Teologija za početnike. Zašto baš Bog?

1. Svi pričamo o atomima i elektronima u nauci, jel' da?

Da li ih je iko ikada video, mislim snimio? Ima li neko neku sliku atoma sa nekog mikroskopa? Da li postoji nekakva sprava koja može da vidi jedan posran atom, a kamoli one sitnije njegove delove o kojima svi bubamo u školi?

Ne. Niko ga nije video...nikada.
    I sada treba da ne verujem da to postoji?

Po toj logici razmišljaju i ateisti. Ne verujem, jer ga ne vidim.
    A u atome veruju... :-))

2. vama je blize verovanje da smo nastali od majmuna nego da nas je stvorio Bog?

3. Atome mozes izmeriti i prouciti na neki nacin, mozes ga podeliti, imas makar neke opipljive dokaze

4. Aj jos reci isto za kiseonik...

5. Atome mozes izmeriti i prouciti na neki nacin, mozes ga podeliti, imas makar neke opipljive dokaze

Kako bre meriš nešto što ne vidiš, 'leba ti? :-)

6. vama je blize verovanje da smo nastali od majmuna nego da nas je stvorio Bog?

Oni kao naučnici kažu da čovek i majmun imaju istog pretka, a ne da smo postali od majmuna. Msm, imamo i mi i krokodili, u nekom trenutku evolucije.

7. Дарвин је био срећно ожењен за хришћанку. Тек када му је ћерка коју је толико волео умрла, решио је да изврши одмазду на Бога, објавећи теорију еволуције, опет на основу свог индивидуалног, плитког људског схватања, приде испуњено бесом и инатом. Гледах документарац о Дарвиновом животу. Тако и многи, не верују у креатора, зато што сматрају да је исти окрутан, да креатор не може да буде такав.

8. vama je blize verovanje da smo nastali od majmuna nego da nas je stvorio Bog?

ja sam vernik, ali verujem u darvinovu teoriju evolucije. Niko nikad nije rekao da je adam bio homo sapiens sapiens

9. Oni kao naučnici kažu da čovek i majmun imaju istog pretka, a ne da smo postali od majmuna. Msm, imamo i mi i krokodili, u nekom trenutku evolucije.

Jeste...svi smo postali od iste ćelije, samo su neki njeni delovi utripovali da bi im bilo bolje da se razvijaju dalje kao paprat i mahovina, a drugi kao Džim Morison i majmun Sami.
    Ajde bre...

10. nauka barem daje teorije u najmanju ruku,teorije bazirane na cinjenicama
    religija ne

11. Stvarno treba dovesti u pitanje koliko je Creation dokumentarac, a koliko zabava

12. Pa i za postojanje Boga ima lepo objašnjenje, samo što se Bog ne vidi.
    Isto se ne vidi k'o i ovi tvoji atomi iz "pokusa", jbg. :-)

Ali neke stvari se naravno ne dokazuju samo tek tako prosto...ni Bog, a ni atomi. :-)

13. Kurd, sta tacno podrazumevas pod Bogom?

14. mnogo vi to usko posmatrate.,..to homo sapiens...

kosmos postoji milijardama godina...dakle zar nije verovatnije da je negde, neko, nekad stvorio coveka..iz ovog ili onog razloga..neka napredna, vrlo napredna vrsta...milijarde godina, ej bre, to je nesto...

da mu budemo zamorci, da pravimo struju, da svojim razmisljanjima pripomazemo postojanje, iz zabave, iz zelje za igrackom...bem li ga...

kad smo se lepo izigrao, dosadile mu igracke, ili ih bilo mnogo, ili su napravili sranje, lepo ih oterao na zemlju...

murs, eto tamo nema nista, al ima vazduh, ima voda, ima zivotinje koje su vam slicne, jete meso, jebte se, koljite se, samo da vas ne gledam...

u stvari gledacu vas, jer ja sam vas stvorio, ja sam gospod Bog tvoj i nemoj imati drugih idola...

meni jeste...

15. И одакле онда право да мислимо да се Маје или Инке нису молили Богу науке али им логика није налагала да га тако назову ...
    Стави се рецимо у ситуацију да си неки јак научник сада (бараташ логичким објашњењима и информацијама као Википедија) и неко те телепортује у то време .. код Инка, рецимо ... кад би почео да их бомбардујеш информацијама, вероватно би им твоје срце послужило за милост Боговима за следећу жетву .. али ако би се правио луд па им показао како се ђубри њива, можда би имало другачијег ефекта све то ... точак би се брже окретао, и били би за корак ближе Истини и Богу ..

16. Kurd, sta tacno podrazumevas pod Bogom?

Pa napisao sam već ispred. Naravno ne dedu sa bradom koji sedi na oblaku.
    Ovu temu sam i počeo zbog rasprave o vanzemaljcima i konstatacije da je život moguć i na drugim nivoima a ne samo kao nekakve tamo "ugljenikove jedinke", kako beše rečeno za ljude u jednom filmu. :-)

Tamo rekosmo da postoji realna šansa da život postoji i kao neki oblik sažete energije ili šta već... :-)
    Kako onda ne verovati u Boga, anđele, đavole i slično ako već daješ za mogućnost da takvo biće, koje je duhovno a stvoreno od energije, može da postoji. Ima tu nečega.

17. Kao sto je BeboP malopre reako, mislim da bi trebali da se dogovorimo sta podrazumevamo pod Bogom

18. Kurde, nisi mi odgovorio, da li ti poznajes sve kulture na ovom svetu???

19. Imao sam mnoge teške trenutke u životu, i neobjašnjivo je sve krenulo svojim tokom potpuno normalno...to je jednostavno neopisivo..jednostavno znaš u sebi šta je...
    A i što neko reče i da nema Boga trebalo bi ga izmisliti...kada bi mi neko dokazao da Bog ne postoji, ja bi odma sutra išao rokao ljude uzimao im lovu, silovao najbolje cave bolela bi me ona stvar kad bi znao da je to to.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.