Борци против дискриминације или рушитељи система традиционалних вредности? Политичка платформа београдске "Поворке поноса"

1. Pederu, rekao sam šta sam imao o tim sumnjičanjima "O čemu se tu u stvari radi". Ne možeš ti to da shvatiš. Srećno!
    A ja odoh da se borim za svoja prava da kao heteroseksualac mogu slobodno da izrazim svoje mišljenje o homoseksualcima.
    A ako želiš dijalog, možemo da se popijemo koje pivo negde. Ovo je ipak forum.

2. Ne budem ti ja lenj (jer i inače patim od nesanice) te zašiljim olovčicu i krenem...Čisto radi ilustracije licemerja koje ovde vlada i potpunog nedostatka komunikacije medju kortikalnim strukturama u glavi:

Preuzeto sa foruma:

Harlekin
    pre 8 sati
    "Можете ви да се "опасно гузите" колико хоћете, своје сте рекли са мали милион постова заснованим на елементарном незнању и личном мишљењу без покрића, које представљате као аксиом. Какво само ликовање после пар отрцаних флоскула, којим себи самима потврђујете интелигенцију. :)"

a sada pročitajte komentare na, nazovimo je tako, deifiniciju ovog autora:

http://vukajlija.com/statut-vojvodine/71734

konkretno, njegovu prepisku sa mnom.

Q.E.D.

Da ne tupim više, sa takvom osobom ne vredi raspravljati na osnovama elementarne logike i razuma. Jedino namerno iritiranje dolazi u obzir.

Odjava

3. :-Д

ма ја на све то гледам овако:
    Ако се ја шетам са девојком и држим за руке не морам да мислим о неком типу иза ћошка који ће да ме чега са штанглом и изнабада не само мене, већ и девојку. Ако се пак држим за руке са мушкарцем...

Сви смо ми људи и као такви, стока смо волели ми да гурамо у ову или ону рупу. Исто тако како има и оних који нису стока, па макар волели да свршавамо у рупу на бандери.

Ова такозвана парада је од велике важности за геј популацију, па чак и ако буде само место где ће сви колективно добити батине. барем се о томе неће ћутати.

Друга је ствар што има кретена хомосексуалаца и кретена гетеросексуалаца које волим да ставим у један кош и назовем људи, који првобитно сасвим исправну идеју, константим силовањем погрешних појмова претварају у нешто потпуно друго.

страшно је какп нисам у стању краћи пост да напишем :Д:Д

4. @Lija-Vujak

Ne znam zašto si se pronašao, rekoh "ti i tebi slični", a pogledaj sa kim sam bio u "konverzaciji".
    Nemam nameru (a ni vremena) da se ovde objašnjavam sa svakom budalom koja napravi dupli nalog sa namerom da provocira, ili ljudima koji se pozivaju na nešto što nisu ni pročitali, pa koriste wikipediu da prikriju svoje neznanje. O ovoj temi sam rekao sve što sam imao (što kroz definiciju, komentare, ili forum), ovde isuviše ima nepotrebnih redova, te vas sve pozdravljam u nadi da će ovaj užas u nedelju biti zaustavljen PO SVAKU CENU.

ps. za vaše avatare i fb profile...

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs264.snc1/9122_136037501249_577036249_2486429_3014633_n.jpg

5. @ Serbian erectus: slazem se sa tvojim odgovorom meni, ali nisam izneo nikakvo misljenje oko toga kako bi trebalo da bude, nego samo moje vidjenje trenutne situacije. O pogledima na homoseksualizam u Srbiji me najiskrenije zabole dzunior.
    Ako se Srbija pro-ruski orijentise - pederi ce da ostanu sjebani. Ako se pro-zapadno orijentise, morace da se pomiri sa cinjenicom da je tolerancija prema svima, pa i pederima jedan od uslova. To je neki moj pogled na stvari, a za sve ostalo sam blago zbunjen i nemam neko formirano misljenje, sem da zivim u zemlji sa slobodnim pogledom na pedere i, sto ti kazes, Vuk sretan i sve ovce na broju. To jest, sve funkcionise i poslednjih 150 godina ljudi iz Srbije i Rusije, mahom heteroseksualci, prodaju bulju za njeno drzavljanstvo.
    A licno mislim i pored svega toga da je ta gej parada proseravanje veliko, pogotovo ako organizatori forsiraju glavni trg ili tako nesto. Da sam gej, mnogo bi mi vise znacilo da mogu da se sa voljenom osobom poljubim na sred tog trga ili da drzimo ruke i setamo, a da nas neko iz mase ne gadja flasom u vugla, nego da sad tu nesto paradiramo i glumimo ludilo. To je samo moc u brojevima i skrivanje u masi.

