^ Питање (аутор) - Одговор (модератор) ^ 1

  1. banovah bushida na 24h da ne duzimo pricu...

  2. Ajde za u buduce, ovako javno da odgovorim iako me niko nije pitao, a i nema pitanja, jedno resenje na privatne probleme u privatnim porukama koje bi trebali moderatori da resavaju. Da se zna.

    mi pvt-e ne vidimo, i ne bi trebalo da vidimo posto su to, jelte, privatne poruke, pa ne moze samo na osnovu screenshota da ocenimo sta je i kako je.
    ako neko vredja, nemojte da odgovarate i da se svadjate, pa kad dodje do ozbiljnih prozivanja da bude kuku lele i da se kace screenshotovi privatnog prepucavanja zato sto to bas i nije vredjanje nego svadjanje, a to je vas privatni problem. ako vas neko maltretira, screenshot pvt stranice, bez odgovora, samo post koji vredja pa ovde. Ako je nesto skakljivo pvt nekom moderatoru u koga imate poverenje. Pri cemu, to nije dovoljan razlog za ban zbog vasih privatnih svadja, vec ce i taj clan imati sansu da i on kaze sta je bilo tu, pa onda da se banuje ili ne.

    slicno bi predlozio i za vredjanja na drugim temama. umesto sto se svadjate pa posle kacite cele price, okacite link cim vam neko prvi put napise nesto lose, a ne odma idi u picku materinu, onda on odgovori nesto jos gore, pa onda lele moderatori vredja me. to nije vredjanje vec svadjanje.

    Najzad da zavrsim. Moderatori su tu da preduprede neke probleme vezane za sajt, a ne da resavaju vase PRIVATNE svadje i prepucavanja koje imate na sajtu ili van njega, dokle god je to van ociju javnosti. Nismo mi vaspitaci, nit milicija.

    Hvala na paznji.

  3. могу ли да будем банован ако неког вређам преко ПВТ-А

  4. @Vukasin: Da i ne. U principu to je svadja, za koju se dobija opomena, recimo kao nalog o zabrani primicanja na 10m, iliti slanje daljih poruka. Ako i posle toga saljes PVT poruke tom autoru, pogotovo uvredljive ili smaracke prirode, bices banovan.
    Naravno, zapamti da moderatori ne mogu da vide tudje PVT poruke, pa o vredjanjima jedino mozemo da saznamo ako nam se neko pozali, a pokusavamo da ne banujemo na osnovu necega sto se desilo pre vise od 24h, tako da ako neko odluci da je vredjan preko PVT-a, neka to sto pre prijavi.
    Jos jednom, moderatori nisu tu da trose vreme na licne svadje, nego da trose vreme na sadrzaj sajta, a to znaci definicije. Sve ostalo je ako ostane vremena.

  5. 1.Da li na kvalitet sajta mogu da utiču razne razmirice i svađe?
    2.Da li je neko od dobrih autora napustio sajt zato što ga neka kulturna "marva" malo,malo proziva, a da na to niko od moderatora ne obrati pažnu?(nikog nisam spomenuo poimence)
    3.Dali je moguće kazniti oba autora koja se svađaju i dati im opciju da razmisle 48 sati o razmeni msn-a pa da nastave svađu?
    4.Mislim da je skrnavljenje jednog ovakog sajta, spominjanje bilo čije majke u negativnoj konotaciji, pre ili u onom momentu kad je Moderator tu, zar i vi ne mislite tako?

  6. 1. Da, ako su javne
    2. Odakle znam
    3. Bilo bi lepo, al nije to tako crno-belo nikad, nazalost
    4. jeste, ako je javno. privatno ne moze bas da se zna, zar ne? :)

  7. 1.Da li je razlog za odgovor broj 3.,to što nemate volje,ili što je u većini slučajeva u pitanju jedan od autora blizak nekom moderatoru?
    2.Da li bi pustili nekog ko nije toliko blizak nikome ovde da pokuša da reši situaciju bar u večernjim situacijama,kad najviše ljudi posećuje sajt?
    3.Da li je moguće da stavite na sam vrh čata,sajta upozorenje i pravila ponašanja,a ne na nekom forumu koji neki članovi nikad ni ne otvore?

  8. 1. nije ni jedno ni drugo. tako je. ukoliko obe strane prave luposti, obe se banuju. ukoliko jedna, samo jedna.
    2. ukoliko je moderator tu, on obicno resi stvar.
    3. ja bi rado. zavisi od kajzena. stavi u predloge.

  9. Na pitanje
    7.Da li je zabranjeno nekome na PVT slati pretnje,uvrede,psovke i ostala podjebavanja?
    Jedan od moderatora mi je direktno odgovorio.
    7. koliko ja znam, nije zabranjeno.

    Još negde na forumu sam pročitao da vređanje preko PVT nije zabranjeno.
    Sada čitam da jeste zabranjeno.Molim moderatore da se usaglase i da iznesu jedan zajednički stav o tome.

