No Audio Device problem

1. Problem je sledeci: nemam zvuk na kompjuteru. Verovatno sam greskom obrisao drajver pokusavajuci da ga apdejtujem i sad se nista ne cuje iz zvucnjaka. Instalirao sam drajver sa CD-a dobijenog uz komp, skidao sam i instalirao razne drajvere, kao i kodeke, pratio uputstva sa nekih tuturijala na YT-u, i nista. Kad otvorim Sound and Audio devices pise No Audio Device. Takodje, nemam onu ikonicu Volume u task baru.
    Nadam se da ce mi neko od kompjuterskih genija (kojih ima, nadam se) na Vuki.

2. Нешто ти се покварило сто посто...

3. Pa vidi na tom audio drajveru koji si dobio da skineš sa neta ako ne isti bar slični drajver, onda bi moralo da radi.

4. Pogledaj u device manager pod "sound, video and game controllers" i reci šta sve imaš tamo ili još bolje okači screenshot.

Reci i koju ploču i koji windows imaš da ti damo link za odgovarajuće drajvere. Prvo uninstaliraj sve te drajvere što si skidao i stavljao pa ćeš da staviš te prave. Ako opet ne bude htelo idemo dalje.

5. Vadio sam zvucnu kartu da bih pogledao sta pise na njoj, pretrazivao sam tako, i nista.
    Sad cu aploudovati.

6. Probaj još jednom da reinstaliraš drajver, ali pre toga obriši sve prethodne koje si instalirao. Ako ne proradi, moguće da je crkla zvučna. A šta ti je sa integrisanom?

7. a da ti vidiš da nije do kablova šta. a ovi drajveri su uvijek mogli meni

8. Probaj još jednom da reinstaliraš drajver, ali pre toga obriši sve prethodne koje si instalirao. Ako ne proradi, moguće da je crkla zvučna. A šta ti je sa integrisanom?

Uradio sam sad, i nista. Izasla je notifikacija-obacic: Hardware is ready to use, tako nesto, ali se nista konkretno nije promenilo.
    Ne verujem da mi je crkla, desavalo se ovo i ranije, s tim sto sam sad nesto sjebao pokusavajuci da popravim.

9. a da ti vidiš da nije do kablova šta. a ovi drajveri su uvijek mogli meni

Kablove sam vec proverio. Sad kad sam download-ovao ovaj tvoj drajver vidim da sam vec pokusao sa njim.

10. Vadio sam zvucnu kartu da bih pogledao sta pise na njoj, pretrazivao sam tako, i nista.

Ček, jel ti oćeš da koristiš integrušu ili tu koju imaš posebno? Ovde u device manageru ti je instalirana samo integruša. Ne reče ni šta je pisalo na toj što reče da si vadio?

Može da bude sledeće:
    - ta posebna zvučna nije dobro legla u slot
    - crkla je

Ako si je ti ubo u slot i komp konta da je ona tu, mora da bude ili među instaliranim komponentama ako si instalirao drajvere ili kao unknown device ako nisi, trećeg nema.

11. imao sam taj problem kad sam kupio komp, verovatno si ubo dzek u pogresnu rupu pa me prepoznaje ni jedan uredjaj. proveri prednje ulaze i zadnje na kucistu

12. Ček, jel ti oćeš da koristiš integrušu ili tu koju imaš posebno? Ovde u device manageru ti je instalirana samo integruša. Ne reče ni šta je pisalo na toj što reče da si vadio?

Hocu da slusam muziku na kompu. Svejedno mi je koju cu koristiti. Pisalo je: HM410F-HS. Samo to je imalo smisla pretrazivati na netu.

verovatno si ubo dzek u pogresnu rupu pa me prepoznaje ni jedan uredjaj. proveri prednje ulaze i zadnje na kucistu

Ubadao sam u obe rupe, i za integrisanu, i za posebnu.

13. Brate aj skini tu karticu i probaj sa integrisanom. I ne znam koja je poenta druge kartice ako imaš ispravnu integrisanu.

14. Tako sam dobio komp. Probacu kasnije, nemam sad vremena.

15. moze ovako idi u kontrol panel pa na add hardver (kartica ti je vec u odgovarajucem slotu na ploci) pa idi nekst pa ga pusti da nadje .......

16. moze ovako idi u kontrol panel pa na add hardver (kartica ti je vec u odgovarajucem slotu na ploci) pa idi nekst pa ga pusti da nadje .......

Naći će na drvetu pečenog jarca. Najbolje ti Urke blago nama nađi nekog u komšiluku ko će to da ti odradi... ili sarađuj malo, što više informacija daš to ćemo brže da rešimo kuršlus.

17. kažem ti to urose zato što ti bukvalno govori da nemaš audio uređaja, jer da su drajveri reklo bi da to fali.

18. Najbolje ti Urke blago nama nađi nekog u komšiluku ko će to da ti odradi... ili sarađuj malo, što više informacija daš to ćemo brže da rešimo kuršlus.

Posto ovo verovatno necemo resiti dacu drugu da mi reinstalira windows. Ne znam koje jos informacije da pruzim, primecujes da mi informaticko znanje nije na zavidnom nivou.

19. Paz, kolko ja vidim s one slike tebi je drajver za zvuk na integruši regularno instaliran. Ajde da izvadimo tu dodatnu zvučnu (ako je uopšte zvučna a ne nešto drugo) pa idemo ovako...

Može da bude nešto od sledećih stvari:
    1 - Instaliran pogrešan drajver za integrušu (mala šansa ako si probao onaj s cd-a)
    2 - Ne znam da li je tvoj komp i kakva mu je istorija ali moguće je i da je integruša crkla zbog čega je i stavljena posebna zvučna (ako je tako onda nije ni čudo što neće jer joj sve vreme instaliraš drajver od integruše koji si dobio uz komp)
    3 - U control panelu pod audio devices kao output je odabrano nešto drugo a ne soundmax analog out ili šta god ti je ponuđeno (ovo je vrlo verovatno... takođe, pogledaj u sklopu onog pod pretpostavkom 2 da li je umesto te dodatne zvučne odabrana integruša)
    4 - Ako nije ništa od ovoga može da bude i nešto skroz trivijalno, daj nekom komšiji da časkom pogleda, možda neće ni morati da dira sistem.

Kao što vidiš ja ovde nagađam zato što nemam dovoljno informacija, probaj nešto od ovoga i DETALJNO opiši đe je ba zapelo.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.