Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Па кад исцедиш решиш се непотребних масти, буде укуснија (ако не исцедиш, сендвич ти буде натопљен у уљу) и не уносиш непотребне калорије.
Konzerva od 100g je oko 120 kalorija ocijeđena, necijeđena je oko 280 kalorija, al zavisi i od proizvođaa, koliko i kakvog je ulja stavio.
CS, brate, veruj mi, jaja su ti praktičnija od tune, uverih se sam u to. Jebenu tunu kad god cedim, opet ima ulja. Ko da me zajebava namerno. Poneseš u školu muda od labuda (ili kokoške) i dve integralne kifle (bilo bi previše da nosiš rižu ili krompir). :D
To što ti je Skočko rekao je istina, nisu ti oni ni kupili ni spremali, ali ja te razumijem da je blam. Been there, done that. I onda kad skontaju da te boli kurac 'oće da ti maznu jaja. K'o da gledam, posle ima da traže koje belance od tebe.
Piletina ti je čak najpraktičnija. Lupam, 150-200gr, zavisno od dubine džepa i želuca, metiš u dve integralne kifle, još ako imaš neki nemasni sir (čisto zbog okusa), montevideo, moj te video. Tu te tek niko neće drkati što nosiš, a i najlakše je. Kad si prva smena, skuvaš piletinu uveče da imaš za ujutro (meni je piletina najukusnija kad je 'ladna). I to što ti se ne sviđa da jedeš piletinu svaki dan... Koga boli kurac? Ako nećeš da mešaš sa jajima (veruj mi da nije dobra ideja da nosiš tunu), onda samo piletinu. Naviknućeš se na to.
Ma volim ja piletinu k'o išta nego sam čuo ( NE ZNAM da li je istina ) da im stavljaju hormone rasta i pesticide da se natove :S
Taman da i ti porasteš od tih hormona rasta i pesticida. Kad je mogla kokoš - šta tebi fali? :D
+1
Ja već imam 197/198cm :D
EDIT: Pa jel znači da mogu da jedem koliko oću ?
Ne. Ljudsko tijelo prirodnim putem, proteinskom sintezom (bez AAS) može da iskoristi samo određenu količinu proteina. Od 0.1gr, pa do 3gr proteina po kilogramu telesne težine. Sve iznad 3gr/kg ide u WC šolju. Ako imaš 90kg, maksimalno uneseš 270gr proteina u sebe.
Сад си ме депримирао. А чекај, профи бодибилдери узимају веј 2-3 пута дневно. То је око 120 грама. Још ако поједу неко месо, ипак су они животиње, једу по 700, 800 грама меса, то је око 120 грама. И још нешто да чалабрцну током дана - ето ти више од 3 гр по килу. Што онда пију толико веја? :)
http://www.youtube.com/watch?v=66W5DlUR4ZU&feature=feedu Ево за кућне вежбаче...
Ja sam čuo da treba 2g po kilu
Taj nixin klip je PLAGIJAT :D
Ukrao ga je skubiju
Dao sam ti odgovor u svom postu. Ti si natural vežbač, ne koristiš AAS, to znači da ti je proteinska sinteza ograničena, odnosno, tvoje telo može da iskoristi samo deo proteina koje uneseš u sebe (do 3gr po kg).
Profi bilderi imaju oko 120-140kg, zavisno od sezone, i koriste 5gr proteina po kg tjelesne težine, a Roni Kovačić (najpoznatiji hrvatski bilder) je pričao da je čuo od Flexa Wheelera i drugih profi bildera da koriste i po 10gr po kg. Zamisli ti koje su to količine hrane (samo proteini, bez UH i masti).
To ti je početno. Neki minimum potreban za hipertrofiju.
Jesam li natural ako uzimam whey ?
Ne.
Naravno da jesi!! Androgeno anabolički steroidi su ono što razdvaja natural vežbača od ''sterosa''!
http://www.youtube.com/watch?v=Y_sMrGNs-nw&feature=feedu Ево за пубертетлије... :)
Дугг, па јеботе, како је могуће да унесу више од кило протеина дневно??? Шта једу??? :)
Po meni - nisi natural.
Naturalci se furaju na čistu prehranu bez ikakve suplementacije.
Izvin'te što prekidam diskusiju.
Ja sam hobit. 'Ranim se pretežno mesištem od kad znam za sebe (čudi me da nisam zapatio neku boleštinu od tolikog mesa.), tako da sam, bar po meni, previše razvio muskulaturu. Ako se uzme u obzir to da sam fizički aktivan kao bukva, definicija je i više nego zadovoljavajuća. E sad, 'teo bi' da malo smanjim tu mišićnu masu, ali da zadržim, ili čak poboljšam, definiciju i snagu. Pa rekoh da pitam ako postoji neka fora i za to- tipa, manje mase, više ponavljanja, trčanje, cepanje drva ili tako nešto.
Dijete ne bih držao jer nisam debeo, a i stra' me da ne omlitavim kao babina sisa. Sporcki pozdrav.
Defka, sine, definicija bogotac.
Настави да једеш месиште, само повећај пилетину, а смањи свињетину, трчи, трчи и трчи! Цепај вежбе са тежином тела (згибови, склекови, пропадања, трбушњаци...) и да те Бог види! :)
+1274890127948723985729035702137012
Samo svinjetinu jedem, u tri lepe... Holesterol mi ne gine...
Elem, sitan sam mnogo- 165cm, pa me stra' da ne budem kao oni naloženi izbacivači i ''teretanci'' koji imaju veći obim bicepsa nego visinu i IQ. Iz tog razloga izbegavam teretanu, čuo sam da neke vežbe sabijaju kičmu, tako da se ''smanjiš'' (a meni to baš i ne treba :) ). Ne znam, možda i nije istina, možda sam pogrešno upućen, ali je u mom slučaju bolje biti oprezan što se toga tiče...