Крађа интернета (ne celog interneta, već se meni neko kači na moju ADSL mrežu, ali ja ne znam šta drugo da napišem u naslovu teme i kako da detaljnije objasnim o čemu se radi)
До сада нисам за ово чуо али, како кажу из сервиса, неко пребацује проток са моје мреже на своју, али форуа је у томе што ја не користим вајерлес конецију већ обичан АДСЛ и питам се како то неко може да изведе и како да се решим напасти конкретно у мом случају? Ствар је мање више хитна.
metni pasvord na vajerles
Edit: u papirima od modema imaš adresu modema. to ukucaš u eksplorer ili u program koji koristiš (to ti je nešto kao 199.169.255.1, tako nekako, samo cifre) i uđeš u modem. otvori ti se forma gdje imaš tab VAJERLES i tu imaš kako da staviš pasvord. tako sam ja.
Изгледа да није телекомов, нисам га поштено да вам кажем ни видео чији је јер делим нет и онда модем није код мене тако да немам две благе везе. Али знам да има антеницу тако да хвала вам у сваком случају, чим прође први мај, мењам модем.
Мени је једном лопов ушао и по ноћи и навадио себи на уезбе 2 гига интернета и тако пар пута док га нисам навато, полио катраном и уваљао у перје. Одселио се због срамоте.
До сада нисам за ово чуо али, како кажу из сервиса, неко пребацује проток са моје мреже на своју, али форуа је у томе што ја не користим вајерлес конецију већ обичан АДСЛ и питам се како то неко може да изведе и како да се решим напасти конкретно у мом случају? Ствар је мање више хитна.
Ne može da ti krade ako nemaš vajerles u modemu. Odi u telekom i traži da ti daju modem bez vajerlesa.
metni pasvord na vajerles
Edit: u papirima od modema imaš adresu modema. to ukucaš u eksplorer ili u program koji koristiš (to ti je nešto kao 199.169.255.1, tako nekako, samo cifre) i uđeš u modem. otvori ti se forma gdje imaš tab VAJERLES i tu imaš kako da staviš pasvord. tako sam ja.
Što bi rekla boginja interneta, skeniraj računalo Avastom.
lololololo
Како да знам да ли имам вајарлес у модему и како да метнем пасворд? Нубара сам тешка када је ово у питању.
Ako ti kažu da ti kradu, odi u Telekom, ponovo pišem, i traži modem bez vajerlesa, besplatno je.
ako ti modem ima antenu onda imaš vajerles. ako nema, nemaš. ako nemaš, niko ne može da ti krade.
Mislim da piše na modemu.
- Idi na http://192.168.1.1
- Username: "telekom"
- Pass: "telekom"
- Sidebar > Wireless > Enable/Disable.
Imaš tu u podešavanjima i da podesiš šifru mreže.
Nema na čemu.
Des komšija!
StefaneKostiću, kod vas to svima isto?
Ako je telekomov ADSL, isto je.
kod nas taj broj dobiješ u koverti, zajedno sa garancijom i ostalim.
Изгледа да није телекомов, нисам га поштено да вам кажем ни видео чији је јер делим нет и онда модем није код мене тако да немам две благе везе. Али знам да има антеницу тако да хвала вам у сваком случају, чим прође први мај, мењам модем.
dok ne skontas kako da zaustavis toga sto ti krade net ukljuci torent da skida nesto, ko mu jebe mater, nek steka i njemu.
Мени је једном лопов ушао и по ноћи и навадио себи на уезбе 2 гига интернета и тако пар пута док га нисам навато, полио катраном и уваљао у перје. Одселио се због срамоте.
ma uplati neograničen protok, časti komšije i budi omiljena u zgradi :)
Костић ми измјенио пост. Ово горе нисам ја написао.
Ima i modema/rutera sa internom antenom.
Za sada, najbrze resenje je da zoves nekog svetog oca-popa-svestenika da izvrsi egzorcizam i otera LOPURDU
Jesi li reka tim ljudovima iz servisa da delis konekciju?