Prijava

Lagodan život i manjak egzistencijalne brige je omogućio da se krajnja linija infantilnosti podigne do nekih 22-23 godine.
Individualno varira, ali je uglavnom tako.
Nauka je dokazala da motika, kramp i leb bez margarina ubrzavaju proces sazrevanja i formiranja ličnosti.

+1

Lagodan život i manjak egzistencijalne brige je omogućio da se krajnja linija infantilnosti podigne do nekih 22-23 godine.
Individualno varira, ali je uglavnom tako.
Nauka je dokazala da motika, kramp i leb bez margarina ubrzavaju proces sazrevanja i formiranja ličnosti.

+2

Секира у мом случају.

Него, и ја сам мишљења да све то долази из породице али сви добро знамо да је женски ум ''смијешна работа'' и да су ОД РОЂЕЊА намазане са сто боја.

Све почиње од момента кад кева каже: ''Ти си девојчица и увек мораш да будеш чиста, уредна, и да се лепо понашаш...''. Просто женска створења имају такав филм. Зато и пизде кад им пукне нокат, падне им кечап на одећу и слично. Јеботе ја се сећам једног мог друга из трећег или четвртог разреда који је остатак ужине (хлеб са неким намазом) ставио директно у џеп од тренерке да има за касније. Болео га је курац дал' ће да се испрља или шта већ.

Иначе пре три године сам постао стриц, брат од тетке добио близнакиње. Та чедовишта од како су проходала почеле су да носе кевине ташнице и ципелице без ичије сугестије. Бре то се рађа да контролише, најебали смо сви.

Просто женска створења имају такав филм. Зато и пизде кад им пукне нокат, падне им кечап на одећу и слично. Јеботе ја се сећам једног мог друга из трећег или четвртог разреда који је остатак ужине (хлеб са неким намазом) ставио директно у џеп од тренерке да има за касније. Болео га је курац дал' ће да се испрља или шта већ.

Žene su stvorene da muškarcu ukazuju na greške i pomažu mu da shvati da je stavljanje namazanog hleba u džep nezdravo i da može da zaradi neku bolest organa za varenje dok muškarci uče žene da ne preteruju u kukanju i da nije smak sveta kada joj pukne nokat, kane kečap ili sladoled. Sve u svemu, muškarci i žene se dopunjuju u svim poljima nezavisno od toga ko je koliko zreo.
E sad, ja sam kukala kad god mi je jelo zagorelo i nisam učinila ništa da ga spasim, veća sam posezala za alternativnim rešenjem, pržena jaja i kobasice, a onda posle nekog vremena ponovo mi malo zagoreo ručak, ja sam se smešila i prebacila sam ga u drugu šerpicu i spasila ono što je moglo da se spasi i imali smo ručak. :) Jest da je bio estetski neuredan ali je bio ukusan. Trajao je dva dana. :)

Sve u svemu, muškarci i žene se dopunjuju u svim poljima nezavisno od toga ko je koliko zreo.

Ништа мушкарца не може више изнервирати него женска неразумност.

Jest da je bio estetski neuredan ali je bio ukusan. Trajao je dva dana. :)

Ко кад сам се ја курчио да могу сам да направим кекс торту. :Д

Ко кад сам се ја курчио да могу сам да направим кекс торту. :Д

I šta je ispalo od torte? :)

Па била је за мој рођендан и како сам бангаво рођен половином јула, топила се ко Миа Борисављевић, па сам морао да је заледим и после једем кашиком. Супеном. :Д

После ме кева изпрозивала и направила другу.

ваљда је неко реко нисам чито али одговор на први пост: мисли се на физичку зрелост, она са 13,14 добија, расту јој сисе, већ је скоро жена, и у средњем веку се сматрало да је девојчица толиких година већ жена, док је дечак човек са 16,17. ето њој већ тада расту сисе и сва је напупела и набрекла а ти си бубуљичави џигљави мршави ушати денге са две длаке на јајету

Давиде....

a kako je očigledno da se ne misli na fizičku zrelost, zanima me kako se meri ta mentalna zrelost i kojim su oni to istraživanjem došli do tih zaključaka?

