U zemlji krvi i meda - In The Land Of Blood And Honey

1. Šteta što sam bio banovan, sad je dockan da se uključim u "diskusiju".
    Ali ovih nekoliko postova što sam pročitao – katastrofa.

Ono što me zanima su dve stvari:
    1. Kako možete da donosite sud o filmu koji niste gledali?
    2. Definišite mi "antisrpski film".

2. Nisam gledala film, ali mislim da je govno zbog antisrpske propagande.

3. 1. Kako možete da donosite sud o filmu koji niste gledali?

Ženska intuicija.

2. Definišite mi "antisrpski film".

antisrpski film

4. Tja, onda i Siniša Pavić pravi antisrpske filmove. On predstavlja Srbe kao nekakve Šojiće, lopove, špekulante, primitivce. I to bez tragičkog potencijala grčke drame, koji navodno Anđin film ima.

Opet, ne sumnjam da je "U zemlji krvi i meda" glupost bez čvrste veze sa stvarnošću, film koji eksploatiše već izgrađene etničke i svakakve druge stereotipe, sa ciljem da istakne prednosti polovičnog instant kulturnog modela koji se nudi nama divljacima, naravno, i koji funkcioniše na nivou politički korektne pouke isto tako kao što igra na kartu sentimentalnosti gledališta i njegove želje da ljubav bude sila koja pobeđuje sve, bez obzira na rasu, veru i naciju.

Ali to je samo još jedan od filmova tog tipa, ne znam čemu tolika buka? Po meni je mnogo veća sramota takav šund kao fenomen, bez obzira da li ocrnjivao Srbe ili Hrvate ili muslimanske Bosance ili Irance ili Ruse. Takva sranja, ako se upotrebe kako treba, kod US domaćica mekog srca izazivaju lučenje hormona podrške predsedniku da pošalje avione negde tamo gde su sloboda i pravo na romantičnu ljubav ugroženi.

5. 2. Definišite mi "antisrpski film".

Protesti protiv ,,Srpskog Filma,, .
    (bas sam saljivdzija)

6. kad vidim koji ga balvani pljuju, ja već očekujem odličan film, ima a priori moje dopadanje. da ne govorim o tome što je gospođica režiserica u vanbračnoj vezi sa najlepšim čovekom svih vremena, koji je pritom odličan glumac. žena koja deli postelju s tim čovekom ni kola ne mož loše da vozi, kamoli da izrežira loš film. šalu na str, film je dobar onoliko koliko je umetnički uspešan, bez obzira na tematiku i slobodnije ili kakvo god tumačenje istorije, koja nam svakako ne ide u prilog, film se verovatno bavi (na subjektivan način) uz dramatizaciju i za te prilike pogodne prosedee, istorijskim činjenicama, pa svidelo se to nekom ili ne.

najfascinantniji komentari, ipak, u čitavoj malograđanskoj zbrci oko tog filma, su komentari antiglobalištičkog don kihota, arhitekte, filozofa, pisca, ekologa i etnologa, muzičara, direktora, simpatizera stranke ili stranaka, ktitora i osnivača svega i svačega, višestrukog konvertita, trenutno pravoslavnog fundamentaliste, gradonačelnika i gubernatora, prijatelja slavnih glumaca, fudbalera i belosvetskih ličnosti uopšte, povremenog reditelja, muža, oca, sina i svega u tom duhu porodičnom, i čega sve još ne, gospodina kusturice, čije filmove inače volim (pojedine) ali čije su izjave prosto za neverovati. gospodin kusturica iz sveg srca napada gospođicu žoli, kao nekakvu nižerazrednu glumicu koja je samo šraf u propagandnoj mašineriji holivuda, a pritom diže spomenike džoniju depu u svom drvengradu, slaveći ga kao da je najveće mudo u istoriji filma, i ostaje živ posle svih tih bisernih izjava i doslednosti, smatrajući se za intelektualni autoritet. inkredibilno dragi moji ljudi, inkredibilno...

http://www.imdb.com/title/tt1243957/

7. kad vidim koji ga balvani pljuju

Срећом, свега је неколико патуљака који га хвале.

inkredibilno dragi moji ljudi, inkredibilno...

Употребом овог израза си интелектуалну зајебаност тога што си написао подигао за бар 70%. Прими честитке.

