Work and travel

1. hahahahahahha, radije bih plakala tamo, nego ovdje :)

2. Sada najvažnije.
    Kako da se pakujemo?
    Najviše mesta u prtljagu
    oslobodićete tako što
    ćete, zavisno od godišnjeg doba, jaknu,
    mantil, čizme, cipele ili
    patike nositi na sebi. UROLAJTE ODEĆU Možda deluje
    nelogično ali sklapanje odeće na
    način na koji se rola podloga za vežbanje joge ne
    gužva odeću, a daje najviše mesta u putnoj torbi. Ovaj metod će vam omogućiti da spakujete duplo
    više odeće. Zamotajte odeću tako što ćete manje
    stavri staviti u veće i umotati ih zajedno. Spakujte
    više tanjih stvari, jer ćete tako imati više odevnih
    varijanti. Dovoljan vam je jedan džemper. PONESITE
    JEDAN PAR FARMERKI Ljubitelji džinsa verovatno smatraju ovaj savet kao
    “bogohuljenje”. Dovoljan je samo jednan para
    farmerki! One se mogu nositi u opuštenoj varijanti
    sa majicom, a za večernje izlaske dobar efekat
    postižu sa svilenom bluzom. Najbolje je da farmerke
    obučete za put što oslobađa dodatno mesto u koferu. FEN NIJE POTREBAN AKO IDETE U HOTEL Ako
    odsedate u hotelu, u kupatilima uglavnom
    imaju fen. Ne opterećujte prtljag noseći svoj.
    PAKUJTE VEŠ U KESICE, PA U CIPELE Bilo gde da vidite
    dodatni prostor u koferu, pa
    makar to bila i unutrašnjost cipela, pakujte gaćice. Prethodno ih stavite u kesice, jer obuća nije
    najčistije mesto za veš. Iskoristite prostor unutar
    spakovane odeće da tu stavite umotane čarape i
    druge manje stvari. DOVOLJNA JE JEDNA VEČERNJA
    TAŠNA Još jedan “problemčić” za dame koje vole
    večernje tašne. Ponesite samo jedni, jer su često osetljive i
    sklone oštećenjima, pa nisu pogodne za pakovanje
    u putnu torbu. Pokušajte sa jednom univerzalnom,
    na primer, u srebrnoj boji koja ide uz sve
    kombinacije. I ne zaboravite da je napunite vešom
    kako se ne bi iskrivila u tumbanju sa ostatkom prtljaga. MARAME SE LAKO PAKUJU Šalovi i marame -
    ponesite koliko želite! Ne
    zauzimaju puno prostora, a odličan su aksesoar sa
    kojim možete osmisliti mnoštvo odevnih
    kombinacija.
    Mnogo turista na putovanjima ostane bez novčanika, pasoša i ostalih veoma bitnih
    stvari, koje obično drži na jednom
    zajedničkom mestu. Savet koji možemo
    dati putnicima je da je od svih gubitaka,
    možda najteži gubitak pasoša, jer ako ostanete bez
    novca i bez kreditnih kartica, možete dobiti novac preko Western
    Union-a od kuće, recimo, ako imate da
    dokažete da ste to vi, dokumentom. Ako
    ne, ne možete ni da se vratite kući, i da
    imate novca. Rešenje koje iskusni putnici
    preporučuju je da se, ako se već kartice i novac ne mogu držati nigde van džepa i
    malog ručnog prtljaga, jer se puno koriste,
    onda se pasoš mora čuvati u velikom
    prtljagu. Naravno, dok putujete, dok se
    smeštate u hotel, na autobuskim i železničkim
    stanicama... Zašto? Pa šta mislite, kada vidite lopova, da li će pre
    posegnuti za vašim rancem ili tašnicom, ili
    poželeti da zgrabi 10, 20 ili 30 kilograma
    težak ranac ili kofer i otrči sa njim, ili ode.

ZAMOLIO BIH DAME DA NE NOSE GAćICE UOPšTE.

3. Što se tiče prevoza, najjeftinije će nam biti da koristimo bicikla.
    Tako se u Evropi ide na posao ako si gospodin.
    Mi možemo nedeljom da organizujemo rute od čikaga do Majamija, od Bostona do L.A. ili Las Vegasa u Nevadi.
    Od turističkih atrakcija izdvojio bi Veliki Kanjon i reke Misuri i Misisipi.

4. ja bih voleo pecati u reci Kolorado

5. Mislim da je Kolorado cirkus, a reke su Misuri i Misisipi.
    U Misisipiju najbolje rade američke pastrmke, domaćih potočara nema. :(

6. iz kojih razloga najčešće odbijaju u ambasadi?

