Prijava

Проблематика јесте у томе што оно што ви пијете није кафа. Кад прођете поред производног погона, мирише на све сем на кафу. Друга би ствар била кад бисте пили мока-кафу сачињену од квалитета.

Ма је л'?

Ja tučem po crnom čaju kad treba da ostanem budan. Evo za sada funkcioniše.

Što je ovo marketinški.

Девојцхурак, мока-кафа није марка, већ сорта кафе.

Ма је л'?

Мајке ми.

Је л' може кафа да има контра ефекат?

Шта, да добијеш пролив?

Мене успава. Нек сам се диго после 12 сати спавања, попијем једну и опет ме обори. Првих пар недеља четврте године сам пио кафу око поноћи, да бих могао да заспим, пошто сам, јелте, ишчашио дан-ноћ ритам током распуста.

Шта, да добијеш пролив?

Ja jesam jednom. Istina, jela sam i sladoled uz kafu i dijareja je bila na nivou.

Ниси пила моку. Мока може да се пије са било чим!

od kafe mi se cak i spava
a i kenja,a to je zato sto pijem puno sokova verovatno

Ja sam mislila da je verovatno došlo do reakcije zbog istovremenog unosa hladnog i toplog, al vidiš do moke je. :))

Moje mišljenje je da može. Meni i ne pomaže toliko tako da je ni ne pijem često. Jedino što mi apsolutno jebeno mnogo pomaže, a to skoro i da ne pijem uopšte, su energetska pića! Nekoliko puta nisam uopšte spavao i popijem jednu Guaranu i nije mi se spavalo. Mada sreća pa nemam naviku da pijem to sranje...

Сад би мог'о да напишем медицински есеј о утицају кафе на организам, ал' мрзи ме, те да скратим причу: 4-5 кафа на дан МАКСИМАЛНО, или се припремите за гастроинтестиналне консеквенце у зрелијим* годинама.

Мож' већ и од 20-те.

Kafa podiže krvni pritisak, ali na kratko, zatim ga obara. Zato se jelte ujutru pije kafa da bi se uopšte pomerio, a kada se krene sa nekom aktivnošću koja sama po sebi podiže pritisak, ne oseti se taj kasniji efekat kafe.
Varijanta B, lenji dan. Piješ kafu u krevetu, kao kuvana noga si, i posle sat vremena ti se spava. Logično, kafa je oborila pristisak.
Ja bez kafe ujutru otkidam glave, ako ne jedem oću dubijem nekoga. Inače sam totalni pacifista.

Ja tučem po crnom čaju kad treba da ostanem budan. Evo za sada funkcioniše.

Ово доста добро ради, боље од кафе.

Ал' шта сте сви пичкице па морате нека говна да пијете?! Умивање хладном водом решава проблем као што је неко поменуо, и мало разгибавања и све је у реду.

Oće kafa da te ne radi ako je stalno piješ, oguglaš na kofein. Zato je pijem samo kad mi BAŠ treba i onda radi, možda jednom nedeljno ili ređe.

Dobar je i onaj argentinski mate čaj, jedino što se teško nalazi. Zna da ga bude nekad po prodavnicama zdrave hrane (napolitanke, noblice, kikirikisemenke...)

a bre reme postao si tolerantan na kafu, kao što se postaje tolerantan na alkohol i ostale slične supstance... ja koji ne pijem kafu, npr, kad sunem espreso povremeno, očistim ceo stan spremim ispit, i udari me na tahikardiju radim sto sklekova u seriji lolo..

a što se učenja tiče, probaj sa prostim šećerima...čokoladica dok štrebaš.

Oće kafa da te ne radi ako je stalno piješ, oguglaš na kofein. Zato je pijem samo kad mi BAŠ treba i onda radi, možda jednom nedeljno ili ređe.

Meni BAŠ treba već mesec dana. :)

jednom čuh jako dobar recept za održavanje budnosti, al' ne i pažnje. no, nema i jare i pare.
naime, skuvaš tursku, nes i uzmeš guaranu i to zgutaš odjednom. nećeš se razbuditi, ali ćeš celo veče provesti na wc šolji. samo uzmeš knjigu i sve kul.

p.s. nisam probala. ne garantujem uspeh.

Мене баш ради кафа, буднији сам, боље се концентришем и олакша ми мајгрене. Мада слабије је пијем сад кад више не пљугам, а и боља је варијанта одспавати једно пола сата-сат ако си уморан, пробудиш се ко нов.

Produžena kafa, grka, bez dodataka, i još jednu instant neskafu u to krknuti (da, u šolju sa produženim espresom), po mogućnosti na sve to mlatnuti redbul brez šećera i OPAAAAA, ima da ti da fore bar 6 do 9 sati.

Ne pijem često kafu, možda jednom u nedelju dana, ali svejedno ne deluje, koja god da je.. Plus od nje mi se u poslednje vreme strahovito otvori apetit, posle pola sata mi pada šećer, drhtim. Tako da je izbegavam kad nisam u blizini frižidera lololo