Фудбал

1. Pliduu mojne ti vidi Kirker ovo za Berlin

2. da se srbima desila nafta zavrsili bi ko irak, a ne ko emirati

3. da je bilo ko od muslimanskih naroda umesto beduina dobio uticaj koji imaju beduini, muslimani bi imali drugaciji dojam u zapadnom svetu. i drugacije bi izgledalo ono sto se racuna danas u trve muslimanstvo.

Eh to si u pravu. U suštini malo sam morao da uzburkam atmosferu ali treba malo više da se uči o kulturama kao takvim, ne nužno vezano za religije nego ponašanja i tradicije naroda. Arapi su tu daleko najgori, to se apsolutno slažem al Dubai koji je nastao prije 20 godina i Damask ili Bejrut pa to ne moze da se stavi pod istu crtu.

Eo sta su Bejrutu uradili, dole živjeli kršćani i muslimani najnormalije stotinama godina, i odjednom divide et impera sa zapada stiže..

4. Preljepo.

Ps. Isprati tamo Forester ti reko neš za bor

5. U sustini cela civilizacija je krenula od drevnog arapskog sveta, bukv svaki hejt je neopravdan

6. Bukv samo nazaduju decenijama, true

7. Cara™
    U sustini cela civilizacija je krenula od drevnog arapskog sveta

Samo težak imbecil može ovo da napiše i da zaista stoji potpuno iza toga.

8. Od koga je krenulo po tebi ?

9. Pitam te ozb, ja nemam pojma

10. mozda cara misli da je krenula sa geografske teritorije koju danas naseljava arapski svet, al je cara pa ono, ne mozes mnogo dublje od toga da ocekujes. arapi, ok, to je.

11. Ja mislim da je krenulo sve iz Mesopotamije a nju su isprva naseljavali

H O T U L I
    O
    T
    U
    L
    I

12. Sve bi bilo ok da nemaju novce a ovako.... dzaba im i sto su najstariji

13. Jbg pomirite se, ljudi znaju da hendluju i sa naftom i amerima, neki to nazivaju srecom, ja kazem da je to umece

14. mesopotamija na mestu danasnjeg iraka...

15. zaboravljam sa kim pricam. caro, imas vise nacija dole, nije sve to isto. imas iran, irak (dve razlicite zemlje) i onda ove dole saudijce, emirate itd, potomke beduina. levo je egipat, i to je isto stara civiliziacija, a razlikuje se i to od saudijaca.

16. Celte možemo li da se složimo da su u toj dolini eufrata i tigrisa nastale prve civilizacije ili imas neku drugu teoriju ?

Ne bih zelio da ostanem neobasjan svjetlom znanja, ako znas nesto sto ne znam reci mi brate da se ne obrukam pred nekom ribom sad kad je budem vozao u kabriju

17. sve njih povezuje jedna vera i kroz to sto je doslo pismo. inace nisu iste kulture, i nisu isti narodi. na zalost cak ni granice nisu gde treba da budu jer ih delili britanski i francuski incestoidi.

cak i religija, da kazes iran i saudijci ista religija je ko kad bi tebi neko reko, sta, rimski papa se ne racuna? zar ti on nije poglavar, svi ste vi hriscani.

moras razumeti da to nisu isti narodi, iako dele istu religiju, i mozda ih sve svrstavas pod arape. to je kao da kazes, vi evropljani, ili vi sloveni i tako to, i da racunas da smo mi isto sto i bugari, sto i ukrajinci ili rusi.

18. Jbs nacije to taj deo sveta, gde je bas sad bio centar mnogo je manje bitno, misli se geografski na region jbt kakva si picajzla

19. Celte možemo li da se složimo da su u toj dolini eufrata i tigrisa nastale prve civilizacije ili imas neku drugu teoriju ?

naravno, nema sta da se slazemo ili ne slazemo tu. tu su nastale prve poljoprivredne civilizacije, sa puno ljudi koji zive na jednom mestu, a nisu nomadi. zatim u egiptu, i onda se posle sirilo preko turske na jug evrope, kako je klima dole postajala sve gora i gora.