Prijava

Pa sad se ne zna gde počinje Francuska, a završava se Nemačka

Ово је највећи проблем код нас: што се мисли да је ово заправо истина.

sve je to ok što misliš, džimi, ali poenta je da je glupo postavljati temu i pitati šta hoće ovi a šta oni i šta će na kraju biti, jer ni ove ni one niko ništa i ne pita i ne sluša.
samo se ponekad, slučajno, želje pojedinaca ili mase potrefe sa činjeničnim stanjem i vanjskim odlukama.

Bosna veštačka tvorevina?
Ako ćemo tako da gledamo normalno je da ćemo doći do zaključka da je svaka jebena država veštačka tvorevina. Pa kakva je to sloboda, ako ja Srbin, rođen i odgojen u Srbiji ograničavam sebe svojim poreklom. Pa da bih otišao 500km od rodnog mesta trebaju mi lična karta, pasoš, viza, kurci, palci. A za sva ta birokratska govna se plaća debelo. Gledamo na to da možemo do CG ili BiH sa samo ličnom kartom kao povlasticu a trebalo bi tako da bude normalno svuda. BiH je stvorena kao ničija zemlja da bi EU i ostali šalabajzeri imali prostora za jeftine, isplative investicije. Tako da nema cepanja sve dok neko od visokih Evropejaca ne odluči da je to za njih isplativo.

Ми, грађани света, ми се бавимо узвишенијим стварима. Ми рушимо зидове и спајамо људе... блаблабла...

Све је то ОК, што се мене тиче, да не мислиш да је то погрешан смер. Али фора је у томе што граџани света из тих значајнијих земаља, који држе до таквог става, немају неку улогу.

Ја не могу да верујем да има неког ко жели да се уједини са овом земљом трећег света.

Ја могу. Али само ако тај неко живи у саставу Босне или неке сличне државе. Елем, сморила тема. Какве судбине какве пичке материне? А Џими, и та Европа је го курац. Све је то направљено да би Јевреји узимали шкет. Веруј ми. Не постоје цивилизоване земље, постоје земље где те за прелазак на црвено одеру до коже. Јебига, гастарбајтер у Швици поштује прописе, а онда дође у Србију и заболе га курац. Тај је сељак и тамо и овде. Само што тамо мора дебело да плати ако хоће да буде сељак. Кажем ја, само тиранија

Ево, ја баш знам неке Енглезе којима се јебе да се курче како су Енглези.

Да се не лажемо, са онаквом краљицу и мене би било срамота да кажем да сам Енглез.

taj rad GM...

nemam ja problem ni sa Bošnjacima, ni sa Hrvatima, čak se sa prvima i družim, izlazim i volim ih više nego neke srbe... eto, konkretno i jedni i drugi izlaze u MG iz jajaca, jer su se vremena promijenila, pa smo sad postali grad za njih i niko nikad nije imao problem... problem je što političari vješto koriste te nacionalističke interese da ne bi došlo do bunta zbog nemaštine... ne zna se ko je jadniji od ova tri naroda... dobro zna se ko je najmanje jadan, hrvati, kažem pametan narod... ali opet nije svejedno nekome ko je nekoga izgubio u ratu, da gleda kako oslobađaju orića, umjesto da i njega i ratka osude na doživotnu...

Проблем је што сви ''поправак ситуације'' доживљавају као нешто што за циљ има улазак у ЕУ, а не као нешто што треба да помогне нама самима. Јадна би била ЕУ са Србијом, добро је што нас одбијају, само бисмо их загадили.

Ali ni EU ne odgovara da se graniči sa ovakvom zemljom. Silni konvoji idu preko Bugarske i Rumunije, iako je dalje, jer je koridor 10 i dalje u izgradnji.
Za razliku od KiM, ostatak Srbije iako je leglo džovana i ljombera, nije leglo trgovine narkoticima i možda ljudima.
A popravak situacije trenutno za cilj ima ulazak u EU, jer se popravak situacije znatno ubrzava ulaskom u EU.

Ево, ја баш знам неке Енглезе којима се јебе да се курче како су Енглези.

Evo, ja se družim ovde sa takvim ljudima, i mnogo ih volim. Baš ih zabole za to ,,što kraljica garantuje za njih''!
Sudbina Bosne je da će ih Anželina proslaviti, nema sirotinje, samo scene za filmove i td... Ozbiljno, to i nije tako loše.

Осећам се сад ко Анђелина Џоли. Ништа вас не разумем. лол

Ви се спорите око нације, па кога заболе која си нација, то можеш да се изјасниш на пописима.

Мислим, иако, напомињем опет слабо познајем тамошње прилике, да је будућност БиХ у великој конференцији чији учесници би били само конститутивни народи БиХ, дакле САМО Хрвати, Бошњаци и Срби који би у једном историјском договору требало да дефинишу уставне оквире БиХ, и да такав устав дају грађанима на референдум.