8. gospodin kusturica iz sveg srca napada gospođicu žoli, kao nekakvu nižerazrednu glumicu koja je samo šraf u propagandnoj mašineriji holivuda, a pri tom diže spomenike džoniju depu u svom drvengradu slaveći ga kao da je najveće mudo u istoriji filma

Pusti Kusturicu, ali Džoni je glumac i vanholivudskog formata, a ova mala ni kao glumica nije nešto, a kamo li kao režiser. Kao kad bi neki priučeni pijanista istripovao da bude dirigent. Ali kad bi film bio umetnički dobar, naravno da bih mogao da ga cenim, bez obzira na zle Srbe. Doduše, retko se desi da Holivud napravi umetnički dobar film sa jednom jedinom zlom stranom. Nego, evo nekoliko od Džonija, gde se vadi za sva ona sranja.

http://www.imdb.com/title/tt0112817/
    http://www.imdb.com/title/tt0247196/
    http://www.imdb.com/title/tt0120669/
    http://www.imdb.com/title/tt0106307/

Ima li šta od Anđe?

9. Употребом овог израза си интелектуалну зајебаност тога што си написао подигао за бар 70%. Прими честитке.

kad bi umeo da shvatiš parodični ton posta koji sam napisao (koji čak i slabovidima bode oči), shvatio bi parodičnost i samog tog izraza, mesje ripli...

10. najfascinantnije komentari, ipak, u čitavoj malograđanskoj zbrci oko tog filma, su komentari antiglobalištičkog don kihota, arhitekte, filozofa, pisca, muzičara, direktora, simpatizera stranke ili stranaka, ktitora i osnivača svega i svačega, višestrukog konvertita, trenutno pravoslavnog fundamentaliste, gradonačelnika i gubernatora, prijatelja slavnih glumaca, fudbalera i belosvetskih ličnosti uopšte, povremenog reditelja i čega sve još ne, gospodina kusturice, čije filmove inače volim (pojedine) ali čije su izjave prosto za neverovati. gospodin kusturica iz sveg srca napada gospođicu žoli, kao nekakvu nižerazrednu glumicu koja je samo šraf u propagandnoj mašineriji holivuda, a pri tom diže spomenike džoniju depu u svom drvengradu slaveći ga kao da je najveće mudo u istoriji filma, i ostaje živ posle svih tih bisernih izjava i doslednosti, smatrajući se za intelektualni autoritet. inkredibilno dragi moji ljudi, inkredibilno...

Brate, Kusturica je nacionalista i to je jedini princip koga se drži.

(btw, ne kažem ovo ni u kakvom pežorativnom kontekstu)

Ako ga smatraju intelektualnim autoritetom, zašto bi to bio problem? Svako ima pravo da smatra za intelektualni autoritet koga hoće. Jedan će se diviti kusturici, drugi će drkati na neko drugo moralno mudo, recimo ono koje podržava Nikolaidisovo pravo da se zalaže za civilizacijske iskorake ubijanjem, a podnosi tužbe protiv Ćosića jer Albance naziva Šiptarima (mi slobodu govora oćemo al ono, zamalo). Dakle, malo je ljudi od doslednosti ovde i bilo gde. Ono što ide nama u prilog je trenutni princip i to je to.

I ono, vrlo mi je ljigavo konstantno pominjanje Kusturičine "trenutne" veroispovesti, kao neko drugosrbijansko kukumavčenje nad njegovim poturčenjem ili, boljerečeno, posrbljenjem. Kakoganijestid. I to naglasak na trenutno, kao da je on veru promenio sto puta.

I kacmo već kod principa, gotovo sam sigurna da bi ga svi ldpovci ljubili u dupe, lizali mu masan čmar i zvali ga jednim od najvećih muda u režiserskom zvanju ikada da se distancirao od srba tokom rata i proglasio zaštitnikom bošnjačke nejači. Kao što bi onda ovi drugi govorili kako im se sviđa par filmova, al da je Kusturica precenjen. Ono, jebite se bre, ama niko od vas prava nema da sere o principima.

11. Ima li šta od Anđe?

Хакер и Сајборг 2, фак јеа. Трешине и по.

