Prijava

Kad god sam pokušala da pijem kafu uvek sam završila u wc-u. Za razbuđivanje ti je najbolje da imaš nekog u sobi i da ti dosađuje kad ti se spava. Provereno radi.

Мене више разбуди, и уопште држи будним чаша коле више него џезва кафе.

Dve kašike soka od limuna (ceđeni limun) u šolju kafe. Nema spavanja. Provereno.

Dve kašike soka od limuna (ceđeni limun) u šolju kafe. Nema spavanja. Provereno.

Верујем. Само, после колико времена мож да се устане са вц шоље? :Д

Kakav kurac wc šolja, nije to piće za pičke. No za junačine! :D

Misliš za jak stomak? Velika je to razlika. :D

Знам, него ми се чини да такве комбинације имају дејство - бежте ноге, усраћу вас. :Д

Zakuvajte kavu kokakolom.

Ma kakav kurac sranje, ko nema šuljeve nema da brine. Ja recimo nemam i nisam se prosro nikada do sada. A i ti si vukova ženskinja, ti malter možeš da svariš. I ne možeš da imaš šuljeve. Vukovi češto jedu čorbasto gledao sam na Diskaveriju!

To je lek za glavobolju, bolji od svih. Inače, za buđenje najtoplije preporučujem problematičnu prostatu - znam čoveka koji nikad ne spava duže od 20 minuta u komadu.

znam čoveka koji nikad ne spava duže od 20 minuta u komadu.

Da nije Bata Živojinović pre nego što je snimio onu reklamu?

Контра ефекат? Може. Бијо сам пре неки дан да купим осамсто грама кафе код једног што пржи фука и лик је тотално побезјачио, искривио му се мозак начисто. Али добар неки лик.

А кафа је добра само уз њу диспушиш цигар и да попијеш оно кад ти се пије и то је то. Разбуђивање и та срања не функционише баш, некако је то надувано, ако ти се спава, најбоље је лећи, устати раније, јести чим се устане и одма дасучи. Онда се постижу најбољи резултати. Ко може. Ја не могу.

Kafa je zbog sadržaja kofeina oduvek smatrana vrstom takozvanih podizača tonusa.
Dobra je, čak i zdrava u umerenim količinama - do 3 šoljice dnevno. (Šoljice - ne šolje)
Povoljno utiče na kardiovaskularni sistem.
Što se međutim tiče psihe - i nije tako bezazlena. Kao i cigarete i ona stvara izvesnu zavisnost. U zavisnosti od organizma, deluje različito - nekome ništa, nekog rastrese i razdrma, nekog uspava. Kod pojedinih izaziva mučninu i gorušicu.

U svakom slučaju, ne treba preterivati. Jednog odraslog zdravog čoveka od 80kg moglo bi da usmrti 100 šoljica turske kafe.

Ja pijem belu-kafu ili uz kockicu čokolade kusnem kašičicu suve kafe. I to mi je dovoljno. Što se tiče koncentracije - mislim da je sve to subjektivni osećaj i da kafa newa veze s povećanjem pažnje i pamćenja.
<3

Kafa je diuretik tako da snižava pritisak, pa dovodi do pospanosti. Kofein samo kratkotrajno razbudi organizam.
Ja je nešto ne pijem, nemam naviku i ne trudim se da je stvorim. :)

Ja sam jednom imala klasicno trovanje kafom, crnom, turskom. Mucnina, povracanje, hladan znoj. Mesec dana nisam mogla da je smislim. Sad opet pijem, ali, jednu-dve. Cesce, nijednu. A, bilo bi mi nekako krivo da mi se smucila sasvim, jer kada radim tezi fizicki posao, kafa me savrseno "podigne" i odagna umor. Znaci, iz mog iskustva - moze, ali umereno.

Moja baba čim popije kafu počne da "kljuca", ja kada popijem kafu nit' se razbudim nit' mi se spava...ko vodu da sam popila.