7. ma lako ćemo, samo da odemo...gledaj, zaposlim se u nekoj hamburgeriji na primer, za početak najjadnije mesto, da pravim pljeskavice...posle dve tri nedelje kad nadređeni već vide da dobro radim, dobiću i povišicu, posle dva meseca možda mogu da doguram i da budem šef smene, a tu su već ozbiljnije pare.

a posle posla, šetaću pse...10 dolara je na sat šetanje psa, ja ću po komšiliku da nakupim 10ak pasa, i šetaću dva sata...to je znači svaki dan 10 PASA x 2h = 200 dolara na dan x 30 dana mesečno = 6000 dolara, i to samo od pasa...dobro, jeste da ima da se radi al bar je dobro plaćeno...i ako doguram do šefa smene u hamburgeriji i tu da imam barem 3500 - 4000 dolara na mesec, ispadam na blizu 10000 dolara mesečno, za 6 meseci 60 000$
    ako ostanem mesec-dva-tri preko toga eto i dodatne love...da računam da ću od toga da potrošim oko 1000-2000 dolara na 3-4 kofera puna original garderobe, i da uzmem još tehnike, telefone (pa možda i ovde da ih priodajem posle za duplo veće pare), sony play station, x box...i ostane mi još 55 - 56k dolara kad se vratim..i tako svake godine :D

8. ja bih voleo imat iskustvo interrasno, kažu da nikad nije kasno

9. i od tih para ovde kupim 3 stana u Borči na crno (45000) i radim još šest meseci na sredjivanju (malterisanje, ravnajući sloj, krečenje) i po malo ih sredim sa krevetima i par sitnica za 10000, zadužim se npr. kod nekog prijatelja sa work and travela za 10000 i kompletno sredim.
    Izdam za po 250 evra studentima puta 3 izadje 750 evra mesečno. Neka ostane godišnje 7000 evra čisto, za 30 godina do penzije imam 210.000 evra samo od kirije.
    Da ne pričam o tome da to ponoviš dogodine i još tri godine.
    Znači za 5 godina kupiš 15 stanova, za 30 godina od kirije samo 1.050.000 evra, plus prodaš 10 stanova jer će do tad Borča biti centar sigurno još milion.
    Zato ne razmišljajte da ne idete sa nama

10. ja ću verovatno kupiti lipovičku šumu da je eksploatišem za sopstvene potrebe, ili ću otvoriti azil za napuštene zlatne retrivere...
    inače samo da se pohvalim da sutra idem u medicinu rada na preglede

11. nerealno je očekivati sad da ćeš da zaradiš milione na tom work and travel-u, ali da može dobro da se zaradi, i da se obezbediš, to može...realno, ako je sat vremena šetanja kučića 10 dolara, ja bi mogao po 15-20 pasa da šetam (samo rasne, jer bolje slušaju), po dva sata...u dve grupe...znači to mi je 4h posla dnevno...a ne bi ih uglavnom ni šetao nego bi vezao za drvo negde dalje od njihovih kuća.

jedino što se ne slažem sa tim da i devojke idu sa nama, jer ćemo tamo svi da budemo u jednoj sobi...a poznato je da prdež devojaka smrdi mnogo gore nego muški, za to postoji i objašnjenje, zato jer one puno više da kažem ''skupljaju'' prdež u sebi, puno ređe prde nego mi, nego nakupljaju tako tokom celog dana jer ih je sramota da stalno prde...i onda kad se upuva posle celog dana može da ubije štene kolko smrdi

12. jel se prijavio ko od vas za sada u agenciji

13. ja i ajax smo se prijavili, gospodin tibor sutra ide na sistematski pregled...a još neki su amplicirali

14. ја сам избосне, ми тога немамо, у амбасади само провјеравају да немамо шапе и ак прођемо тај дио, виза загарантована.

15. Vidro obrati pažnju na prdjenje. Ako ti se desi onda ćeš biti primorana na seks sa nekim od nas na eci peci pec.
    I nema crnca tri dana

16. Ајаксе, будеш ли дир'о Видру, неће ти требати авионска карта до Америке, лично ћу те лансирати. :)

17. Nisam planirao da je diram, ali pošto ti tako kažeš ima da je diram u inat generale.
    Diraću je svuda po tijelu kad zaspi

18. vidjećemo ko će te branit kad vas napadnu crnci!

19. Baš sam sad gledao jednu odličnu emisiju.
    Možemo kao dodatnu zaradu nedeljom kupovati skladišta. Može svašta da se nadje (papiri iz američke revolucije, pištolji, satovi, slike...).
    Srpska dijaspora je u Ilinoisu oko Čikaga baš velika (preko milion ljudi) pa će nam i oni pomoći dok se ne snadjemo.
    Ako neko ima vezu u ambasadi neka se javi

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.