Zašto ljudi ne pomažu ljudima ???

1. mozes i na chat da dodjes da mi kobjasnis, da ne smaramo ovde

2. Ovo što je Rajko napisao je poznata teorija socijalne psihologije. I nema veze sa tim da li je neko hrišćanin ili ne. Pomažemo samo ako to nama pomaže da se osećamo bolje jer smo po prirodi sebični skotovi. Koga zanima, o tome sam pisao ovde.

3. Bolestan je taj sistem vrednosti zbog kojeg spaseš čoveka i osećaš se dobro jer te svi tapšu po ramenu. Nema tog čoveka koji čini dobra dela zato što je takav rođen, svi rade zato što se posle toga osećaju dobro i prihvaćenije u društvu(što je poprilično retardirano). Takvi ljudi sve vreme misle na sebe, i kako će oni biti ''kulji'' nakon nekog takvog postupka.

Ne bih se složila. Najpre, ako većina pomoć drugom vidi kao dobro delo, zar se ne treba zapitati odakle, kako se formirala ta većina? Zar to ne znači da je većina ljudi ipak iskonski ceni humanost ako su usvojili taj stav i održavaju ga vekovima, milenijumima? Ispomoć slabijem je nagonska odlika ljudi, zato smo i toliko uspešni i kao jedinke i kao vrsta. Opstajemo u najsurovijim uslovima, a postoje dokazi pokušaja lečenja bolesnih među prvim nađenim ostacima ljudskih naseobina. Jednostavno jeste u čovekovoj prirodi da pomogne, ali strah, stres i mnogi drugi faktori tu humanost potiskuju. Tako je sa svim živim bićima. Ipak, pravilnim vaspitanjem, podrškom, vrednovanjem osobe kao korisnog člana društva (ako nešto radi) bez obzira na poreklo, možemo tu humanost negovati.

Nauk: zovite policiju skriveni iza nekog ćoška. :)

4. Zato što su ljudi govna.

5. Ne bih se složila. Najpre, ako većina pomoć drugom vidi kao dobro delo, zar se ne treba zapitati odakle, kako se formirala ta većina? Zar to ne znači da je većina ljudi ipak iskonski ceni humanost ako su usvojili taj stav i održavaju ga vekovima, milenijumima? Ispomoć slabijem je nagonska odlika ljudi, zato smo i toliko uspešni i kao jedinke i kao vrsta.

Надам се Сморена, желим да верујем да је тако и свиђа ми се тај став х))

Реално, улетати у тучу је екстра-глупо, па и звати милицију је бесмислено, па бре туча траје у већини случајева 20-30 секунди, ако је у афекту, а ако је планирана, сигурно неће бити планирана на јавном месту тако да ко вас јебе што идете преко радовог стадиона у 2 ујутру.

АЛИ, са друге стране, мене су без апсолутно икаквог повода (тачније без моје кривице) нападали већ два пута (а да ме неко од вас познаје, могао би да посведочи осталима колико ретко успем или покушам да провоцирам или нервирам људе). Мог друга су буквално тукла 3-4 лика и то два пута, без икаквог разлога... Дошао сам до закључка да стварно, али СТВАРНО има МНОГО, јебено превише агресивних будала и манијака, тако да треба пробати проценити ситуацију... Па ко жив ко мртав.

Што се тиче осталих видова помоћи, па ако жена (да не кажем баба) падне испред тебе, јебо матер издвој 20 секунди свог драгоценог времена и помози, хвали се после, причај свима како си племенити витез, небитно је, њој ће бити лакше да устане.

6. Ljudi postaju hladni, programirani, bez imalo ljudskosti, humanosti. Sa sveukupnim društvenim progresom, dolazi i do promene društvenih vrednosti po kojima moral ustupa mesto materijalnim stvarima. A inače po prirodi smo sebična đubrad pa... http://www.youtube.com/watch?v=eGwqZWHUZ0w Nisam mogao da verujem da ovo gledam, da je stvarno. Neću da generalizujem, ali u Kini se dešavaju gadosti, koje su bez premca u svetu.