Како би била конципирана та држава? По моделу швајцарске.

Федерација, начело јединства власти, са одвојеним судством, све странке састављају владу, све одлуке се доносе компромисом, општом сагласношћу, евентуално неке мање важне већинским гласањем.

....

Не знам да ли за таквим нечим у Босни постоји политичка воља или су сви у фазону, једва чекамо винд оф чејнџ па да се разилазимо а успут и прережемо који гркљан. Ваља се.

Е и ово ме занима а у овој реченици је најуочљивије. Да ли ''ви'' (Срби из РС) сматрате да постоји ви и ми када спомињете ''Србијанце'' и ''вас'' или смо сви заједно под ми?

što se kosova tiče... nešto se ne sjećam da je ikad bilo u sastavu bih ili rep. srpske. logično je dakle da se pita "vas", iz te (međunarodno priznate) države u čijem je sastavu sporna oblast.
pošto presipamo iz šupljeg u prazno, ajmo sad u raspravu srbijanaca protiv bosanskih srba, ili kakve već nazive hoćete, prepuštam vas tome, a ja odo' da radim na novom rječniku SANU-valdemar.

Lullaby, ti si iz Brčko Distrikta?

Ви се спорите око нације, па кога заболе која си нација, то можеш да се изјасниш на пописима.

ođe ni to ne može... nema popisa, jer muslimani ne daju da se izjasnimo po nacionalnosti, što bi doprinjelo utvrđivanju broja žrtava sa sve tri strane, a naročito u srebrenici...

Мислим, иако, напомињем опет слабо познајем тамошње прилике, да је будућност БиХ у великој конференцији чији учесници би били само конститутивни народи БиХ, дакле САМО Хрвати, Бошњаци и Срби који би у једном историјском договору требало да дефинишу уставне оквире БиХ, и да такав устав дају грађанима на референдум.

ovo jedino da ih zatvorimo i ne damo im ni vode ni hrane dok se ne dogovore... i to je pitanje...

što se kosova tiče... nešto se ne sjećam da je ikad bilo u sastavu bih ili rep. srpske. logično je dakle da se pita "vas", iz te (međunarodno priznate) države u čijem je sastavu sporna oblast.

Или сам се ја лоше изразио или си ме ти погрешно разумела. Нисам мислио на Косово у оном цитату, акценат је би на ''ВАС''.
Дакле да поновим:

Да ли ''ви'' (Срби из РС) сматрате да постоји ви и ми када спомињете ''Србијанце'' и ''вас'' или смо сви заједно под ми?

postojimo mi Srbi iz Bosne i vi Srbijanci... ko ti kaže da je to isto, lupa ko maksim po diviziji

Немојте мислити да је ово трол тема, заиста ме интересују ове ствари, због једне просте чињенице.

Мене БиХ оваква каква је сада плаши, да не крене опет како један српски "херој" у прошлом веку рече аутострадом пакла и страдања... Због тога је и ова тема. Јер ако се закува у Босни, Србија неће стајати мирно, а ни остале земље региона...

Čemu te banalne razlike, decxko??? (Srbi iz Bosne vs Srbijanci)

Јер ако се закува у Босни, Србија неће стајати мирно, а ни остале земље региона...

Е, ако се закува у Босни, у том случају подржавам увођење граница и бодљикаву жицу, јер не желим да имам ништа с тим. Молио бих све србијанске националистичке паљевине да оду у рат, и да тамо, по могућству, изгину заједно са свим прекодринским паљевинама и више се никад не врате, да их не гледам више у Србији.

А онда, кад пресахну извори жгадије у Србији, онда можемо да постанемо грађани света.

Čemu te banalne razlike, decxko??? (Srbi iz Bosne vs
Srbijanci)

То вероватно за три живота нећу моћи да разумем, и не желим да се о томе на овој теми дискутује.

Е, ако се закува у Босни, у том случају подржавам
увођење граница и бодљикаву жицу, јер не желим
да имам ништа с тим. Молио бих све србијанске
националистичке паљевине да оду у рат, и да тамо,
по могућству, изгину заједно са свим
прекодринским паљевинама и више се никад не
врате, да их не гледам више у Србији.

Совим се слажем. Али је немогуће.

То вероватно за три живота нећу моћи да разумем, и не желим да се о томе на овој теми дискутује.

То је једино што ваља на теми и зато сам инсистирао да ми одговоре а остало је чиста тролина. Зашто морају да нагласе да су Срби из Босне, да ли неко каже Србин из Србије, Србин из Хрватске, Србин из Мађарске...? Сви ови из Хрватске кажу само да су Срби а тек онда (с намером да се види из ког су дела Хрватске) Крајишници, Личани, Банијци, Славонци...