Prijava

Jeben film, malopre ga odgledah. Ne znam da li je neko već otvarao ovu temu, ali me zanimaju utisci, impresije i vaše mišljenje o svom tom zapletu koji se dešava u filmu.

je l' to onaj dje glumi tesla?

Je, je! Glume Tesla, Volverin iz eksmena i Amerikan sajko. Igra i Skarlet Dzohansen, ona me se nekako najvise dojmila. Neki madjionicari, picke materine... morao sam 3 puta da gledam film da bih skapirao koliko je fenomalan zaplet i sjajna prica. Samo Tesla nije bas najbolje odglumeo Bouvija, ali ne treba traziti dlaku u jajetu.

Pa da, ja sam sinoc gledao i neke sitne stvari mi nisu najjasije, pa sam mislio da mi neko objasni ko na kraju tu ostaje ziv, da li Hju Dzekman na kraju ipak ovog sjebe sa poslednjim trikom itd, itd..

Tesla nikakav glumac, bas mi se ne svidja, sve ostalo dobro bilo. pendula, odgledaj opet za par nedelja :)

Najvaznije u tom filmu je zapazanje koliko mozes da budes posvecen svom poslu, do te mere da moze da se otme kontroli i pocne da izaziva ucestalo ponasanje odredjene vrste, koje nije uvek u skladu sa pravilima etike.

Amerikan Sajko lik je zasnovao svoj sou na tajnosti cinjenice da ima brata blizanca, koji je deo predstave, (tako da su zasnovaLI). Oni idu do te granice prikrivanja cinjenice da su blizanci, da cak ni rodjene zena i cerka ne znaju da je njih ustvari dvojica! (Bitan trenutak u razvoju njegovog lika je kada bolje od Dzekmana provalio foru kineskog madjionicara, na predstavi na koju ih je obojicu izveo vlasnik kluba u kojem su drzali svoje predstave).

Hju Dzekman opet odlazi do te mere da regrutuje Bouvija, (kojega inace igra nase gore list, glavom i bradom Nikola Tesla), da mu zbudzi masinu za stancovanje bilo cega, ukljucujuci tu sesire, macke, pa i ljude. Tako da moze da klonira sebe kao deo svog trika, pa tako sve dok lesevima samog sebe ne napuni podrum ispod svoje bine.

Iako je ispodprosecno odglumeo, Tesla je ipak dobar izbor za tumacenja Bouvijevog lika i dela, jer su obojica pokazali ogromne nivoe bezuslovne posvecenosti svojim profesijama.

(kojega inace igra nase gore list, glavom i bradom Nikola Tesla)

Мислиш, он игра Теслу, не Тесла њега? :)
Филм је одличан, али (ох, клишеа), књига је боља.
Нарочито крај.
Препорука.

Najvaznije u tom filmu je zapazanje koliko mozes da budes posvecen svom poslu, do te mere da moze da se otme kontroli i pocne da izaziva ucestalo ponasanje odredjene vrste, koje nije uvek u skladu sa pravilima etike.

E, jeste tako. Zanimljiva je i ta paralela između rivaliteta Sajkoa i Hju Džekmena i rivaliteta Bouvija i Tomasa Edisona. Dokle sve to može da odvede i kako sve ispadne štetno po nečije zdravlje. Meni je skroz fascinantno kako u par navrata u filmu bukvalno govore da Sajko ima dvojnika, ali ti to ne konstatuješ i opet se iznenadiš na kraju. Čitav film je mađioničarski trik, ključna je ona rečenica na početku i na kraju: "Ljudi žele da budu prevareni." Kad odgledaš film drugi put, shvatiš da si jebena ovca.

још једна маестрална улога кристијана бејла.

Mnogo dobar film. Jedna od najjačih scena mi je ona kad onaj klinja plače jer je onaj mađioničar u pokušaju ubio pticu. Fakjea, naš'o sam scenu!
http://www.youtube.com/watch?v=BYLLlFojmnA

Film mi je u top 10 najboljih kojih sam ikada odheldao, dakle odusevio me je, pogotovo posle svega, kada sam slozio sve kockice sta je i kako je. Stvarno Kristofer Nolan jebe sa svojim filmovima.(Memento i Insepsn su mu definitivno posle ovog najbolji)
Sinoc sam gledao i Iluzionistu, napravio sam neku paralelu izmedju dva filma, ali je ovaj daleko bolji..

fck
још једна маестрална улога кристијана бејла.

+1
dobar bio, dobar.

iluzionista je dobar, takodje, ja licno mnogo gotivim nortona, pa sam mozda i subjektivan malo. ali ovaj daleko bolji, slazem se.

nista posebno nije

Prestiž je jedan od najboljih filmova koji su ikad snimljeni.

Every great magic trick consists of three parts or acts. The first part is called "The Pledge". The magician shows you something ordinary: a deck of cards, a bird or a man. He shows you this object. Perhaps he asks you to inspect it to see if it is indeed real, unaltered, normal. But of course... it probably isn't. The second act is called "The Turn". The magician takes the ordinary something and makes it do something extraordinary. Now you're looking for the secret... but you won't find it, because of course you're not really looking. You don't really want to know. You want to be fooled. But you wouldn't clap yet. Because making something disappear isn't enough; you have to bring it back. That's why every magic trick has a third act, the hardest part, the part we call "The Prestige''.''

Ovo je dovoljan razlog.
P.S. Za pojedine filmove potrebno je, jbg, malo više mozga. Ako me razumete ... Pa,pa.

Meni je i dalje najjača scena kad ga klinja izvali da je ubio gohluba. :) Ne znam zašto mi je to toliko dobro. :)

Ima puno jakih scena, ali sama suština je već na početku u ovim gore ^ redovima. :-)

Pa ovaj film je nešto neprejebivo. Odgledao sam ga sinoć, možda zbog toga što sam i dalje pod utiskom, ali ga stavljam na mesto po mom mišljenju najboljeg Nolanovog filma, a nije da on ne pravi kvalitetno. 10/10, sad će da upadne neki strogi kritičar i da traži dlaku u jajetu i da sere kako ima mana. Šukurac.

SPOJLER

Samo sam se gadno istripovao na kraju kad sam video Hjua u "kutiji", pa sam se utripovao da je ipak ostao živ, tj. klonirao se, ali sam zbog radoznalosti opet pogledao i shvatio da nije to poenta te scene, tako da, ipak Kristijan Bejl pobeđuje, za njega sam i navijao, Betmen tu d viktori!

to onaj film gdje se ispostavi da ima brata blizanca koji mu pomaže u svim trikovima? :DD

Види је што спојлује, ццц...