12. Ima li šta od Anđe?

da ti kažem (mada se u glumu ne razumem specijalno, tako da je čisto stvar o ličnom utisku), ja njih dvoje stavljam u isti koš. oni su za mene oboje zbog svoje lepote na filmu, ne zbog nekog vanseriskog glumačkog talenta, koji ni kod jednog ni kod drugog čini mi se ne postoji, mada je i sam glumački talenat u visokom holivudu problematična stvar. dep je više specifičan zbog izbora uloga i dobrih scenarija i filmova, nego zbog svog osobnog ispoljenog talenta. kolko sam primetio, on na delimično isti način igra sve svoje uloge, uvek im dajući tu jednu crtu svoje luckastosti, što govori da on tu više glumi sebe, neko što gradi karakter. voleo bih nekad da ga vidim u nekom filmu u kom bi morao da izgradi karater igrane ličnosti a da pritom zamaskira karakter sebe samog...

13. БРАЋЕЛЕ, ЈЕСТЕ ВИ ПРИМЕТИЛИ ДА ЈЕ ФИЛМ НА ЕНГЛЕСКОМ? САД НЕКА МИ НЕКО ОБЈАСНИ КАКО ФИЛМ КОЈИ СЕ ТИЧЕ РАТА У БОСНИ И ЧИЈА СЕ РАДЊА ДЕШАВА НА ОВИМ ПРОСТОРИМА, МОЖЕ ДА БУДЕ НА ЕНГЛЕСКОМ? КОНТАМ ДА МОЖЕ, АЛИ ЗАР ТО НИЈЕ СРАЊЕ? КАКО ДА СЕ УЖИВИШ У ФИЛМ, УОПШТЕ? И КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА НАШИ ГЛУМЦИ ТАКО ЛОШЕ ПРИЧАЈУ ЕНГ.?

14. И ДАЈТЕ МИ СВЕ ВОЈТЕКОВЕ ПОСТОВЕ, ДА НЕ ТРАЖИМ САД ПО ЦЕЛОЈ ТЕМИ! ЗАНИМА МЕ САМО ЊЕГОВО МИШЉЕЊЕ!

15. И ДАЈТЕ МИ СВЕ ВОЈТЕКОВЕ ПОСТОВЕ, ДА НЕ ТРАЖИМ САД ПО ЦЕЛОЈ ТЕМИ! ЗАНИМА МЕ САМО ЊЕГОВО МИШЉЕЊЕ!

САМО ДВА КОМАТА :

http://vukajlija.com/forum/teme/38953-u-zemlji-krvi-i-meda-in-the-land-of-blood-and-honey?strana=7#post_1813928

http://vukajlija.com/forum/teme/38953-u-zemlji-krvi-i-meda-in-the-land-of-blood-and-honey?strana=8#post_1815032

16. Mene zanima šta se dogodilo tvom CapsLock tasteru?

17. Brate, Kusturica je nacionalista i to je jedini princip koga se drži.

upravo u ovome i jeste stvar. ostatak posta je neka druga tema. svi koji kritikuju ovaj film, kritikuju ga gledajući kroz tu nacionalističku optiku, što je neosnovano, jer to je film i na njega su primenjivi jedino umetnički kriterijumi, pa makar se on posrao po bilo čijoj nacionalnoj istoriji. to bi makar gospodin kusturica trebalo da zna, pošto je on jedan od onih koji voli da se igra sa nacionalnim istorijama u svojim delima

18. Нарафски. То се види и у делима које филмску уметност своде на чисту визеулизацију и спин - документарци. Тако су (уз техничке новине, такође) Дејвид Грифит и Лени Рифенштал доспели међу легенде. Ако својом причицом можеш изазвати јаке емотивне реакције (не мислим на пичкарање на форумима), мислим да си дошао прилично близу уметности. Са друге стране, филм је много више од пуке нарације. Много слојева уметности ту има, а када је неки од њих претанак или чак изостаје, филм губи на уметничкој вредности, али на укупном плану и даље остаје уметничко дело.

e da, ovo otprilike objašnjava sve što treba da se kaže na ovu temu...

19. Хаха, овај први пост је само потврдио моју сумњу да знаш сваки јебени податак о сваком филму икад снимљеном, икад замишљеном. :)

Него, је л' доспело ово негде на нет или нема још увек?

А и даље не контам ово за енглески језик, то ме у старту одбија код филма. Мада ме још више збуњује како сами глумци причају, је л' уче они језике на глуми или шта? Добро, могу некако да схватим кад се појаве у оним шкљ продукцијама, али ово је Анђин филм.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.