Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Dim Mak ili pritisni arteriju u prevodu nije neviteski potez. Sto bih se znojio sa cobanima kad mogu da ih u dva tri poteza onesposobim. A i ne volim primenu preterane fizicke sile jer mogu nekoga da povredim pa posle u zatvor a i nisam retos da povredim coveka do te mere da mu izbijem zub ili sl. Da ne spominjem posle on dovede ekipu pa ja dovedem nekoga i tako u nedogled. Nismo u Crnoj Gori. A nek sam ja ispao picka i tri coveka duplo veca od mene udarao na kvarno. Uf, ovog macka treba streljati sto udara slabije. Samo sam rekao da mi je pun kurac likova koji se kurce po teretani a to uglavnom budu momci koji pice masu a ako niste ti a furate masu to postujem. (mada je to retkost)
Pazi sad. Problem sa masom je sto ujedno sa telom menja i mentalni sklop coveka koji je trenira a to dolazi posebno do izrazaja kad momci uzimaju preparate. Posle misle da snagom mogu sve da rese. Tu se srece jos jedan kompleks. Koliko god da likovi napreduju kad stanu pred ogledalo nikad nisu zadovoljni. Imam druga koji je jednom zapeo u masini za donje trbusne jer je imao presiroka ledja. A usao je na kant da bi radio trbusne. WTF? Ako vam je to cilj onda napred. Samo kazem da treba imati neku normalnu meru i povuci granicu izmedju estetike i grmaljistike. A nisi skontao prosli post? Mnogo mase utice na mozak. Eto dokazao si sam moju poentu. Thank you, kind sir.
Aha... posebno kad uzimaju one proteJine i one kreatine. I poslije kad ne treniraju to im sve opadne...
Dosta česta pojava, sve ima svoju cenu. Bolje to nego da udaram ljude u arteriju. :D
Je l' to Lakiju upućeno? Laki, sad moraš da smršaš jedno 15kg da bi se tvoj mozak povratio na ''normalno'' stanje da bi mogao da komuniciraš na mackovom nivou.
Umalo da zaboravim post za Thazz Dugga-a. Na primer, kad radis plyo skokovi preko 9 stopa visine ima negativan efekat. Tako rade i velike tezine isto. Osim ako nemas neki poseban cilj tj. samo cisto radi izgleda dizes tolike tezine a i guzica bolje izgleda kad su kvadricepsi i zadnja loza ogromni. Ja licno ganjam brzinu udarca i snagu tako da preveliki misici imaju kontra efekat. Na primer, kick boxeri ne forsiraju biceps (barem oni pametni) zato sto on ima neverovatno malen uticaj na bilo sta. Biceps samo usporava ruku pri udarcima. A biceps cini samo oko 30-35 % gornje ruke. Triceps je duplo veci i igra vaznu ulogu u prenosu energije kroz telo do sake. Kazem, zavisi kakvi su ti ciljevi. Neretko u teretanu dodju i momci koji vezbaju za sezonu bazena a oni ganjaju izgled na brzinu i onda trpaju svasta u sebe. Jednom sam ih nagovorio da rokaju maciju hranu koja ima 27% (zavisi od marke nekad i vise) proteina na 100g pa su i to trpali u sebe.
Nije ni bitno nego dokazano je da preparati uticu na mozak tj. ne zatupljuju ga vec covek koji je snazan ujedno ima i vise nego veliko samopouzdanje tako da sukobe u zivotu cesto gleda da tako i resi. Ne samo nasiljem vec i apstraktnom i konkretnom mogucnosti primene nasilja (kako to mi pravnici kazemo :P)
Ček, ti misliš da su ti likovi relevanti za bilo šta? To je grupa poluretardiranih ljudi koja ne zna da razlikuje ćirilčno I od latičnog N. Daj, molim te...
Čovek sa sjajnom genetikom koji ne uzima ''preparate'' ima dosta samopouzdanja, ista stvar je i sa onima koji imaju mnogo novca pa misle da sve mogu njime da reše... Većina bildera koje znam su super momci, pre bih rekao da ste vi fajteri agresivci. :P
Vecina ljudi koje ja znam su isto ok ali uvek ima retarda. Teretana u koju sam ja isao je bila bas mocna po pitanju tog sastava ljudi ali bili su ekstra momci koji gledaju svaki svoj posao pa moze covek lepo i da poprica sa njima. Onda sam jedno vreme isao u neke druge teretane ko fol bolje po svemu ali ekipa je tu bila mnogo prepotentna i umisljena kao da su pokupili Herkulov kompleks : Da budem u svemu bolji i da sve nadjacam. Tako sam stekao losa iskustva sa vecinom ljudi u gradu i stvarno su retke teretane gde mozes pokupiti koji dobar savet jer uglavnom svako sve zna najbolje i misli da je bogom dan. Secam se u jednoj teretani momak koji je drzi digao neke kredite pa cim neko dodje frajer stalno nudi preparate i ubedjuje ljude da uzimaju a ne radi njih nego da se izvuce iz govana. U drugoj fenseri i pozeri koji cimaju sipku zato sto je teretana puna zena koje dodju u salu na aerobik i slicne kerefeke. U trecoj ima i previse zena sto je odlicno ali pokupe sve sipke, zauzmu bicikla i trake pa kad malo bolje razmislim dzaba si dosao i mozes samo neke vezbe da radis i propade dan. U cetvrtoj se skupljaju fajeri pa stalno neko aj mi pridrzi padove i drugu opremu ili ajde sparing na brzinu ma reko da se nosite u kurac na kraju se vratio u teretanu sa pocetka nije nesto ali ekipa ok niko ti ne sere i skontao sam da je to jedino bitno. Da kad dodjes u bildaru imas cistih 1-2h za kvalitetan trening mada sad vecinu vezbi radim kod kuce i picim na stadion na atletsku na trcanje.