7. Ljudi postaju hladni, programirani, bez imalo ljudskosti, humanosti.

Извини, ал' мени се искрено кења од тих изјава да људи ''постају'' такви и такви.
    Људи су одувек били жгадија, а данас жгадија, штавише, најмање долази до изражаја. Видео би' вас да сте живели за време инквизиције у средњем веку, а и касније, кад не бисте имали ни најосновнија права. Да л' бисте се жалили на нехуманост кад возач прегази дете у Кини да којим случајем живите у ери лапота?

Никад у историји човечанство није доживљавало више хуманости него данас. Јесте да се то вештачки одржава демократијом и применом закона, али тако је. Не бих се мењао са својим прецима.

8. Ja, Enemi, iz dubine duše tako verujem. Malo sam naivna inače, tako mi kazivaju, ali idem po onom... Bolje i da veruješ u ljude, pa se nekad razočaraš, nego da nikom ne veruješ, pa da si razočaran od starta.

АЛИ, са друге стране, мене су без апсолутно икаквог повода (тачније без моје кривице) нападали већ два пута

Мог друга су буквално тукла 3-4 лика и то два пута, без икаквог разлога...

Ebo im pas mater, kretenčine neiživljene, snabdeću te zapaljivim peroksidom. :)

Што се тиче осталих видова помоћи, па ако жена (да не кажем баба) падне испред тебе, јебо матер издвој 20 секунди свог драгоценог времена и помози, хвали се после, причај свима како си племенити витез, небитно је, њој ће бити лакше да устане.

Tačno. Budi human, pa šta im prebacujete sad ako su to zbog sebe uradili, radi za koga hoćeš, životu se ne gleda u zube.

A inače po prirodi smo sebična đubrad pa...

Mislim da ipak nismo. Pročitaj ono moje gore, možda ti malo podigne moral. :)

Nisam mogao da verujem da ovo gledam, da je stvarno. Neću da generalizujem, ali u Kini se dešavaju gadosti, koje su bez premca u svetu.

I ja sam se zgrozila. Tog dečaka su pregazila DVA VOZILA?!

9. Pa to,ljudi su jednostavno gamad i to je sve...uvek bili.

10. Додајем редне бројеве у цитат.

1. Ljudi su jedina stvorenja koja su u stanju da se ubijaju iz zadovoljstva.
    2. Životinje iz reda zveri, koje su kao neke tamo "zveri", rade to da bi preživele.
    3. Stoka su fine životinje, mirne i pitome, krave, konji, itd....

1. Није потпуно тачно ако је веровати новим истраживањима.
    2. Не само звери, али сам на ово одговорио да се не губи континуитет.
    3. Стока није "група" животиња које су фине. Тачније, стока је врло недефинисана категорија и међу стоком постоји доста агресивних примерака, да не помињем мушку краву примера ради...

А што се тиче теме, што бих се мешо да браним некога кога не знам и сам најебем? Шта ме боли курац. Оће ли ми бити лепо што сам некоме помогао када и мене угазе? Нека добија батине кад не уме да се брани. Не добија битку јачи, већ луђи. Смрт људима.

11. Ne bih se složila. Najpre, ako većina pomoć drugom vidi kao dobro delo, zar se ne treba zapitati odakle, kako se formirala ta većina? Zar to ne znači da je većina ljudi ipak iskonski ceni humanost ako su usvojili taj stav i održavaju ga vekovima, milenijumima? Ispomoć slabijem je nagonska odlika ljudi, zato smo i toliko uspešni i kao jedinke i kao vrsta.

Ma motiva kolko oćeš, sujeta, tradicija, lična korist, instinkt, na istoku dosta igra ulogu kolektivna svest - pomažeš onima koji su deo šire zajednice (stranci doduše uglavnom mogu da se sklupčaju i crknu).
    Ljudi pomažu drugima i zato što vole da imaju osnova za očekivanje da će neko jednog dana pomoći njima. Pomažeš drugima da bi verovao u ljude, zvuči glupo ali radi :)

1. Ljudi su jedina stvorenja koja su u stanju da se ubijaju iz zadovoljstva.

To je istina, vuk zadavi jednu ovcu, uprti je i ode, a čagalj pokolje ceo tor a pojede jednu. Šimpanze takođe znaju da ubijaju iz zadovoljstva a mačke se ne igraju mišem zato što je posle toga ukusniji.

