Prijava

Ja mislim da je on obična seljačina pomognuta od srpske države. Ono što nije uspeo sa Sekulom, uspeo je sa serijom ''Selo gori a baba se češlja''. Prikazao srpske seljake kao teške šabančine koje dalje od svog sela nisu mrdnule.

Prosti seljak, iritira sa onim njegovih hehe smeškom.

Радош, хе хе

Не пратим његов рад али сам имала прилику да погледам епизоду-две серије баба-село-чешаљ-гори, како год. Ако мене питате, човек преноси слику једног сеоског предела, али оно баш сеоског. Три куће на три километра. Комшија ти је и род и нерод и све што имаш, осим сестрића који долази из Беча једном годишње (не знам да ли ово има у серији, говорим у глобалу), и где су главне теме кол'ко ће свиња прасића да да и где кол'ко дрва спремити за зиму.

Људима који живе у урбаним срединама ово је врло вероватно неко шпанско село. Знам да има и оних који нису изашли из Београда, а да су притом посетили неку рурално место. Колеги са факса, рођеном београђанину, није било јасно како је могуће да постоје места са једном основном и једном средњом школом. Али озбиљно.

Иако живим у Београду, а рођена сам у Крагујевцу, обилазила сам и околна крагујевачка места. Кад одеш у неку викендицу, а на 500м ти је комшија који прави ракију па те позове да попијете по коју, па кад прозбориш са њим пар речи сконташ две ствари:
1) акценат у серији је аутентичан, није извитоперен, да, постоје области где људи стварно тако говоре
2) проблеми у серији су стварно проблеми које неки људи имају, ма колико небулозно некоме звучало то што ће комшија да сагради кречану до твоје ограде

А Радош? Пренео све то на екран. За оне који могу да скапирају тај живот и оне друге који ће да га пљују због "сељацизма". Није то радио јер је неки велики алтруиста и бог зна какав уметник, него због пара, наравно. Али немам потребу да пљујем серију. Не гледам је из простог разлога јер ми је неинтересантна и не видим потребу да се поистовећује са телевизијским шљамом попут Гранда. Знамо добро разлику између речи "сељак" и "сељачина".

Ide mi na kurac, zato što je sebi i onom svom glupavom debilnom sinu debeljku namenio sve najbolje ribe u seriji, a jadni Nenad Okanović i Manda ne mogu ništa da pojebu :(

Не гледам серију али Радош је добар.
Радош хе хе хе.
Иначе моро сам да изгуглам да сконтам ко је тај лик и кад виђех...ГРОМ! :)
Радош хе хе хе.

Што се језика тиче, није то класичан Косовско-ресавски дијалект. Већ је на граници говорног подручија Косовско-ресавског и Призренско-тимочког дијалекта, па се разликује од класичног Косовско-ресавског.

Ја живим баш у једном од села какво је он покушао да опише у својој серији. Далеко од тога да је успео, јер није баш све тако како је приказано, али поједини делови су врло веродостојно одрађени.

Е хе хе хе Радош.

Za sve ljubitelje debeljuskastog brke preporuka."Radio Vihor zove Andjeliju", njegov rani film u kome jase konja, jase glavnu glumicu, piratizuje selo svojom radio stanicom, bije negativca u filmu i uglavnom cuti i gleda sve oko sebe mrko.Robinhudovski jebeno.Jedini minus je nedostatak brkova.

Зна мој матори Радоша као познаника још од старе Југославије, каже да је добар лик.
Слоба га је гњавио и кињио, па се овај повукао на село, тако да зна какав је живот тамо, а и по мојим искуствима, са таквим селима, није пуно ни погрешио. Свако село има локалног пијандуру попут Ђоде, свако мало веће село има пароха, старији сељаци и нису толико бистри колико се и мисли (чак су у Чортановцима, које није село са пар стотина људи, већ са пар хиљада, од светала са бензинске пумпе мислили да су у питању летећи тањири и ванземаљци), тако да не треба глумити белог витеза и бранити их од злог Радоша хехе, већ једноставно погледати ствари онаквима какве јесу ако се већ улази у то.
А гледе ,,Село гори'', Радош је за то планирао да буде кратка серија, од максимум једне сезоне, ал' Тијанић је хтео да потраје дуже, зато је серија на крају испала лоше што се тиче радње (јер реално, радња и јесте могла бити смештена у једну сезону).

Taras
Ja mislim da je on obična seljačina pomognuta od srpske države. Ono što nije uspeo sa Sekulom, uspeo je sa serijom ''Selo gori a baba se češlja''. Prikazao srpske seljake kao teške šabančine koje dalje od svog sela nisu mrdnule.

Брате Рошнане, већина њих и није мрднула, осим ако нису ишли до најближег града јер су морали до болнице или да пазаре штогод. Да се не понављам, по мом личном искуству, а није мало, Радош није погрешио пуно у њиховом опису. Исто, да се не мисли да нешто имам против сељака, далеко гори су случајеви малограђанских паламуда који цео дан седе по кафићима у Змај Јовиној или Лазе Телечког и чекају да им родитељи оквасе муда да им се јаја превише не осоле од седења и паламуђења.

Čim njega vidim na tv-u odma' promjenim kanal, naspem punu čašu hladne vode i uzmem kockicu šećera.

http://www.poreklo.rs/wp-content/uploads/2012/04/Rados-Bajic.jpg

Хе хе, па зар због Радоша брате Макарон? Хе хе

Izgleda je seljačina izmuzla državu za vise desetina miliona dinara...
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/narod-gladan-radasin-se-ceslja-rados-bajic-uzeo-iz-budzeta-85-miliona-clanak-1657685
Još jedan razlog da ga smatramo neshvaćenim I da ga volimo I smatramo srpskim domaćinom...Ne zanm samo koji prosečan seoski srpski domaćin ima 96 miliona dinara zarade za dve serije...