Ubistvo Gadafija - Laž ili istina?

1. A kako mi sad znamo da je ubijen baš Gadafi, a ne jedan od njegovih dvojnika za koje se pričalo da ih ima?

2. Vidi ove nate, dobro pa nam reče!
    Ja mislila neko odgovorio na moje prethodno postavljeno pitanje.
    Da li su EU i Amerika dužne Libiji neke pare i koliko?- da ponovim.

3. Da li je istina da EU i Amerika duguju dosad Libiji 200 milijardi dolara?
    Neko 'vamo stavio taj podatak pa da proverim među mojim pametnicama s Vukajlije, ima li to ili nema? Naučna fantastika ili stvarno?

Sasvim moguće, ameri još samo nama ne duguju. Ustvari duguju i nama kad malo bolje razmislim, samo što se ta vrsta duga ne naplaćuje novcem.

4. Ауроро, да знам одговор на то, одговорила бих. :)

5. Da li su EU i Amerika dužne Libiji neke pare i koliko?

Dužni i to mnogo. Koliko tačno ne znam. Naročito mnogo duguju Italija i Francuska, sledi Nemačka i Engleska pa tek onda Amerika. Gadafi već deceniju i više pokušavao da ispegla odnose sa zapadom bukvalnim poklanjanjem nafte i gasa. No, kao i uvek, ovi su nezasiti, tako da ... epilog svima poznat.

6. Ко је учио историју, добро зна да је ово управо период кризе једне цивилизације. Шта су радили Римљани? Грци? То управо раде Амери, криза их ударила због монолитног режима и осталих срања, па иду код комшије да краду, тако су радиле и многе друге силе у историји, пре него ли су се распале. Ничија није горела до зоре. Само је питање кад ће да се сјебу, само је питање кад ће људи у својим главама бити спремни за револуцију...

7. Aha. To znači kao onda što je lik naručio ubistvo onog košarkaša Harisa Brkića da mu ne bi vratio pare koje mu je dugovao?
    nato- opušteno :)

8. Ко је учио историју, добро зна да је ово управо период кризе једне цивилизације. Шта су радили Римљани? Грци? То управо раде Амери, криза их ударила због монолитног режима и осталих срања, па иду код комшије да краду, тако су радиле и многе друге силе у историји, пре него ли су се распале. Ничија није горела до зоре. Само је питање кад ће да се сјебу, само је питање кад ће људи у својим главама бити спремни за револуцију...

Da je tzv. zapadna civilizacija jedna država rekao bih da si u pravu, ali zapadna civilizacija nije država i mislim da neće doživeti sudbinu Rima. Tu mislim i na USA. Pazi i oni znaju istoriju i sudbinu Rima, takoda su razradili strategiju da izbegnu ono Rome like rastakanje.

9. Ово је истинито ко смрт бин ладена..

10. Јебем ли га... Вероватно знаш по ком систему иде капитализам, где се само иде на профит, без обзира на то колко ће скењати народ и нема везе по чему газе... Мора да ће доћи до дна. Па и амерички народ донекле зна шта се уствари ради. Јер, онај ко ферца по Либији, Ираку итд. не мисли на сутра, само да се данас наједе. То се лако да извалити, пошто ни никакве доказе не знају да сакрију, само оне који се ноктом могу огребати, ништа дубље их не занима.

11. Da je tzv. zapadna civilizacija jedna država rekao bih da si u pravu, ali zapadna civilizacija nije država i mislim da neće doživeti sudbinu Rima. Tu mislim i na USA. Pazi i oni znaju istoriju i sudbinu Rima, takoda su razradili strategiju da izbegnu ono Rome like rastakanje.

Meni baš nešto sva zapadna civilizacija liči na jednu državnu...tvorevinu. Ali zato i ostale rado pripajaju k sebi putem marionetskih režima.
    Urušiće se iznutra sama, jebat je, ali da li ćeš biti živ da to vidiš- druga priča.

12. ali da li ćeš biti živ da to vidiš- druga priča.

Е то једино. Ал оно, 10 година је у историји као један дан, тако да.

13. Biće to za Ameriku duže od 10 godina, dok npr. EU će to ekspresnije da odradi.
    Pošto me neodoljivo podseća na SFRJ koliko god to da vama glupo zvučalo.

14. И шта ти мислиш Аурора? Шта после? Шта ће после бити?
    Каце сјебу они? Ми ћемо увек бити разјебавани пошто нас запад сматра за исток, а исток за запад...

15. Nemam pojma. Bolje da smo jeli govna do kraja a ne ovako malo 'vamo malo tamo.
    Bar da uživamo onih godina kad je naša opcija aktuelna :)
    Mislim mi to kontra npr.Hrvata odradimo- oni na vreme potrče glavnom baji a mi kaskamo.

16. Meni baš nešto sva zapadna civilizacija liči na jednu državnu...tvorevinu.

U tome i jeste fora njihove žilavosti, deluju kao jedna tvorevina ali se radi čitavom mehanizmu sa velikim brojem država. Amerika je mnooooogo jaka u vojnom smislu i to je ono što je vadi. Na vreme su stvorili takvu silu, zahvaljujući krvarenju Evrope, i sve ćeučiniti da tako ostane ili barem što duže. Mrzi me da pišem više ... Lazanski je sve to lepo objasnio pre neko veče.

17. Тачно, читао сам да су Хрвати слали побућеницима 10000 куна као помоћ. Ал то су неке смешне паре, мало је то еура, колко сам запазио. Ал неће им опростити нико око 80 милијарди колико дугују, враћаће то. Ми макар дугујемо мало мање. И Брионе ће да им узму, само полако, а никад нисам ни био тамо. :(
    Ја се питам шта долази после демократије, опет неки комунизам, гарант...

18. Ma sve to stoji batice, ali šta će oni sa svojim nuklearkama kad im se digne sopstveni narod? A zipa, sopstveni narod, Amer dabome, uživa da zivo auta od pet milja kubika jer mu je jeftino gorivo i dotad ga zabole. Kad bude plaćao to više uz činjenicu da nema ni posla onda će se setiti kako je neko pio vina od cenera milja dolara a neće se sećati kako mu je to nekad lepo delovalo nego mu padne mrakača i ode da bije govna.
    Slična priča kao sa izrekom- Dok se ne počnu vraćati u kovčezima, znači dok mu ne stiže njegovo mesište u većim količinama u kesama dotad on podržava sve ratove koje u njegovo ime vodi njegova vlada.

19. @ Зна Мурињо

По Плутарху, долази аристократија, обнова циклуса.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.