6. Još jedan očajnički pokušaj da se ukaže na pravu bolest. Ne, nije homoseksualnost u pitanju.

Harlekin
    juče
    "Insolent Defender, zašto bih vređao homoseksualce, kad ja nemam ništa protiv njih?"

Reče i okači ovakav avatar.

Ne razumem, zašto postoji ta potreba da se glumi ludilo i zvuči tolerantno ili korektno ili štatigajaznamveć? Nazovimo stvari pravim imenom.

7. Zla, ako je to što je ovo sajt za zajebanciju opravdanje za svaku glupost koja se ovde napiše, onda dobro.

Lijo i Homo, svaka čast na postovima i strpljenju da ih kucate.

8. Posto vidim da nisam shvacen onako kako sam namerio, da pojasnim, (odnosi se na Doriana, ako je na mene mislio):
    Iako nemam nista protiv homoseksualnosti, imam protiv gej parade. Zasto? Zato sto nisu svi gej ljudi isti. Nisu svi gej u istoj meri. Oni koji jesu, razlikuju se po drugim stvarima: kulturi, pogledima na svet, licnostima. Zajednicko im je samo sto vole emotivne i seksualne odnose sa osobama istog pola, da upotrebim izraz "seksualna opredeljenost", u nedostatku boljega.
    Ne vidim razlog da se takva parada odrzava na glavnom trgu. Nema ni nekog razloga protiv toga, osim sto bi to svakoj grupi gradjana sa najmanje jednom interesnom dodirnom tackom dalo za pravo da rade isto i ode onda glavni trg u propast. Bolje bi bilo da se izbore za opstu toleranciju prema pokazivanju svojih pravih emocija u javnosti u nekom stvarnom svetu, pojedinacno, nego da "paradiraju". Da prebacim loptu na vasu polovinu - sta se to tacno postize paradom, sto je jednom geju korisno? Osim jednog dana kada ces biti u centru paznje - nista. Stvar je u tome sto su drustvo i tradicija u Srbiji netolerantni prema homoseksualnosti i dok se to ne promeni, dzaba je i 1000 parada. Zato kazem da je glumljenje ludila, ako znas bolje ime za to, prosveti me:)
    Ne gradi se kuca od krova.

9. "Ja sam Nikola Đuricko, i u mojoj Srbiji, niko ne mora da krije koga voli. Ni momak momka, ni devojka devojku, ni devojka psa, ni momak ovcu, ni muflon devojku, ni momak kokošku, ni krastavac devojku, ni Veran Soroša, ni Boris Oli Rena, ni Ivica Tita,... ni Bebi Dol špric, ni ja Željka Mitrovića… Ljubav nije da se krije, nego da se ponosi."

10. Tetka što si tako pro hejterski nastrojena.
    To što tebi zvuči kao glupost je isključivo i jedino tvoj ugao gledanja na moj post i ti imaš pravo na to, ali nemaš pravo da mi zameriš to što postavljam "glupe" postove, to je moje pravo!
    Šlažem se sa Che-om po pitanju parade sisa, opet to nekako ima više pristalica i sise treba da slavimo jer smo svi u nekom periodu života zavisili od njih bez obzira na pol i kasniju seksualnu orijentaciju.
    Parad po meni nije neophodna jer gej populacija po tom pitanju ima jako organizovan život, organizuju svoje žurke, druže se i sl.
    Opet i da se sesi ne verujem da bi izgledala kao ove gore priložene iz San Franciska, jer stvarno ne postoji opravdanje da dlakavi matorci drkaju jedni drugima na ulici dok to posmatraju prolazmici (starci, žene, deca, kućni ljubimci...)
    Nisam ZA, nisam protiv homoseksualizma to je stvar ličnog opredelenja, potreba ili šta već. Ko se ne oseća dobro po pitanju svog seksualnog opredelenja nek se "leči", ko je siguran da to što radi u toplini doma svog ili štale, neka radi ali neka ne opterećuje ljude svojom intimom.
    Nema potrebe za praradom, a ako ima neka to liči na neku civilizovanu manifestaciju tako da nikom ne bude neprijatno zbog toga.

