![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
A i to sto kazete...
Постоје ситуације у којима једноставно неком не можеш да помогнеш. Пре једно два месеца идем Устаничком, тек што је прошло подне. И из споредне улице неке излећу двоја кола, и овај један удара другог у возачка врата све док га није набацио на ивичњак, једно три метра од мене. При том му својим колима заглавио врата да не може да изађе. Ја останем скамењена, поред мене нека мајка са бебом у колицима креће да вришти. Изађе тип к'о од брега одваљен са неком штанглетином, попне се на хаубу ових других кола, разбије шоферку и крене да шутира овог унутра. То је трајало и трајало и трајало...олупао му је цела кола, а и њега вала. Накупило се ту још људи, стали аутобуси, аутомобили и сви стоје скамењени; излећу људи из околних кућа и баш мене нека жена крене да цима за руку и да вришти "Па зауставите га, убиће човека!". Ја сам је само питала "Како?", јер оноликог човека, при том евидентно разјареног не знам да ли би могли десеторица да савладају, а не ја са 50 кила.
Umešati se džimi nije isto što i razbijati ljude Brus Lijevim zahvatima.
Е, па, ајде... Замисли следећу ситуацију - Идеш улицом ноћу, живе душе нема, само видиш одједном испред себе четворицу ћелавих скинса у кожњацима како шутирају циганче. Сви крупни онако, кршни, један би те пребио, а камоли четворица.
Како би се ти ''умешала''?
Браво Џими, хвала богу да се не дружиш са људима па немаш ту прилику да испаднеш добар човек.
Имаш ликове који су извршили самоубиство буквално из афекта. Кратак фитиљ, а брз живот и онда тек кад се баце са столице схвате шта су урадили, ал тад касно.
:Pali lomaču i doziva seljane:
Bukovski je surovi genije. Ali to je već offtopic.
Sve zavisi od situacije, ali jebiga, znam sebe. Na neki način bih bar pokušao da pomognem. Najmanje što bih mogao da uradim je da pozovem policiju, iako znam da bi lika mogli i da sahrane dok murija stigne na lice mesta.
Sve je vrlo jednostavno - ljudi zivite svoje zivote i gledajte svoja posla. Ostavimo ispomoc gradjanstvu u kriznim situacijama i mracnim prolazima Betmenu i Robinu. Na kraju krajeva, oni su ljudi kvalifikovani za to.
Можда је решење да се понашамо као у оном вицу кад Хасо улеће за Мују ког лемају петорица и каже "Улетим ја и убисмо га к'о пичку".
Како би се ти ''умешала''?
skriješ se iza ćoška i zovneš policiju, jebeš li ga, da ne uradim ništa ne bi mogla živjeti sa sobom...
Ти би иначе знао с ким се ја дружим и да ли сам испао добар човек.
Ко их јебе. Такви нарочито треба да умру. Ти исти што СЕ УБИЈАЈУ из афекта и УБИЈАЈУ из афекта.
Ne vidim nista genijalno u toj njegovoj reakciji...
Bezdušnost... HA!
Preispitajte svoja očekivanja, shvatite da ste odgajani kao hrišćani i da je prirodno da je čoveku sopstveni život najvredniji.
Bolestan je taj sistem vrednosti zbog kojeg spaseš čoveka i osećaš se dobro jer te svi tapšu po ramenu. Nema tog čoveka koji čini dobra dela zato što je takav rođen, svi rade zato što se posle toga osećaju dobro i prihvaćenije u društvu(što je poprilično retardirano). Takvi ljudi sve vreme misle na sebe, i kako će oni biti ''kulji'' nakon nekog takvog postupka.
Da li uopšte znaš ko je Čarls Bukovski?
Јебем ли га, ја мислим да је тим људима потребна помоћ... Болесни су, као и наркоман или хронични алкос, мора да им разговор са психићем може помоћи некако :)
БАП! Рајкоиксседам кобјаснијо. Може лоцк.
Nista genijalno Punjac. Samo pravilan postupak. Kada bi se svi bezidejni smaraci bez trunke pozitivnih misli u svojim lobanjama poubijali, cene mesa bi drasticno pale. A i alkohola, jelte. Tako da je humano pustiti ih da idu u zacrtanom pravcu. Ako im pomognes, mozda i nauce nesto.
A sto se tice Kosticeve izjave da je Buk genije. Ne mislim da je genije. Odlican je pisac. Kvalitetan i iskreni hejter. Gospodin jedan veliki. Ali, daleko je od genija.
Da...i ne vidim nista genijalno u toj njegovoj reakciji.
Rajkox7, ja to rekoh odmah. Upravo tako i jeste.
Svako ima svoju tačku gledišta.
Да, али зашто да помажем неком ко сам себи не жели да помогне (наркоман, алкос, самоубица)? Он ће да се уништава, заболе га курац за самог себе, ја ћу да трошим своје драгоцено време да му помогнем? Па, да ми је и неко најрођенији, од мене би могао да добије помоћ једино у виду двамара.
Помоћ коју пружам је резервисана искључиво за људе који желе да им се помогне, таквих, хвала богу, има.
Kosticu, aj kratak oftopik - zasto je tebi Bukovski genije?