Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Obozavam da igram invokera, gotivnije mi je da igra q w, e manje. On je op heroj ako znas da ga igras :D
A d i f? :)
A menjanje izmedju invoke-a na eee zbog jaceg udarca? :)
Nego jel ima medju vama neki toliki nolifer ko ja da prati pro meceve? Ako ima ko vam je najbolji tim, igrac? Koja pozicija vam najvise lezi u igri, ili igrate sve ( ja recimo retko igram bilo sta drugo osim solo mid, mada mogu solo lane protiv tri lane-a sa gondarom, brood, i batriderom, i mogu supporta digram sa lichem i venomom, ali obicno idem mid)
Sta mislite o ovogodisnjem internationalu, jebeni kinezi, dota ce da im postane nacionalni sport, prejebace i stoni tenis..
http://www.youtube.com/watch?v=oTrURSVXLMQ
Q w kad neko samo igra onda bi' mu jebao mater. Isisa 400 mane, pu! I onaj coldsnap smara jako kad je q nabudzan. Em sto je brz, em sto ghost walk usporava jako, em sto ice wall ne mozes proci. Jeste da je op, ali za da se nafidas trebaju ti kilovi, a za njih ti treba e :) Pogotovo sun strike, deafning i meteor. Najbitnije nesto.
Imas i onu semu sa forge spiritima, nagruvas e i q, zavrsis partiju za 25 minuta. Prvi item desolator i cao. Imaju pose 900 range-a, stojis kod fontane i ubijas ih kako se stvaraju. Smesno.
Ja ne gledam te replay-ove profesionalne jer generalno smara. Pogledam wodotu, ali onu malo stariju, prepalim se i vezbam to sto sam video.
Omiljeni tim mi je MOUZsport, MYM, CH.Nirvana. Omiljeni igraci su mi ZSMJ, Yaphets, Kyuroki, DK. Burning, Vigoss i Loda. Mislim da ce EG, ako se ne raspadnu dosta vladati, razvalili su Na`Vi, koji iskreno ne gotivim.
Ako nisam na mid lejmu, najvise mi lezi kod Sentiela bottom, odnosno kod Scourgea top, jer skoro kripovi dodju do kule i brze skupim iks pe. Doduse volim da igram Syllabeara i Naixa pa nekada zaglavim u sumi, kupim Hand of Midas i farmam 25 minuta.
Doduse, ne znam dal vise postoji MyM i Ch.Nirvana.
E da. Ja obicno idem na mid i to sa svim herojima. Mozes komotno, samo trebas provaliti fazon. Idem cesto sa shakerom, sf-om, geomancerom, svenom... Previse mogucnosti. To radim jer necu da prepustim mid nekome idiotu ko ce da fejluje i da nafida protivnika. Uzmem kurira i zezanjeee.
E da. Midas je bacanje para i to ces uzimti samo ako si lud. 1900 kesa za 30 attack speed-a. Sranje. 190 na svakih 100 sekundi, sto znaci da ces te pare povratiti tek za nekih 1000 sekundi. E sad, u medjuvremenu si mogao boga i oca da imas, da nisi bacio kes na midas. To zapamti.
Meni se ne cini kao bacanje para, ja bih kupio i syllabearu i medjedu po jedan hand of midas, zezanje.
Pa ako racunar zlato koje uzmes sa midasom onda ti treba deset puta da iskoristis, ali ako uzmes vec nekoga heroja za woods otplatis midas relativn brzo. Vjeruj mi, ako uzmes midas do 6-7. minuta, to je odlican ajtem.
Brate Arei :), ne mos na mid sa svim herojima, zna se ko ide na mid, heroji kojima treba xp a mogu da drze lejn.
Tomdrile kod Sanitela bottom a kod Schorge top su takozvani easy lane-ovi i sluze da tu ode hard carry i da farma uz pomoc supporta, jer na tim lejnovima je keri bezbedan bas iz razloga sto protivnicki kripovi dolaze skoro do kule i imas celu sumu na raspolaganju.
A midas se i tekako isplati, ne bi ga pro igraci stalno kupovali, pogotovu kad procenis da ce partija da ode u late late game, tipa preko 60 min.
Mym i dalje postoji ali su go kurac, otisi i maelk i mysery i mania i deamon i playmate, sad igraju neki likovi za koje nikad nisam cuo.
Inace VIGOSS FTW!!! zao mi jedino sto je privatno debil najveci pa ga izbacuju iz svake ekipe. Posle njega ferrrari i Dendi naravno.
Jel posotji klip od ovoga? Bas da vidim...
Isplati se posle midas, ali 190 golda na sto sekundi ti i ne znaci bas puno jer isto toliko mozes disfarmujes i bez njega. Tipa gank i push. Uzimao sam pre midas, ali realno, imas basher umesto midasa komotno. A kada bih mogao a biram izmedju ta dva ajtema, basher bi bio izbor. Shvaticete o cemu vam pricam jednom :)
Moze svaki heroj na mid. Cak i techies. Isao sam sa anti mid herojima i uvek dobro prolazio. Lycan, Naix (obojica su bruka na midu), Furion (sa njim sam uvek mid kad ga imam, uvek), Void, Gondar (!), Ezalor, Rexxar, Magnus... Nikada na mid nisam isao sa Wisp-om jer on nije za to, treba mu jos jedan.
To radim iz razloga to igram pub gejmove i gledam da ja uhvatim mid farm, kako bih izvukao posle partiju. Drugo je kad igram sa nekim, onda je to poseban slucaj. Uglavnom, svaki heroj im semu za mid i moze na mid, svega par ne kao sto je Wisp, manje vise Techies.