Mačak, ljeba ti. Ja imam snage da te dignem sve dok držiš tvoj maksimum, pa nikada ne bi ulazio u bilo kakav sukob sa tobom. Inače, kada vidim da je neko mnogo manji od mene ja pokušavam da po svaku cijenu izbjegnem fizički sukob. Da li i ja pripadam u onu skupinu sa manjkom mozga a viškom mase ili sam 'pička'?
Što se tiče ovih 'retosa' u teretani - šta mene ima da boli kurac za njih? Imam li ja svoj trening - imam. Imam li svoju proceduru - imam. Imam li svoju ekipu - imam. Imam li svoju čašu - imam. Ne treba mi ništa više. A ako neko misli da je mnogo pametniji ili da je mnogo zajeban pa se kurči - mrtvo dizanje, čučanj, benč, da vidimo njegovu primjenu i moju primjenu tog znanja.
Ne vidim razlog da se nerviram zbog ikoga u teretani. Ono što ne znam pitaću zaposlenog difovca i to je to.
Nemoj mnogo da me dizes macke su lagane nego ajde digni samo sebe i to 30 x 4 na samim prstima (sklekovi) sto mu dodje druga faza fizicke pripreme za borbenu tehniku Tigar koju sam ja imao cast da nedavno zavrsim uz pomoc svog mentora. Pripadas u grupu ok likova sto je, kao sto sam rekao, retkost barem kod mene u gradu. Cenim to sto ima ljudi kao ti koji se kao i ja u teretani drze po strani ali opet nisam imun na ljude. Brate smeta mi kad mi u pola vezbe dodje nekoliko grmalja kad radim na spravi i pokusavaju da me oteraju i sl. Ako hoces da delimo spravu ok. Ali kakvi su to fazoni tipa 'ako ne mozes dignuti 100+ kg silazi smetas pravim ljudima'? I sta onda? Da ujebem svoj program zbog necijeg hira? A ne gospodine. Idemo na strudnjacu na bezbolnu lekciju o energiji tela i slabostima tog istog tipa poluge i tehnike sputavanja.
Duuuuuugo sam ja u borilačkim sportovima, znam i ja neke fore ;)
Drago mi je da cujem :)
Значи ја испадо овде нека цепанка по мачетовим речима .... Па добро шта сад да се ради .... :))
http://vukajlija.com/var/products/posters/201108/209962/eleiko.jpg?1312818085
Иначе ,елеико плоче у животу нисам користио :)
Meni olovne ploce uopste ne smetaju :)
Mislim da sam se zaljubio, duplo!
http://www.youtube.com/watch?v=A3gB-KDzs2M&feature=feedlik
Ja mislim da si bolestan ako si se u desnu (na pocetku) zaljubio.
Могу да замислим која је то дистракција за остале вежбаче ...
Uxxa ,sta fali ribi ....... ali vidi ovo http://www.youtube.com/watch?v=rYutlx6FNeo
Kako najbolje da rasporedim vezbanje mišićnih grupa po danima? Kako kad treniram 3, a kako kad treniram 4 dana u sedmici? (jel' se uz grudi radi triceps il' biceps, s kojom grupom ramena i trbušnjake, i tako to...)
Jesam, pa šta? 'oćeš da me biješ? Da nisi možda ljubomoran što je jača od tebe, a? :D
Ja sam radio ovako, odgovaroa mi je split.
Ponedeljak: grudi+ 2 serije za prednje rame/stomak
Sreda: leđa/trapezi
Petak: nadlaktica/podlaktica
Subota: noge/srednje+zadnje rame
Što se tiče tri puta sedmično uglavnom se rade grudi/biceps, leđa/triceps, noge/ramena. Leđa nemoj raditi sa bicepsom, a grudi sa tricepsom. Stomak radi sa grudima ili poslije nogu.
Не знам где да питам, па хајде овде пошто ипак има везе за спортом. Да ли је неко не дај боже имао проблема са лигаментима? Истегао сам их пре 17 дана, носио гипс две недеље и ових дана треба да кренем на физикалну терапију? Па ме занима каква је та терапија, колико траје опоравак? Ногу још не могу да савијам, ортопед ми је рекао да и не покушавам, контам да ће ми физијатар све лепо објаснити, али баш сам нестрпљив.