12. I meni često, al' i stariji deo populacije se čudi današnjim sranjima po svetu, kažu fol nisu se nisu nagledali 'vakih govana za njihova života. Nisu dedovi i babe imali tehnologiju (teve, internet itd) da skontaju na šta su sve ljudi spremni i sposobni učiniti. Opet i da jesmo žgadija, a jesmo i bićemo, meni je strašno videti osobu koja kamiončinom od 10 tona udari dete i 'ladno nastavi, kad 15 ljudi prođe pored istog tog deteta, kao da je ništa. Ali bar što se tiče našeg društa primetan je osetan pad morala, tradicije, ljudske vrednosti. Što ostalog tiče, slažem se.

13. 1. Ljudi su jedina stvorenja koja su u stanju da se ubijaju iz zadovoljstva.

Ne.
    http://www.youtube.com/watch?v=CPznMbNcfO8&feature=related

14. Ajo, Grujane, kako se uvek potrefimo na istim temama. :)
    Slažem se sa Džimijem da su danas možda i ljudi najhumaniji... Valjda je taj motiv straha malo blaži, bolja je socijalna zaštita, nema inkvizitora koji te lemaju ako odudaraš od kolektivne svesti... Ali pazi, ako su ljudi oduvek pomagali jedni drugima, mislim da ipak ne treba gubiti veru u njih. :)

Al' š'o kažeš... Pomaganje, čak i kad ne tražiš ništa zauzvrat već samo da bi ti bilo lepo... Selfish. ;)

15. kako je ovo moguće, kako je ovo uopšte moguće, šta je sa ljudima ??? ajde kao do nekle bi mogla razumjeti da je odrasto čovijek pa da pomisliš da je pijana budala ili sl... ali bebeče malo da vidiš da krvari na ulici i da prođeš samo, mogu samo da zamislim kakve je zvuke ispuštao..... kako je ovo moguće

16. A тај кинески клип је сморио за медаљу, не могу да одем на нет, а да ми не искочи негде.

И мислим да је направљено као фејк, а да би се осрамотио кинески народ, јер је позната ствар да људи воле да генерализују и да суде о једном народу на основу појединаца и малог узорка.

17. Ajo, Grujane, kako se uvek potrefimo na istim temama. :)
    Ali pazi, ako su ljudi oduvek pomagali jedni drugima, mislim da ipak ne treba gubiti veru u njih. :)

A naravno, ima toliko zanimljivih tema da nema šanse da se pogodimo :)

Ma veruj u ljude svim srcem kažem ja ali ne računaj na njih i najgore što može da ti se desi je da se razočaraš. Naravno, mnogo je gore kad ne veruješ u ljude od početka, provedeš život u mraku večne sumnje leđa čvrsto pripijenih uza zid.

18. Uvijek ću uletiti kad vidim da neki kuronja tuče žensko. Ta borba u startu nije ravnopravna i ne mogu da gledam kada neko bije žensko šta god uradila. Žensko je napravljeno da se voli i poštuje, ne da se bije.
    Inače sam stava da ženama treba pomagati. Ako joj pukne guma, stanu joj kola, ma bilo šta. Zabole me kita za muškarce.

19. Inače sam stava da ženama treba pomagati. Ako joj pukne guma, stanu joj kola, ma bilo šta. Zabole me kita za muškarce.

Ja сам става да треба пустити да женама помогне њихов ћаћа/муж/дечко, а ако јој пукне гума, могу да јој позовем шлеп-службу. Ако је будем примио у кола, касније ће да сложи причу како сам хтео да је мувам. Женски мозак је то, свашта му пада на памет.

Заболе ме кита и за жене и за мушкарце.

20. Ако је будем примио у кола, касније ће да сложи причу како сам хтео да је мувам.

Pa gore ti je valjda da složi priču kako nisi hteo da je muvaš.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.