Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Pitanjce, da li postoji tako nešto što je vernik (čovek koji veruje u Boga) a ne meša religiju u to?
Da, postoji. Deisti su (verovatno) najbolji primer.
Деисти, то вам је Џими.
Hvala Zyclon. Idem da proučim malo.
Јесте, имаш деисте, а имаш и Тадејисте. То су они што цитирају оца Тадеја на фејсбуку, а не мешају ни бога ни религију ни разум ни науку у то.
Јесте, имаш деисте, а имаш и Тадејисте. То су они што цитирају оца Тадеја на фејсбуку, а не мешају ни бога ни религију ни разум ни науку у то.
Skoro se nisam nasmejao ovako. :) Ima budala na sve strane, ili da ih bolje nazovemo fanaticima.
http://www.youtube.com/watch?v=jye2V1qvQSg
iako ZLO UJUTRU moram raditi nesto i trebam biti naspavan i skoncektisan do jaja,mene boli kurac,navario sam se u pola jedan i razmisljam o jebeno ovome
stvorio sam slike u glavi svega
bog je jako sirok pojam...bog nije samo nebesko bitje neko...
u najvecim slucajevima bog je bio ljudsko bice,najslicnije ljudskom bicu...zasto---pa valjda zato sto su ga izmislili LJUDI?
neki malo pametniji su verovali u neka nadbica koja nisu nista nalik coveku
neki zivotinje
neki drvaneki kamenje
neki gliste jebene
vremenom religije su evoluriale u komplikovanije od toga,gde su se dodavale jos svakakve munje
najpametniji u svakom plemenu lozio je ostale da je to tako kako je zbog toga i toga,morate raditi to i to da bi vam bilo ljubazno
Glavni baja u plemenu je jako mekana glavica
prepoznaje se nebeski rukopis
on je zapravo jedina nemekana glavica u toj prici lolo
http://fc01.deviantart.net/fs70/i/2012/149/6/f/east_coast_west_coast_gang_sign_by_razgar02alt-d51jpy1.png
@olanik
Pa onih deset Božjih zapovjesti kontam ima najviše veze sa samim tobom jer
- ne ubij, zapeta, zašto bi ubijao, pusti pičku nek živi i oslobodi sebe povremenog al teškog grickanja savjesti
- ne kradi, zapeta, to govori da ne trebaš biti siromašan jer biti siromašan znači biti bansje, znači spavati na kartonu u podrumu kontejnera, dalje
- ne laži, burz, laž je posao bezličnog, neiživljenjog, siromašnog
Ima još toga, naravno, ali sva ta pravila koja ti ''nameće'' ''tvoja'' ili ''tuđa'' ''religija'' ne bi valjalo shvatati u smislu te religije i opredjeljenja, shvatiš za sebe i bude ti, valjda, bolje, jer onda ne ubijaš, ne kradeš i ne lažeš. A ubijanje, laž i krađa su kurčić. Kurčina ne laže, ne krade nit ubija.
nije to nesto sto je religija izmislila,to je tako kako je jednostavno
pa da
stvorio sam slike u glavi svega
bog je jako sirok pojam...bog nije samo nebesko bitje neko...
u najvecim slucajevima bog je bio ljudsko bice,najslicnije ljudskom bicu...zasto---pa valjda zato sto su ga izmislili LJUDI?
neki malo pametniji su verovali u neka nadbica koja nisu nista nalik coveku
neki zivotinje
neki drvaneki kamenje
neki gliste jebene
vremenom religije su evoluriale u komplikovanije od toga,gde su se dodavale jos svakakve munje
najpametniji u svakom plemenu lozio je ostale da je to tako kako je zbog toga i toga,morate raditi to i to da bi vam bilo ljubazno
https://id34140.securedata.net/badappleretail.com/merchantmanager/images/uploads/8_bong_of_god_1.jpg
kako sam vrhunski to napisao,digo mi se
bog je ljudska svest, i svi smo mi bog koji pokusava da se razvije.
neki istocnjacki filozof
Loool olanik izdominirao mishlju
Bog je metafora koju možeš da upotrebiš maltene za sve: zakoni prirode, sile, energije, to nešto, ima nešto, nešto postoji ali ne znam šta, nisam pametan ali nešto sigurno postoji, ..možeš da nazoveš i sebe bogom ako si dobar u nekoj oblasti (pavljenje postera na vujakliji npr). Uglavnom, sve što je čoveku nepoznato naziva se bog.
Bog je pobednichka riblja chorba na chorbarijadi