Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ko će to da plaća? :D Bolje otvorimo štand sa limunadom
Kaizen.
Па ти клинци бре! Знаш колико родитеља би да им деца буду Роњалдо! Скупе су те школе фудбала и тако то... Веруј ми, следеће године у ово доба бићемо милионери!
Kaizene gde su pare od akcija?!!
Bilo bi do jaja kad bi se jednom skupili za veliki teren...
Ja bi' istrč'o nekih 10 minuta i onda bi' zadnji igrač odbrane bio.
Ето, нисмо још ни оформили клуб а већ имамо контроверзног финансијера ког нико никад није видео. лолоол
Ljudi, šta vam je da pravite klub od Vukajlijaša, pa kod nas nema 5-6 igrača koji su kvalitet za travu. Jesu to sve lepe ideje i stakle oči od pomisli da imaš svoj klub, ali budimo malo realni. Prva tekma bi verovatno bila popušaj od 7-0, i to na poluvremenu.
Ako ste već ozbiljni oko ideje za osnivanje ikakvog sportskog društva, cepajte na klince, znači mala fudbalska škola, sa jeftinijim cenama od konkurenata, neka solidna livada i sponzora na jednu sezonu i polako vam se puni budžet. Kasnije, te petliće kada naučite pameti i krenu da igraju, eto vam već ozbiljnog biznisa.
Ja sam prije za to da jedan vikend iznajmimo teren i bacimo fudbala, mada ne bi ni to išlo, trebalo bi da nas bude minimum 30, pa da imamo rezerve, inače ćemo da pocrkamo posle 20 minuta.
Uostalom, ja znam pojači fudbalski kadar profesionalaca, uglavnom momci koji treniraju od svoje sedme godine. Jedan dečko je dobio poziv za Vošu, ali zbog faksa nije mogao to da isprati. Drugi, vrsni tehničar i dribler, lik može da drži Ronaldinja u džepu. Naravno, i oni bi povukli nekog sa sobom ako priča bude ozbiljna. Sve je u kontaktima:)
Ali za bilo kakav posao treba marketing, i to veoma iscrpan, pretpostavljam u početku i niskobudžetni. Da lepite oglase o školi, plakate, da lokalnu klinčariju ispred zgrade pozovete kao skaut (lolo, ovo zvuči kul) i tako, mic po mic, imate solidan tim ljudi koji itekako može da napravi nešto u budućnosti.
I naravno, kancelarija Marvelosa kao Logističkog Menadžera;))
http://www.youtube.com/watch?v=BjsNWrNFbx0 погледајте овај филмић од 20 минута о ликовима из Бања Луке који су урадили оно што ми желимо да урадимо. Ја мислим да је ствар реална.
I ja mislim da je stvar sasvim realna. I kakve bre škole fudbala, nemojte odlaziti od osnovne ideje, tj. neka nam primer bude ta ekipica koje je uradila ovo što smo mi i gubila tekme sa po 10-15 golova razlike. Na osnovu onoga što sam video juče u opštinskoj ligi Sopot, mi, ovakvi kakvi smo, čak možemo i poneki gol zavući u tako nekoj "lizi bezbrizi".
иначе треба пара за регистрацију, за судије 15 пута годишње, треба пара за две гарнитуре дресова, минумум 50 комплета у две боје по 25, треба пара за путовања ал пошто ћемо бити тонбе лига играћемо само у кругу бегеа, и треба да се нађе ливада за тренинге, јер би морало да се тренира. и да, треба пара за пивчину сваки тренинг. Начи на годишњем нивоу ово све изађе можда два сома јура што је на нас 20 по 100 годишње што значи око 8 евра месечно. Па ти види мићане колко је то нереално.
И да, стадион да се изнајми такође 15 пута годишње, начи реци 3 сома евра. што је опет сића.
Ето размишљајте мало о томе :)
А направимо кул ствар и направимо кул ствар. И имамо већ чилидерсице и тако те муње и то е то.
И још нешто. ако би се то договорило то би морала да буде иоле озбиљнија ствар, начи минимум два тренинга недељно, и то ако се игра увек мора да се има времена за то. тако да ето. видимо се у недељу да поразговарамо о томе. ја сам комплетно за
I ja sam za, mada svojim fudbalskim kvalitetima konkurišem jedino za poziciju vodonoše (sisaj Gusti). :)
па брате није 800 динара месечно бог зна колики издатак. чланарина у сваком клубу за сваки спорт у малђим категоријама је минимум дупло већа. не мож јефтиније да јебе рак рака.
Fejzara je to objasnio odlično i ja mislim da bi trebali da se potrudimo oko ovoga. Zvuči nekako kao zajebano i nemoguće, ali ljudi, ako se malo iscimamo imamo svoj FK.
Da citiram Fejsa:
Одгледао сам управо овај документарац и ово је генијално! хД
Ми ово морамо да одрадимо! хДД
И мени звучи нереално, али само ако не будемо хтели да се исцимамо и ако наиђемо на неке непремостиве препреке. А јесте тешко 20 људи намолити да се исцимају толико... Али ај, причаћемо. Ја бих се исцимао за тако добру зајебанцију ени тајм.
Priča je skroz realna i moramo je odraditi!
E sad postavlja se pitanje koncepta cele priče jer neki ovde pričaju od dovođenju igrača, ortaka i te munje, ali onda priča gubi smisao, jer neće moći da igraju ljudi koji su se cimali oko toga što je jako besmisleno.
Mislim da bi bilo ''pametno'' da odigramo jednu sezonu onako skroz iz sprdnje, da nas boli rac i da se zezamo, a za drugu da se povučemo i da krenemo u neku ozbiljniju priču.
Ako bi imali podršku sajta mislim da bi to napravilo marketinški bum i nama i sajtu. Mi bi smo mogli da dobijemo neke sponzore, sajtu bi se povećali sponzorski ugovori i ondak bi se sve to vrtelo kao grudva po snegu, mogli bi da napravimo stvarno dobru stvar. Sta vi mislite?
Treba gazda Kaizen da se malo oznoji (ne da igra lolo) ako želimo neke rezultate. Realno sajt je odlična reklama, bolje da reklamira fudbalski tim nego kreme za lice. Plus tu može da padne i neka lova ako se sve dobro odradi. Kontam da na sajtu ima iskusnih menadžera koji bi mogli da pomognu.
Ovo nikako, samo mi. I opet će često neko da presedi na klupi kad dođe do tekme. Rekoh, spremite se i na takve stvari.
Ja znam ko će da ima najmanju minutažu. :)