Ja sam neđe pročitao da je Iran treći po redu spoljnotrgovinski saradnik Kine, a da Kina 20% nafte uvozi od Irana. Daklem Kina možda neće direktno u rat ali će indirektno. Naoružavaće Irance kao što je to radio SSSR u Vijetnamskom ratu, jedinom ratu koji su Amerikanci izgubili.
Mislite li da bi ako, ne daj Bože, dođe do ww3 Srbija trebala vojnim snagama da krene na Kosovo? Da li bismo vratili otetu zemlju?
U našem društvu generalno ne postoji realno mišljenje o našoj vojsci.
Sa jedne strane koji misle da smo još uvek neka sila,sa druge ovi koji misle da smo 0.Objektivno smo bliže 0,a ono što nas diže iznad nule je upravo pešadija i obučenost,tehnika je stara 30 god,a ako oćeš da budeš sila moraš biti 30 god ispred,bilo kakav faktor da bi bio moraš biti u korak sa vremenom.Ali u odnosu na Šiptare,ako teoretski zamislimo da bi to bilo 1 na 1 smo Četvrti rajh.
Zvanično su uveli sankcije pre par dana, sad se čeka Mahmudov potez. Iskreno mislim da će da blokira Hormuz, osim ukoliko se ne opameti.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/303111/EU-uvela-embargo-Iranu-na-izvoz-nafte E'o linka. Nije toliko strašno koliko sam očekivao da će da bude, možda zbog Obame i njegovog uticaja (ili nedostatka para), ipak je pametniji od Buša koji bi sunuo invaziju sa svojim saradnicima pa kud puklo-puklo.
Hvala DŽelo
U jbt,ovim sankcijama na izvoz nafte su gurnuli Mahmuda uza zid,iranska ekonomija u potpunosti zavisi od izvoza nafte...Ahmadinedžad je izašao u javnost sa pričom da će blokirati moreuz,znači i uradiće to,barem je do sad stajao iza svojih reči,videćemo da li će nasesti na provokaciju...
Rusija se iz dana u dan vraća na položaj gde je stao SSSR
Inače Iran je najavljivao da će svu svoju trgovinu naftom umesto dolarima vršiti rubljama,što je jasno upucavanje Rusima,a šamar Americi,međutim nisam primetio neku veću rusku reakciju na ljubavni zov...
Iran je vodeći proizvođač automobila na Bliskom Istoku. A to za promjenu valute kojom se trguje su već spominjali južnoamerikanci ranije, na čelu sa Ugom Čavezom. A ako bi se to desilo, ekonomija u Ameriki ode u kurec. Nači, toga neće biti.
Bilo je to i tada, al je tek krenuo Afganistan i Irak.
Nije bila kriza kad je kretao na njih,Afganistan je krenuo relativno dobro,ali kad su krenuli na IRAQ i Talibani se okurčili pa počelo kući da se postavlja i previše pitanja,a i ispostavlja previše računa...
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
Ko kaže da neću Dab? Pa tek su mi 33 a tolko ratova u najavi! I ovako monoton ovaj peMzionerski život!:-)))
http://www.youtube.com/watch?v=JsCF7LSU8Zs
:)
nema veze (najverovatnije) sa iranom, al zanimljivo :)
Ja sam neđe pročitao da je Iran treći po redu spoljnotrgovinski saradnik Kine, a da Kina 20% nafte uvozi od Irana. Daklem Kina možda neće direktno u rat ali će indirektno. Naoružavaće Irance kao što je to radio SSSR u Vijetnamskom ratu, jedinom ratu koji su Amerikanci izgubili.
Mislite li da bi ako, ne daj Bože, dođe do ww3 Srbija trebala vojnim snagama da krene na Kosovo? Da li bismo vratili otetu zemlju?
kojim?
U našem društvu generalno ne postoji realno mišljenje o našoj vojsci.
Sa jedne strane koji misle da smo još uvek neka sila,sa druge ovi koji misle da smo 0.Objektivno smo bliže 0,a ono što nas diže iznad nule je upravo pešadija i obučenost,tehnika je stara 30 god,a ako oćeš da budeš sila moraš biti 30 god ispred,bilo kakav faktor da bi bio moraš biti u korak sa vremenom.Ali u odnosu na Šiptare,ako teoretski zamislimo da bi to bilo 1 na 1 smo Četvrti rajh.
Pa nemam pojma, valjda će nam saveznici pomoći... :p
Koji?
Možda budu nastali Kimijevi/ubaci ime random navijačkog smrada lavovi/ubaci ime random divlje životinje ili tako neki patrijotski govnari.
Izgleda da su bili u pravu oni koji su tipovali na Iran u temi "Ko je sledeći" od pre par meseci.
A recite mi (ili metnite link) jel se dogodilo nešto novo oko Irana,pošto nisam baš pratio vesti 2,3 dana...
Zvanično su uveli sankcije pre par dana, sad se čeka Mahmudov potez. Iskreno mislim da će da blokira Hormuz, osim ukoliko se ne opameti.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/303111/EU-uvela-embargo-Iranu-na-izvoz-nafte
E'o linka. Nije toliko strašno koliko sam očekivao da će da bude, možda zbog Obame i njegovog uticaja (ili nedostatka para), ipak je pametniji od Buša koji bi sunuo invaziju sa svojim saradnicima pa kud puklo-puklo.
E da, pazi i ovo:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/303422/Putin-ostro-kritikovao-SAD-zbog-zelje-da-vladaju-svetom
A malo nakon toga i definitivno odbijaju sankcije Siriji:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/303567/Rusija-stopira-sankcije-Siriji
A pre par dana je brod pun oružja iz Rusije stig'o u Siriju, biće jebeno i ovde.
Hvala DŽelo
U jbt,ovim sankcijama na izvoz nafte su gurnuli Mahmuda uza zid,iranska ekonomija u potpunosti zavisi od izvoza nafte...Ahmadinedžad je izašao u javnost sa pričom da će blokirati moreuz,znači i uradiće to,barem je do sad stajao iza svojih reči,videćemo da li će nasesti na provokaciju...
Rusija se iz dana u dan vraća na položaj gde je stao SSSR
Inače Iran je najavljivao da će svu svoju trgovinu naftom umesto dolarima vršiti rubljama,što je jasno upucavanje Rusima,a šamar Americi,međutim nisam primetio neku veću rusku reakciju na ljubavni zov...
Iran je vodeći proizvođač automobila na Bliskom Istoku. A to za promjenu valute kojom se trguje su već spominjali južnoamerikanci ranije, na čelu sa Ugom Čavezom. A ako bi se to desilo, ekonomija u Ameriki ode u kurec. Nači, toga neće biti.
The end is nigh!
To im nije ni približno trgovini naftom
Pa nije, ali nije samo da pumpaju naftu sa pumpe u dvorištu i nose na tankere za JU ES EJ, imaju industrije.
Pa to je jasno,ali pući će bez nafte...
Da,ali Buš nije imao ni približno unutrašnjih problema kao ovaj
Bilo je to i tada, al je tek krenuo Afganistan i Irak.
Nije bila kriza kad je kretao na njih,Afganistan je krenuo relativno dobro,ali kad su krenuli na IRAQ i Talibani se okurčili pa počelo kući da se postavlja i previše pitanja,a i ispostavlja previše računa...
Sjebao je njih Majkl Mur.