још млека за тебе...

млеко можеш да вратиш свом локалном достављачу у предграђу. рекао сам да се мисли на физичку зрелост. а ментална је сама по себи та да је жена жена и као таква има матерински нагон још тада док ти само оћеш да прскаш она размишља о породици и венчању и како хоће да буде принцеза, самим тим она размишља и о својој каријери, послу итд, док ти дркаш, цедиш бубуљице и играш вов.

Trpaš Davide u isti koš urođene nagone i nametnute društvene vrednosti, de to može tako? A da si od desete orao i kopao vido bi te da li bi sa 15 bio bubuljičavi denge ili krajiška momčina.

... e jes, i uveliko bi ti tražili priliku po okolnim atarima a ti bi se radovao ko mali zekan jer bi ti to bio jedini način da jebeš nešto što ne bleji bez bojazni da te uštroje njeni otac i braća.

пише А КАКО ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ДА СЕ НЕ МИСЛИ еј пази вамо НЕ МИСЛИ НА ФИЗИЧКУ ЗРЕЛОСТ

а ти још наводиш да ти је одговор на први пост. И одговор ти је на нивоу 13-14 годиница, кол'ко вероватно и имаш

добро ајде ви паметни онда реците како је

друго грујо, нормално да ћу у исти кош када тако сједињено, заправо једино се тако и може посматрати управо због чињенице да јесте једна целина. не мош ти сад из два аспекта да посматраш а да изводиш један закључак за оба, него узмеш у обзир оба скупа фактора па створиш слику

+2

Секира у мом случају.

+3
Aparat za varenje u mom slučaju. s elektorode,taj.

Mislim da ne treba mešati instinkte sa svim tim. Kod klinaca se jako rano javi lovački instinkt, lovili ste skakavce i guštere sigurno, a to vam nije nametano ni na koji način, kao što su devojkama lutke. Što se izgleda tiče, u skladu sa tim da klinke vole da se igraju sa lutkama one se i u stvarnosti trude da budu kao mame. Rano počinju da se oblače tako i same sebe smatraju "starijim" od klinaca.

Jedino ne znam za polnu zrelost. Ali jebiga. Mislim da tema i nije o tome.

друго грујо, нормално да ћу у исти кош када тако сједињено, заправо једино се тако и може посматрати управо због чињенице да јесте једна целина. не мош ти сад из два аспекта да посматраш а да изводиш један закључак за оба, него узмеш у обзир оба скупа фактора па створиш слику

Pa dobro, onda budi pošten i uključi one faktore koje sam gore pomenuo. Treba ti rad da bi se razvio fizički i odgovornost da bi se razvio psihički, kod ženske čeljadi imaš tu i materinski instinkt a kod muške teritorijalno/predatorski. Danas je od svih tih uticaja u gradskoj sredini ostao samo materinski, deca rastu bezbrižno kao pčelica Maja i udobno kao trut Pavo a uređenost modernog društva guši teritorijalni duh.
Poslednjih decenija primećujem kako se i tom materinskom instinktu moderne dewojčice uspešno opiru, živimo u svetu velike dece, eto ti onog olimpijca što je zajebavao komšiju pa ga tužio učiteljici.

као што је Зукорла паметно рекао на некој емисији на РТС, жене су постале мање жена а мушкарци мање мушкарци.
истина оно крајишници и то, средина друга, али мислим да биологија може да објасни све а да је мањи утицај средине.

Мушкарцима будак у руке и на њиву а женама оклагију и у кујну, који курац лолололол

E sad, zašto su onda devojke u globalu bolji učenici od momaka?

Da nije to možda dokaz veće zrelosti u tom periodu života?

А шта је, уопште, зрелост? Зрелије су у смислу да брже прихватају обавезе које су им наметнуте. Не значи да би се боље снашле у непознатим ситуацијама, нити да објективније размишљају.