Neobični nazivi ulica i poreklo

1. @Jesterface Kisele vode je na Lion-u, bar ona na koju ja mislim......deo Milana Rakića od Bulevara do Batutove.

2. U Doboju ima ulica Đenerala Draže dobila ime po onom liku što je izmislio poznate naočale Lenonke...

http://pravoslavlje.spc.rs/slike/943/istina-o-djeneralu-drazi-1.jpg

3. @Pjer88 Za tu na Lionu ne znam, mada često prolazim tamo. Ova na Mirijevu je ako se ne varam 400-500 metara sa desne strane posle video-kluba Žabac, kada se ide Partizanskim putem prema Bogosloviji...

Kako god... Ulica: ‚‚Kisele vode'' Ljolj...

4. Npr. ulica Banditen Strasse je u stvari Partizanska ulica.

5. Dok se Kosovska ulica bude tako zvala dobro je, ali ako joj neki genijalac bude slučajno promenio ime u Republjik kaljdrmi ili nešto slično, ima da padne hardcore erotika. :D

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.