Teologija za početnike. Zašto baš Bog?

1. BeboP
    Verovait jednom ljudskom bicu, i verovati u postjanje neke vise , svesne sile ne moze da se poredi

2. Не може, али ти си питао шта значи веровати. Био сам уљудан да ти објасним. Но сама реч веровати је кристално јасна.

3. Пуњач, па не лажеш ти себе ако верујеш у нешто. Јесмо рекли да нема доказа да Бог постоји исто као и да нема доказа да не постоји? Тако да ти преостаје само да прогнозираш. Ако верујеш и испостави се да Бог не постоји, ти не губиш ништа. А ако не верујеш, а на крају се испостави да Бог ипак постоји, онда си оно... најеб'о. Нешто слично је рек'о и Грујан овде. А зашто је још боље? Свет је и овако већ отиш'о у курац, а замисли само колико би више било срања на овом свету да се нико не боји Бога. Кад Бог не би постојао ваљало би га измислити, ако ме разумеш.

4. A zašto vi mislite da je Bog autoritet, ponovo pričate o religiji... neću da se ponavljam, pročitajte ponovo moj post... Mislio sam da ću nekako da raskinem vezu izmedju Boga i religije ali ne ide....

5. Ама постоји, и ред и поредак и случајност у том реду и поретку, само смо ми сувише мали да то откријемо, а неће нам се рећи само ... и треба воршиповати над тим да смо мали, и да постоји нешто што не можемо објаснити, јер док год тако размишљамо имамо шансу да постанемо велики и да дознамо још нешто што нисмо знали дан пре тога .. здраво је да Бог постоји ..

6. Sociolozi objašnjavaju pojam religije, boga kao 'odnos prema transcendentalnom'. Elem, to je ono neopipljivo, neobjašnjivo. Nekad se smatralo da je i vatra tvorevina nekog od gore.
    Napretkom nauke došli smo do toga da mnogo znamo ili bar to mislimo, a ostalo je malo pitanja na koja je još uvek odgovor - Bog. Božja volja, karma ili štagod, nešto ima što drži ovaj svet u nekom balansu da ne ode sve u mater.

7. Свако индивидуално схвата значење речи Бог. Мислим да ту и јесте проблем, да су ту и настале разлике и милион религија, због људског индивидуалног схватања, које је плитко. Користимо само 4 % својих ганглија, и неко ће ми рећи да тих 4 % уме да просуђује правилно разумно, без помоћи узвишеног бића и правила, заповести које су нам дате ? Ха, не бих рекао. НЕ ПОСТОЈЕ ЈЕБЕНЕ СЛУЧАЈНОСТИ ! ДИЛ ВИТ ИТ.

8. ostalo je malo pitanja na koja je još uvek odgovor - Bog. Božja volja, karma ili štagod

Грешиш, овај, грешиш силно сине ... ако мислиш да смо далеко одмакли од Дарвиловог мајмуна .. оно јесмо са наше тачке гледишта ... али у континууму од цирка 13 милијарди година ми смо ти жива издркотина ..

9. nešto ima što drži ovaj svet u nekom balansu da ne ode sve u mater.
    Da, zovu se zakoni fizike.

10. Постоје закони физике, а ко је те законе одредио ? Можда човек ? Мајка природа ? МОлим те.....

11. ono sto vi ne znate je to da je ljudski rod postojao milionima godina...

i da su svi ljudi govorili istim jezikom....i da su ziveli na jednom kontinentu...

dakle, svi smo mi potomci adama i eve..i jos par njih..

posle je bog pomesao jezike, izazvo potope i podelio ljude...

al prica je ostala ista, ia prostog razloga sto je istinita...

kao sto svako od vas ima nekog brata od tetke, tatine sestre od tetke, koji ic ne lici na vas, slusa narodnjake, pljuje na ulici, jebe kevu metaliki...

al vas deda Miloje je jedan...ili pradeda...

12. Nemoj mi vaditi dve polovine rečenice iz koneksta da bi imao poentu. Rekoh lepo:

Napretkom nauke došli smo do toga da mnogo znamo ili bar to mislimo

ne, nismo se pomerili daleko od majmuna

13. Постоје закони физике, а ко је те законе одредио ? Можда човек ? Мајка природа ? МОлим те.....

Majka priroda

14. А колико има "закона" о којима немамо две благе везе ни да постоје .. прво и основно .. усрано време не можемо да опишемо, зауздамо и контролишемо .. за 10 кила година научили смо само:
    АЈДЕ ДА ГА МЕРИМООО ! .. и ту је крај законима ..

15. posle je bog pomesao jezike, izazvo potope i podelio ljude...

Nemoj da zaboraviš da su se našli u velikom građevinskom poduhvatu. To ja i moji ego tripovi...

16. BeboP
    Постоје закони физике, а ко је те законе одредио ? Можда човек ? Мајка природа ? МОлим те.....

A ko je odredio, stvorio Boga? Ako je sam od sebe nastao, to je glup odgovor. Ali sa druge strane, zakoni fizike sami od sebe nastali, i to je glup odgovor...
    E tu vec postaje zanimljivo XD

17. Za te zakone za koje ne znamo samo je pitanje vremena kad cemo ih shvatiti, kao sto smo shvatili grom, gravitaciju, elektricitet

18. teorija struna sve objasnjava

19. За поједина питања човек још није спреман да сазна одговор, али доћи ће и за то време.

20. nije da nije spreman,nego nije bas sposoban

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.