Lija: Što ti zameraš ljudima na mišljenju, kakvo god da je, koliko pogršno to je ipak nečije mišljenje. Mnogo bre znate svi da budete liberalni kad su dlakave lezbejke u pitanju a kad je tuđe mišljenje (koliko god glupo bilo) tu ste krejnje rigidni i restriktivni.
    Svaki član ima pravo da pljune nešto na bilo koju temu na forumu uključujući i ovu i nije neophodno da čovek ima jasan i precizan stav jer o nekim stvarima ne možeš da imaš tvrd stav jer ovaj svet je sve samo ne black&white.
    Jasno mi je da su neki ljudi isključivi po pitanju gej parade i ostalih gej stvari, jasno mi je da neki žele da budu liberalni po tom pitanju i da podržavaju to i jedni i drugi imaju svoje razloge i pravo na takve stavove bilo da imaju ili nemaju čvrstu argumentaciju.
    Znam da uvek budem polu-shvaćena ali stvarno nemam pojma ko bi mi čitao postove od 20 000 reči.

11. Odlucila sam da se vise ne bavim ovom temom, pa ni necu. Nesto sto me ovde vise zanimalo od pitanja podrske ili javnog linca na koji poziva vecina protivnika parade, je nacin na koji se o tome diskutuje. Zato sam vrlo vrlo pazljivo procitala sve sto je ovde pisano, ukljucujuci definicije i postove na forumu.Zaista se mnogo buke diglo, ne moze se reci bez razloga. Nije ovo ni tako bezazleno, i svi ste to shvatili. Hajde da na osnvu pisanja ljudi koji se, uglavnom, drze argumenata, (a to su Homo Serbius i Lija-Vujak, i koji su se potrudili da nam prezentuju kvalitetne postove, i zadali domaci zadatak ostalima, bez zelje da uvredim ostale) zakljucimo da su se sukobile dve Srbije, konzervativna i liberalna. Hm...U ovom slucaju dva stava, jedan tradicionalisticki, uglavnom, i drugi, relativisticki, uglavnom... Kako je licno misljenje najveci pleonazam, i kako misljenje moze biti samo licno, ja cu izneti to svoje misljenje, licno :), da se sa ova dva coveka vredi upustati u bilo kakvu diskusiju. Volela bih da se na raznim nivoima i u najrazlicitijim sferama drustva razgovara argumentovano, a ne da se, u nedostatku istih, Srbin odmah hvata ,,cakije,, i rakije, da vredja sagovornika kome nije dostojan. Biti dostojan ili ne jednom sagovorniku zavisi od naseg licnog napora da u sebe uzidamo znanje, da posedujemo ili ne zdrav razum, kakvo-takvo zivotno iskustvo i oci koje samo ne gledaju, vec i vide. Mnogi ovde, ne samo vezano za temu o kojoj pisem, se usudjuju da progovore jezikom uvreda, pljuvacine, sujete, kukavicluka carobnjaka iz Oza skrivenih iza masina i nikova. Anonimnost koju nam omogucava ovakav vid komunikacije govori najvise o nama.
    Mogla bih i ovoj dvojici autora da zamerim nekoliko stvari, ali to necu uciniti javno jer nisam ovde postavila svoj post, sto bi se svelo na kriticizam. Dakle, kada budem svoj stav predala javnom sudu na uvid tada cu moci i da kritikujem ostale. To cini nekolicina ljudi ovde na Vuki.
    Sto konja ne trci brze od jednog konja, i svakako da imamo pravo da tvrdimo da smo samo mi u pravu a svi ostali u krivu i da se nadamo da cemo i dokazati da smo bas mi u pravu. Nije to tako strasno. Ni u filosofiji ni u umetnosti nema hijerarhije, nema autoriteta. Kao osoba koja prezire autoritete prija mi jako sloboda koju pruzaju i umetnost i filosofija. Sloboda izrazavanja, sloboda da se bude ono sto jesmo i time da nam bude udobno u svojoj kozi, kao i relativizam Lije-Vujka su mi jako poznati jer su to i moji stavovi. Sedim go i otvoren i spreman da promenim svoj stav je najlepsa recenica koju je Homo Serbius napisao. Nisam te citirala, izvini, ako sam pogresno razumela, ispravi me.
    Kao sto je Heraklit rekao ,,rdjavi su svedoci oci i usi onima sa varvarskim dusama,,,. U svakodnevnom zivotu se vidi da li smo ljudi ili ljusture. U onome sto napisemo takodje.
    Ja sam mogla sada da izvucem po neku vasu napisanu recenicu i da vas pljujem i da se sve pretvori u paradu neukusa i kica. Ono sto mi kod tih parada homoseksualaca po svetu najvise smeta je preteranost, nedostatak dobrog ukusa, kic. Pan metron ariston, kako su govorili stari Grci, ili sve sa merom. Fotografije koje je ovde neko okacio jesu najruzniji deo ovog puzzla. Ali, kao sto rece Lija ima toga i na karnevalu u Riju, ima ga na sceni, nazovimo je estradom, svejedno je, ima ga, u kinematografiji svake zemlje, bez izuzetka, u tzv umetnosti, u autobusu, ovde na Vuki, u vezama, prijateljstvima, sms porukama...Kic je veseo i udoban, ne zamara, ne zahteva...ali sto je preterano preterano je.
    Sto se tice usvajanja dece, nisam za to da se omoguci homoseksualnim parovima. HS rekao si da si poligaman, ok, necu ulaziti u dijalog sa tobom oko ovoga, ali isto tako si rekao da si svoju seksualnost preispitao (ponovo izvini jer namerno necu da se vratim i copy-paste tvoje reci, trudim se da iznesem svoje utiske, ono sto je u meni ostalo nakon svega procitanog)...E, upravo u tom casu, kada se jedan klinac, nesiguran u svoj fizicki izgled, kada hormoni pocinju da zahtevaju svoje, a on bas i nije siguran kako se kotira kod suprotnog pola, jer, boze moj, predugacke su mu ruke, akne na njegovom licu i nisu nesto sto privlaci devojcice, bez iskustva je, i uplasen je, i nije ni dete, a jos uvek ni zrela osoba, e, tu, bas tada, u tom casu, kada se negde lomi i kada je podlozan tudjim uticajima, ne bih zelela da trauma postane pravilo.
    Eto, upletoh se u ovu temu, i tako prekrsih obecanje dato sebi...
    Dakle, da ne duzim previse, hvala HS i Liji na smislenoj diskusiji, i sto sam kvalitetno utrosila svoje vreme citajuci vas. Bilo je ovde i nekoliko vas koji ste me nasmejali i zabavili, sto i jeste kao sto napisa Zla, cilj ovoga sajta. Medjutim, i pored komedije dobro je da Vuka daje prostora i za drugacije sadrzaje. I stalna upitanost, i kriticko oko okrenuto svetu, je uvek zdrava, i samo ona moze dovesti do progresa.

