Prijava

kizo Србијанци не постоје. То кажем као Србин из Србије, а не као Србијанац из Србије. Србин је Србин где год да постоји. Ако ниси пратио последње догађаје, усташе Србе у НДХазији не зову никако другачије него посрбљени хрвати. Монтенегроси Србе у Црној Гори мила ђукановића не зову Србима нити Србијанцима, него посрбицама који не признају да су црногорци. Муслимани у Бостанистану не зову Србе у Босни Босанцима, Далматинцима и Крајишницима него турским ко"иланима и посрбљеним Турцима и Бошњацима. Србе у Македонији не зову Србима него посрбљеним Македонцима и Бугарима. Да ли би ово могао да схватиш? Или ћеш се држати балван-логике?

О славама и светитељима залуд би писао. Како славили тако се провели. Читај како су Срби великаши у Србији (дакле не-Србијанци, него Срби) славили светитеље - макар су Крајишници уз гусле одржали то народно приповедање.

Sveti Luka,to je slava koju slavim...ja ne pijem inace,ali za svoju slavu se uvek napijem i to mnogo,to me malo smara,jer ima mnogo gostiju(kao moj teca npr) koje vidim samo na taj jedan dan svake godine,sto znaci da me uvek vide samo pijanog poslednjih godina...

Svetog Stefana, fala na pitanju..9-ti januar zimi i 15-ti avgust leti...zimi je mrsna, leti posna...matori mi je jos, Bogu fala, ziv pa on drzi slavu..ja mu dodjem kao gost...takoreci..dodju moji ortaci, burazerovi ortaci, sestrine drugarice, malo rodbine i poneki komsija...

uvece smo uglavnom mi malo mladji...:)) ako se mi racunamo u mladje...sedimo, kenjamo i pijemo..

Свима који славе светог Николу желим срећну славу, да је славе још дуго година, у здрављу, срећи и весељу!

Свима који славе светог Николу желим срећну славу, да је славе још дуго година, у здрављу, срећи и весељу!

Hvala :) !

Шта ти онда уопште значи слава Џими?

Meни ништа посебно. Дан као и сваки други. Кад моји славе, испоштујем их. Кад ме неко са стране позове, не одбијем, да не бих испао некултуран.

kizo Србијанци не постоје. То кажем као Србин из Србије, а не као Србијанац из Србије. Србин је Србин где год да постоји.

Сине, ''Србијанац'' није националност. Србијанац ти је особа из Србије, или особа која живи у Србији, притом не мора да буде Србин. Ево, ја се на попису нисам изјаснио по питању националности, значи званично нисам Србин, али Србијанац јесам, јер живим у Србији.

Углавном су то Шумадинци у неком сленгу, ти Србијанци.

Срећна свима слава који данас славе Светог Саву и срећна преслава.

Svetog Stefana, fala na pitanju..9-ti januar zimi i 15-ti avgust leti

Kako ljeti? Jel to isti Stefan?

Ах, тема од великог значаја!
Не славим, не постим.

Упиши ме под "АНТИХРИСТ", ето, толико сам кул.

Чега се паметан стиди, будала се тиме поноси.
И Иво Јоспиповић и Милановић ломе славски колач на Светога Саву
http://statik.trojka.rs/thumbnail/article_medium/slike/politicari/4/josipovic_milanovic_bozic_pogaca_426811241.jpg

Како си ми паметан! :*

Slavim Svetog Iliju Gromovnika, to mi je seoska slava i tada dolaze gosti. A ovako u krugu porodice obelezimo Svetog Nikolu zimskog, zbog pokojnog dede po ocu, to mu je imendan .

E jebem ih u usta ustaška! Pa ne daju Srbu ni kruva jesti! Vid samo onog Mialnovića, TRI ČETVRT POGAČE UZE!

Slavim Svetog Iliju Gromovnika, to mi je seoska slava i tada dolaze gosti. A ovako u krugu porodice obelezimo Svetog Nikolu zimskog, zbog pokojnog dede po ocu, to mu je imendan .

Одакле си ти?

Свети Илија слава најмилија

Одакле си ти?

Из једног места код Пирота,али се школујем у Нишу већ девету годину па себе сматрам помало и Нишлијом.

Ок пошто у једном шумадјиском селу одакле сам пореклом је исто Илија па реко да ниси случајно...

Ја рекох да ниси из оног села у које оде Ринге на славу :))
Шалим се, чини ми се да овде нико није написао да слави Светог Илију, а чуди ме јер је то, по мени, један врло моћан светац.

хаха
јесте јак је прилично, ал ние толико распрострањен као слава