![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Već je bila prije koju godinu jedna slična tema, ali ona je bila opštija. Sad bi htio to da konkretizujem. Dakle, imamo muške i ženske parfeme. I jedni i drugi se prave na bazi manje-više istih aromatičnih ulja, biljnog, životinjskog i sintetičkog porijekla. I jednih i drugih ima na hiljade različitih. Pa ipak, da nam neko da recimo 100 parfema različitih da pomirišemo, a da ne vidimo ambalažu, niti imamo bilo kakvu informaciju o njima, po mirisu bismo bez problema odredili koji su muški, a koji su ženski.
Dakle postoji neki fundamentalni kvalitet koji neki miris čini muškim, odnosno ženskim, i mi taj kvalitet vrlo lako prepoznajemo. Ali koji je to kvalitet? Šta je tačno to što parfem čini muškim ili ženskim? Mi znamo prepoznati, ali ne znamo šta je to, ne znamo definisati.
Ima li neko neku ideju?
Muški su oštriji a ženski voćni i sladunjavi. UA ŽENSKI!
Ne mora da znači, moja stara koristi neki parfem koji je po meni vrlo oštar, oštriji od bilo kog muškog s kojim sam se ikad sreo. Ima i muških i ženskih i oštrih i sladunjavih, tako da, ne bih rekao da je to suština.
Isto tako, kad imaš oštar ženski parfem, opet skapiraš da je ženski.
A kad imaš sladunjav muški parfem, opet skapiraš da je muški.
Kako sad to?
Ja lično veze nemam. Pokušavam skontat.
Мушки су јачи и оштрији , женски имају мало блаже ароме и ко што рече Трачица малко су сладуњави.
Ал' мислим да ће Стићко моћи да да врло добар одговор на ово питање. Прича се да он користи оба..
ЕДИТ
Али прича се !
Немој да мислите да је ово потекло од мене..
Дај Јовичићу, имаш разноразно питање :))
ako kupuješ kod Kineza, od ženskog se možeš ugušiti nekoliko sekundi brže u zatvorenoj prostoriji.
A inače je verovatno prilagođen ženski parfem muškom čulu mirisa i obratno.
Od većine ženskih se ispovraćaš koliko su jaki, rijetki su izuzeci. A muški su svi isti. :D
Ja imam jednu drugačiju ideju.
Možda postoji neki sastojak, ili grupa sastojaka koju bi mogli nazvati "osnovna aroma muškog parfema", koju sadrži SVAKI muški parfem, a ostali sastojci mu tu dođu kao začini i razlikuju se od parfema do parfema.
Isto i za ženski.
To mislim zato što mi svaki muški parfem, uvijek prije svega miriše na muški parfem, a tek onda dolaze do izražaja njegove posebne karakteristike. Isto i ženski, miriše uglavnom na ženski parfem, pa tek onda na bilo šta drugo.
ne znam, ja mažem PEER ispod miške, vole to žemskinje.
To za muški je možda i tačno, al' za ženske.. teško.