ko neki samo prsa i biceps ko da nista drugo ne znaju. Seljaci kad sednu za bendz ne znaju sici ko deca sa kruske.
I jos nesto vazno : ne treba praviti ovoliko pravopisnih gresaka kao ja u predhodnom postu.
Ne vređaj, različiti su ukusi.
Ukusi razliciti ali je izgled isti. Kad su ti ruke ko balvani onda ne mogu izgledati ko suve grane bez obzira koliko dobru motorku imas. (nije metafora samo mi smesno izgleda scena da neko sece ruke motorkom)
Мртво сам радио макс пре месец дана да би направио програм по коме ћу да радим и извукао сам 160кг.
Војнички потисак радим што прво уради клин анд џерк па онда класично војничко у понављањима ,то као сам мало савладао , исто 80кг.
Бенч 120кг
Чучањ 130кг
Nije to uopšte loše, ako porediš čovjeka od 107kg i onoga od 83kg. Dosta ljudi oslabi na dijeti na kojoj izgubi par kilograma, ti si i dalje jako dobar. Sa 83kg dižeš mnogo, mnogo više nego ja sa 90kg. Čini se da imaš potencijal za PL, i to dobar. :)
Big booty bitches, big booty bitches!! A 'leba ti kako ti zamišljaš bildera koji je masivan? Kao nekog sa ogromnim rukama i mršavim torzom i nogama? Baš suprotno, prvo se rade velike mišićne grupe (leđa, butine, grudi) pa tek onda ramena i ruke. I nemoj pominjati neproporcionalnost, ne radi se ovdje o profi bildanju.
Radi se sve i sa istim intenzitetom a ne prvo ruke i prsa da bi sto pre obukli one pederske majicice i prosetali ulicom stalno zadrzavajuci vazduh da bi grudi bile vece. Pa majku mu nismo golubovi ljudi smo.
Sveta recenica bildera (koji znaju sta rade) : Ledja - triceps, grudi- biceps i treci dan noge, trbusni, ramena i kardio.
Tako dodju retosi, naravno u grupi, kad ja radim bendz sa 60 - 70 - 80kg kg (zavisi od dana, treninga i napretka u istom) pa se naprave pametni : 'Decko, ako ne radis preko 100kg skloni se da mi zagrejemo'. I pocnu da trpaju kilasu ko mutavi jer misle da je masa mama. Na tu uzurpaciju gospodin Macak zagreje zglobove te pozove doticne balvane u salu na prijateljski sparing i razbaca ih po parketu gledajuci da udara u kljucne arterije da bi se kasnije smejao kako momci koji zagrejavaju sa 100kg ne mogu da dignu ni 90kg.
Ne potcenjujte definiciju. Dizati 400 kg na presi je samo to. Odredjene tezine stete posle odredjenog praga naseg prirodnog razvoja a pogotovo ako imate slabu genetiku.
A to sto Macak govori je zato sto je trenirao : aikido, karate, kick-box i tekwando i usto redovno isao u teretanu i radio kardio. Kroz konstantni kontakt sa ljudima iz tog miljea nauci se mnogo korisnih stvari tipa mani se preparata jebu zdravlje i sl sto zvuci kao klise ali se ne moze zanemariti ni za sekundu jer stvarno tako jeste. Kreatin ako ostavis u casi da prenoci a da je ne operes odmah rezultira time da se on skori po unutrasnjosti case i ne mozes ga skinuti ni pranjem u kiselini (tek toliko da znate koja je to hemija)
To je klasični split koji se viđa u teretanama. Nema šanse da ja odradim jak trening leđa i tricepsa u jednom danu. Četiri treninga sedmično su mnogo bolja od tri.
Kako to? Hoćeš reći da nam se nešto slomi od velikih težina?
Nisam probao, ali možda je moguće ako je neka lošija marka kreatina u pitanju.
Ја не знам која је поента мачковог поста ,осим што се да приметити одређени излив фрустрација ...
Шта , повредили ти сујету ,его , понос?Па си их ти онда тукао на кварно?Витешки , нема шта .....