Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Hvala...dobro bi dosla i jedna ruska serija da se pogleda. Samo kad se ima vremena.
"Seranovi"?Hehehe
Pa naravno :)
Nisam bas neki njihov fan...al ko sam ja da sudim kad sam gledao samo 2 epizode :)
Dacu drugu sansu i toj seriji.
hvala na preporuci :)
Imaš onu Aleksejevu ili Mišinu družinu koja se stalno vrtela na Košavi...
Jeste...valjda je to ono Sasina ekipa...gledao sam :)
Uzbuna za Kobru 11
jel to rusko, Otaku?
Nemačko :)
ma.. kasandra, ljovisna, esmeralda, rosalinda, rebelde xD
Aha, nemacko...proceprkacu malo :)
@Christine
hahahahahaha
Ljudi, odgledao sam Berserk i Hellsing...Berserk mi se svideo, Hellsing mi nekako prosecan, ali je dobar.
Serija linija. Ako se secas ovo je crtana serija.
Znam "La Linea"...imam nesto.
PA onda preporucujem ti Gonzo.Inace ovo je Japanese Drama. evo ti i objasnjenje o cemu se radi u seriji:
Kuroki was once an ace detective, but after being traumatized from a case, he became unable to work and was transferred to another division, where he idles his time away. One day, a particular case pulls him out of his rut and gives him a chance to return as a detective. Two staff members of the popular "Aibou" series, producer Motohiro Matsumoto and writer Ryota Kosawa, are working together on this series.
Preporuci mi neku dobru seriju takodje ne engleskog govornog podrucija.
Hvala. Pa citaj oovo sto je do sad ispisano :)
Ima zanimljivih predloga.
Znate li mozda neku francusku seriju o nekim policajcima smestenu u 60 ili 70e godine xx veka , radnja se desava u jednom malom mestu na moru , komedija je u pitanju , ako neko zna ime te serije neka javi , hvala.
Ljudi,da li neko slucajno zna kako se zove serija,mislim da je francuska,isla je,a mozda jos ide na nekom kablovskom kanalu tipa cinemania,o nekoj devojci,nesto u vezi sa modom,mislim da radnja podseca na sex i grad?Jednom sam videla najavu,ali nisam zapamtila kako se zove,pa bih da je skinem sa neta...HVALA
Znam da se trazi serija NEENGLESKOG podrucja ali ipak...
Farscape-SF serija (mislim da je Kanadska) koja lici malo na Spar Wars, stara je pa ponekad mogu da se vide kostimi ali ima neverovatno dobru pricu. Postoje cetiri sezone (sezona=20 epizoda) i film kao zavrsnica. Vecina serije se odvija u biomehanoidnom svemiskom brodu (brod je zivo bice) u drugoj dimenziji (ili nama nepoznatom svemiru) gde greskom stize astronaut...
Mislim da je ok serija, upravo gledam drugu sezonu. Nadam se da sam pomogao.
doco bre, ova tema je od pre tri godine - ja još nisam ni registrovan bio...