12. http://www.positivenation.co.uk/issue120/pics/Cover1.jpg

http://www.traveller.in/wp-content/cplphotos/40/i/1-20080712_8975-380x380o.jpg

http://farm2.static.flickr.com/1253/1438914457_ed525bfe6e.jpg?v=0

Не прелећите погледом.
    Добро погледајте.
    Надам се да вам се свиђа, јер нам то доноси парада.
    Геј је ок, зар не?

13. pero defformero:))))))

14. Draga Arte, zivela sam preko i gledala ovo uzivo, na javnom mestu...covek se prosto navikne...svakog cuda za tri dana:)))))) Niti me pogadja niti me veseli:)))

15. Јбт, дебеле лезбаче. Значи, горе од тога не може. Баш ће да буде занимљиво у суботу, искрено, надам се да ће хулигани да их изгазе... јбг, боље примитивци него педери.

16. Елена, нека их преко, ја живим у Србији, која је и даље моја омиљена земља након свих осталих које сам посетила, и у којој је за већину становника ненормално да мушкарац гура справу другоме у дупе!
    Лезбаче ми се гаде подједнако.
    Ако су изопштавани хиљадама година, то сигурно има разлог, и што би се сад то мењало? По чему смо суштинском бољи у односу на претке? Да је то природно не би постојала таква одбојност према томе, и не би се измишљале небулозе и фразе да "највећи педери су они који су најгласнији против њих", НЕ, то су људи којима је доста сопствених проблема и падова, на које им не требају две краве које се жвале на улици и још славе то.
    Нек пробају ту параду да одрже негде у централном или југоисточном делу земље.
    На то бих најрадије отишла са све кокицама и швепсом.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.