Imam ja replay negde u kompu. Znaci otisao car na mid, wex uzeo jednom i samo pumpa quas i exort. Forge spirit ti przi armor, kold snap ti ne da da begas, a desolator da ti skrati muke. Onda alacrity wwe i kraj. Zavrsio deslator u 12 minutu, otisao kod fontane sa travelom point boosterom i desolatorom i samo ceka. Mi lagani push, a ovi mu seru na all chatu da ode.
Razumeo sam samo 10% tvog posta :)
Zato i hocu da vidim video, da mi bude jasnije.
Ari mozes ti sa svakim herojem na mid i da dobijes al da igras sa nubarama koje ne znaju da hodaju.. Ja ti pricam kako se igra ozbiljno, lycan i naix su jungleri, furion i jeste solo heroj, void na mid ?!?! brate... void je hard keri, mrs na easy lane da farma, beastmaster i magnus takodje mogu na mid stim sto obojca mogu i na suicide lane rexar jer ima moze da farma aincente sekiricama a magnusu trebaju lvl a ima escape mehanizam.
A ne mozes poredis midas i basher, mislim WTF? Midas, battle fury i radiance su itemi koji sluze da ubrzaju farm, a basher je item koji sluzi da jebes redom keve NAKON sto si se nafarmao. Tipa igras Maginu, neces prvi item basher jebote, nego battle fury da bi mogao da farmas sumu ( ocistis kamp, blink, ocistis kamp, blink,...) i onda pravis recimo basher i ides redom objasnjavas. Ako ne verujes pitaj DK. Burninga, sta da ti kazem, on je najbolji carry na svetu.
Nisam rekao da ide odmah basher, pa koji ce ti kurac kad nemas attack speed. Ja samo kazem ne uzimam midas jer je bacanje para.
Jeste lycan i naix su za sumu, ali ZASTO ne bi isli na mid? Zasto igrate po sablonu jebenom? Kao, naix bi ima bolji exp i gold u sumi, umesto na midu? Bi kurac. OP heroj za mid. 10 minuta phase boots i armlet. Posle mu uzmem dagger i orchid. Sta mi mozes? Imam mane, imam silence, blink i AS. Ispisam se na storma koji ce da bezi a ultyjem.
Ne mozes uvek igrati sablonski. Uvek gledas protiv cega igras i u zavisnosti od toga kupujes iteme. Jebote, void nije za mid? Ima dmg, uz quelling i backtrack imas mid free farm. Zavrsis mom, ides odma na burizu, PT na agi i bog da te vidi. Igras pametno, pametno radis ulty, koristis prvu da neometano farmujs i uvek kod ebe nosis teleport. Void je za mid dusu dao.
Zato sto je dota igra koja se igra 5 v 5.
Kao prvo, bolji farm ces da imas na easy lejnu sa voidom kad imas dobrog supp, pogotovu ako imas trilane, uvek bolji farm nego na midu.
Drugo, objasni mi sta ce tvoj QoP, Storm, Lanaya, Invoker, Pudge, Puck, Rubick, Tinker, Batrider ili bilo koji drugi mid heroj da rade na sajd lejnu bez levela?
Ne razumes poentu. Na mid se ide ne zbog farma nego zbog xp. Na easy lane se ide zbog farma. U dzunglu se ide zato sto onda celokupni tvoj tim ima veci xp od protivnickog jer prakticno imas 3 solo heroja. Naixu i voidu ne treba xp, njima trebaju pare ko leba, oni su keriji, bez itema su nula. Onim gore navedenim herojima treba xp, tj treba im da sto pre uzmu 6 lvl i da idu odmah na gank.
I naravno da se ne igra sablonski, zavisi ko je sa tobom u timu, ko je protiv tebe, kakva je situacija. Prlagodjavas se. Ali i pored svega toga, deger naixu je komedija....
Prvo sto ne igram to profesionalno, pa mogu da sebi priustim zajebanciju tipa dagger naixu, ili dagger magini kao dupli blink. Si probao to? Orchid i dagger, imas na jutubu, gotivna sprdnja.
Razumem ja tebe sve, normalno da ako imamo heroja koji zavisi od mida da ja necu ici tamo sa voidom, naravno. Ali ako nema - onda idem, i nije mi se desilo da sam fejlovao mid sa voidom.
Vidis, kad skupim jos 4 ortaka, onda igram drugacije. Zna se sta se uzima, ko ide na mid, ko radi samo harras i deny, a ko farmuje. Kada igram sam sprdam se, uglavnom sa daggerom. Znas da je geomancer OP sa daggerom? Blink u njega sa onim prvim, ufatis u mrezu i poof sa ostalima. Cao cao :) Ali kliknes poof neposredno pre blinka.
Tako da, kapiras me? Sprdam se kada igram pub na gareni, kada igramo timski onda je druga prica. U svakom slucaju midas je bacanje para lolo.
o tome ja pičam.
ja sam skoro provalio koliko može da se troluje sa Morphling i sad bih samo njega igrao :D
a najviše volem clocka...timbersaw je isto da jaja čemp.
Morph tako navlači na rokanje da je to strašno, prije mjesec-dva, igram ja sa likom koji igra morph do jaja i samo puca ulti na Skeletona i ono kao ide da kripuje po lejnovima, ovi jadni se satraše da ga ubiju, njih 3-4 na njega se zalete i popucaju magije i sjebu se kad vide da je iluzija, i tako bar 3 puta je bilo... sprdnja...
Ih, clock je bruka, a shredder kad se nafida nema teorije da ga ubijes.