Prijava

Нем' појма,мислим да су неке серијске убице у питању(поубијали много Немаца).
Има ли неко појма зашто се Булевар ослобођења у НС-у тако зове?

C.Ja ne :)
A po kome je dobila ime ČINGRIJINA ulica na Zvezdari?Tamo sam stanovala tokom studija i svima večito bilo smešno :)))
Da ne grešim dušu,možda je stvarno neki(a) velikan(KA) u pitanju?

Najnovija ulica u Banjaluci je dobila ime "Olimpijskih pobjednika"
U Banjaluci takođe ima ulica koja se prosto zove "Srednjoškolska".
Tu je i ulica "12 beba" (po 12 nedonoščadi koja su umrla 1992. za vrijeme embarga, pošto nije bilo kiseonika za inkubatore, a nije se mogao ni nabaviti)
Zanimljivo je da se baš u ulici koja se zove "Srpska" nalazi katolička crkva i katolički samostan.

U Podgoricu, ulica što ide posred centra grada a zove se Ulica "Slobode", zatvorena je za motorna vozila od 17:00 do 05:00. Toliko o slobodi.

Šoferski Raj, Zvezdara, Beograd

Baranjska ulica.Ali ne po pokrajini u Hrvatskoj nego po jednom lokalnom liku-alkoholičaru.
Naime, nisam siguran da li se on uopšte prezivao Baranjac, ili je nadimak dobio po ulici u kojoj živu, uglavnom, to je anegdota koja se prolači već godinama.U međuvremenu, Baranjac je umro...
manje više tu nema dalje šta da se priča, Baranjac rest in peace...

da li je neko cuo za ime ulice "velike stepenice"? da li zna gde je? :)

Postoje stepenice od keja kod "25.maja" do Kališa...i čini mi se da se tako zovu. Sa desne strane (kad se penješ) je kafić koji se takonekako i zove (ima slatku terasicu).

Majo, jel to ono mesto gde je tvoj muž ispao "SUPERMAN" ? :)

Baba Višnja je moguće čuvala neke partizane ili tako nešto. Nastavak te ulice se zove Golsvordijeva je inače po Goldsworth-iju al' su ljudi malko promenili raspored slova.
Inače ja sam dva ćoška odatle, Kad Krunskom prođeš Koče Kapetana pa prva sledeća je MOLEROVA (znam po kome se zove, al' bila je to zagonetka pola srednje škole). I ćošak ispod mene je KIČEVSKA a to mi već stvarno nije jasno odakle. Po kiču, kičici ili se neko prezivao Kičev ili tako štogod.

Baba Višnja je keva Miloša Obrenovića, a Kičevska je po Kičevu, gradiću u Makedoniji.

Tosin bunar je dobio ime po Tosi Apostolovicu.Po legendi,kad je oslepeo,u snu mu se javili nekakvi djav'li,rekli mu da sa vrha Bezanijske Kose gurne bure i na mestu gde se zaustavi,da iskopa bunar,umije se vodom iz njega i vratice mu se vid.Bunar je stvarno postojao,zatrpali su ga za vreme II svetskog rata,a na tom mestu je sada pivnica "Dzakarta".

U Subotici postoji ulica ,,Seksualnih manijaka''. Jedna od većih ulica na periferiji grada je presečena građevinom, a ostatak ulice je ostao bez naziva. Stanovnici tog slepog creva su bili revoltirani mesecima pošto im nije stizala nikakva pošta. Neko ja potom iz zajebancije napravio regularnu tablu sa natpisom ulica Seksualnih manijaka. Niko od nadležnih nije reagovao, a meštanima je bilo svejedno, samo da imaju ulicu. Nedavno je ulica zvanično upisana u katastre. Bar po poslednjim proverenim informacijama :)

@Van goga ja sam živo isto u tom kraju, išao u veljka ,pa u 6.gimnaziju....Čingrijina i Ulica kisele vode su mi uvek bile rebus.....

Srpska ulica u Nici i Tunisu.

za Tunis znam, pričala nam teta- mnogo srpskih vojnika u 1.s.r. je tamo prebačeno na lečenje i oporavak i to francuskim vezama jer je tad Tunis bio francuska kolonija.

Ulica kisele vode na Mirijevu (neko je već pomenuo). I nedaleko od nje, takođe na Mirijevu ulica Vitezova Karađorđeve zvezde... Na Voždovcu, ulica Mis Irbijeve... Nekadašnje moje mesto prebivališta na Karaburmi, ulica Jabučka... itd.

U Subotici postoji ulica ,,Seksualnih manijaka''

Gde ti je to?
Ako se neko zajebavao s tablom ne znači da se tako i zove, postoje i table Prodajem med uokvirene u plavu tablu i nakačeno na kuću pa nije ulica. A i ja sam na nalogu za ktitor napisala Svetih Vukajlijaških mučenika 2 pa ne znači da postoji, mada sam radnici u pošti rekla da je u Velikom Radanovcu.

Kraj Kireške, u Malom Radanovcu. Imam prijateljicu koja radi u pošti u odeljenju za pošiljke, u pošti je ta ulica zavedena kao ulica seksualnih manijaka. Evo stare vesti: http://www.subotica.com/vesti/4-4846/politicke-aktivnosti/ulica-seksualnih-manijaka/