    Ja lično nikoga nisam vređao ni preko PVT-a,ni na čatu,ni na forumu,jer više volim intelektualno podjebavanje,ali predlažem da vređanje preko PVT-a ne bude zabranjeno,jer je to lični PVT kojim komuniciraju dva autora.Po meni to je isto kao i da se vređaju preko telefona,tako da moderatori tu ne bi trebalo da se mešaju.Ali molim moderatore da se dogovore po tom pitanju pa da nas obaveste.

  10. Sajt je napravljen za zabavu, a ne za pronalaženje rupa u pravilniku istog.

  11. A da ja stavim u predloge da se napravi opcija "block" koja može da blokira PVT-ove od člana po izboru?

  12. Stavi Barracuda:)

  13. Pazi, ovako: ima smisla ovo sto lud kaze da su PVT poruke privatne, to jest da dok neko ne prilozi zalbu, niko drugi osim onih koji razmenjuju poruke na PVT-u nije u mogucnosti da vidi sadrzaj tih poruka.
    E sad, ako jedan od ucesnika u svadji iskulira i pocne da mu smeta to sto svakih 5 minuta dobija poruku od nekog smaraca koji bi samo da se svadja, onda je to terorizam na necije pozitivno dozivljavanje sajta i kao takvo nije pozeljno.
    Sve je prilicno jednostavno; onima kojima je do vredjanja i nadmudrivanja kroz vredjanje - postoji gomila drugih foruma na interNJetu, na koje mozete da se sinhronizovano ulogujete i uzivate u gorenavedenim disciplinama. A ovde iscedite i ostavite sve ono sto je dobro i sto vredi iz vas. Ako se upustite u konflikt sa nekim, ne ocekujte zdravo za gotovo pomoc, a kamoli nastranost moderatora.

  14. Ja sam lud ali izgleda da sam i glup.Uglavnom i dalje ne shvatam da li je zabranjeno ili nije nekoga vređati na PVT.Molim moderatore da reše to pitanje na MOD forumu i da nam odgovore ovde.

  15. Није забрањено, али је кажњиво.

  16. Meni se Laki pre izvesnog vremena na chatu, pred Marijanom, napsovao keve i ìznapusavao me nicim izazvan dok ona nije rec rekla. Tek na moje opste kukanje rekla mu je samo da se smiri.
    E sad, pitao bih, dokle protekcija bre?

  17. Sajt je napravljen za zabavu, a ne za pronalaženje rupa u pravilniku istog.

    Gde ja mogu da pročitam taj pravilnik da bih znao šta se sme a šta ne?
    Imam neki utisak da se pojedini moderatori ponašaju kao mala deca,
    kojima je neko u ruke dao pravi pištolj.
    Čini mi se da se nekim autorima neke stvari dozvoljavaju iz meni nepoznatog razloga,a neki drugi bivaju kažnjavani za iste takve stvari.Kažem da mi se čini a ne da se takve stvari događaju.U svakom slučaju bilo bi lepo da se napravi neki pravilnik ako ga već nema.Voleo bih da i ja znam da li nešto smem da radim ili ne.A i moderatorima bi posao bio mnogo lakši.
    Dakle,da ponovim pitanje:
    Gde ja mogu da pročitam taj pravilnik da bih znao šta se sme a šta ne?

  18. http://vukajlija.com/forum/teme/2488

    http://vukajlija.com/forum/teme/2483

    http://vukajlija.com/forum/teme/527

    http://vukajlija.com/forum/teme/1688?strana=1#post_62844

    Saglasan si da definicija postaje vlasništvo sajta nakon 24 časa i da posle tog vremena nemaš pravo da zahtevaš njeno uklanjanje. Naravno, prilikom svakog prikazivanja definicije, biće navedeno tvoje ime pod kojim si se registrovao na sajt.
    Saglasan si da moderator ima pravo da obriše tvoju definiciju ako proceni da ona krši neko od ovih pravila:
    Nije definicija
    definicija nema formu definicije već vica, pošalice, bisera i sl.
    Nema smisla
    definicija nema smisla širem auditorijumu (primer su "interne fore")
    Eksplicitno vređanje
    definicija sadrži vulgarnosti i sl.
    Plagijat
    definicija je po sadržini veoma slična nekoj drugoj definiciji
    Nekvalitetna
    definicija je trivijalna, neduhovita, nekreativna, neinformativna, ...
    Degutantno
    definicija je degutantna

  19. Понављам, Сајт је направљен за забаву, не за манифестацију дипломатије, филозофије, детективских способности и интелигенције појединаца. Своју креативност манифестуј кроз дефиниције. Ако те је неко оштетио, овде можеш да се пожалиш. Што се тиче правилника, он не треба да занима чланове који се понашају нормално.Као и у нормалном свету, свако недолично понашање и узнемиравање других је кажњиво. Ово није затвор ни касарна , већ ПРИВАТАН сајт забавног карактера.

  20. Mislio sam da si vec uvideo da je odluka moderatora ne samo najpravednija moguca vec i najmudrija u datoj okolnosti. Ako kazes da se "pojedini moderatori ponasaju" ja ti evo obecavam da cu zamoliti pojedine moderatore da se ne ponasaju. Cim naucim da prepoznam koji su moderatori pojedini a koji nisu pojedini.

    Pravilnik Vukajlije se popularno naziva "uslovi koriscenja"

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.