[NOVO!] Ordenje za na profil: prijedlozi, komentari, sugestije

1. Da se nadovezem, ne svidja mi se ideja nimalo jer se ovakve stvari uvode ubrzo posto se napravi sajt. Sada je kasno za ovakvo nesto, ali ako vec hocete novitete, radite sta hocete.

2. Немој само после да буде- "Промене нису донеле ништа добро, штавише, посета је опала. Враћамо се на старо".

Ко рескира, профитира...
    Не може да зна да ли ће посета да порасте или опадне док не проба... Јеби га, мора на неки начин да се привуку људи и аутори да се подстакну на писање, а не само на постерисање и реаговање...
    Прошле године у ово доба, просек оцена дефке на насловној је био минимум 1500, а сад? Го курац, једва 700 пређе... Народ слабије чита, а аутори све мање пишу, мислим на оне квалитетне ауторе,.. Самим тим што је опао број квалитетних дефки од квалитетних аутора, а дошло је до повећања ђубар дефки, чак су неке и на насловној завршиле, мада нећемо сад о томе...
    У сваком случају, довољно је предлога, газда може да погледа сад, да види да ли има добрих предлога, ако има, да их пусти у оптицај да види како иде, а после да се настави са спемовањем и додавањем нових предлога... Толико...

3. Што се тиче категорија, треба све аутоматизовати, да се добијају за одређено достигнуће исказано кроз цифре, а не да модератори могу да дају нека признања

sve će i da bude automacki :)

EDIT

У сваком случају, довољно је предлога, газда може да погледа сад, да види да ли има добрих предлога

većina članstva još nije dala svoje prijedloge, i to mislim na starije i inventivnije članove. plus, nemamo dovoljno KONKRETNIH prijedloga, kao što su oni navedeni za primjer u prvom postu teme.

4. naziv ordena - šta predstavlja, tj. zbog čega se dobija - privilegije koje se time dobijaju (ili ne)

Рекох, предлажем беџеве, јер сви остали предлози имају ратну конотацију, а то се мени не свиђа. Било је и неких именовања која су јако добра.
    Представљаће достигнућа поводом читања дефиниција (важи само уз коментарисање), просека итд. Такође, предлажем да сваки беџ има одређени левел и да само највиши левел беџа добија награде као што су одабрана (ако аутор има дефиницију за одабране, о чему одлучују модератори).

Да видимо даље.

EDIT Lula: niko, može i to da kažete, da li ste za bedž ili orden ili nešto drugo, ali ja sam mislila (ovo što si ti citirao) - KAKO bi se taj orden/bedž/... zvao. npr. zlatno pero, čitalac, reaktor, blablabla :)

5. Teško da bi ti Buri dobio takav orden jer bi kompetentniji bio za izbor smarača jer priča o krajišnicima smara i još na neki način diskriminiše one koji ne pripadaju toj grupaciji.
    Nije da hejtujem ali ako je to jedina sijalica koja svetli u tvojoj glavi onda slobodno i nju možeš da isključiš jer je pregorela.

Nemojmo sada lupetati tu o kojekakvim beneficijama jer ne može neko da kenja na jednu stranu a na drugu da radi dobro. Ako neko čita i ocenjuje, ne može da bude izopšten od poštovanja pravila sajta. Ne može neko da slobodno da nameće svoju filozofiju i briše komentare i odabira sebi definicije samo zato što ima nekoliko odabranih ili mnogo čita ili je u dubini nečijeg digestivnog trakta.

6. i, bridžis, koji su tvoji konkretni prijedlozi? vidim frcaš od tih konkretnih ideja :)

a buri se, naravno, šalio, a šala, naravno, nije zabranjena, šta se odma pališ i udaraš na svađu i podjebavanje, kako samo ti to voliš :)

EDIT
    ono što oću da kažem: batalite prepucavanje. dajte prave, normalne i jasne, konkretno "nacrtane" prijedloge. ako ih imate. ako ne, smislićemo mi modovi sami, ionako je to bio prvobitni plan, ali smo htjeli da i vas priupitamo, da ne bi poslije bilo: jaoooo ko smišlja novitete na ovom sajtu.

sad odoh. kace vrnem na temu, neć da vidim ni traga spemu :)

7. niko, može i to da kažete, da li ste za bedž ili orden ili nešto drugo, ali ja sam mislila (ovo što si ti citirao) - KAKO bi se taj orden/bedž/... zvao. npr. zlatno pero, čitalac, reaktor, blablabla :)

Пацов је, чини ми се, предложио Руки месеца и још неколико добрих предлога. Рецимо, Колајна је добар предлог. За неки први левел беџа може бити Вукајлијић, па онда (распоредите) Матори, Боготац, Ћале... Мислим да беџеви 'ладне воде могу добити имена по неким дефиницијама...

8. Ја мислим да треба обрисати све постове на овој теми, па да свако поново изнесе свој предлог - што детаљнији, то бољи - и да нико не коментарише туђе предлоге, већ само остави свој и здра'о. К'о да ће газда сад све ово да прочита...

9. Мој предлог је да се не дају имена тим значкама, него да то буде само сличица или шта већ.
    Значку нека се добијају по различитим критеријумима, а за оне са преко десет одабраних да се уведе опција штиклирања дефиниција. На пример, једна штикла у недељу дана. И кад нека дефиниција скупи три, или пет штикли, аутоматски одлази на насловну.
    Штикла би, иначе, била предлог за насловну (значи не она плава којом модератори одабирају дефиниције).

10. Да се стави нешто типа: Руки, Про Руки, Петлић, Кадет, Професионалац, Староседелац, Кркобабић, у тома фазону нешто, за дужину биствовања на сајту, од датума регистрације, наравно у то се додаје и број дефки, без оцена и просека, већ само учинак на сајту, од почетка биствовања....

За просек да се уведе нешто типа: Слабо читан, Средње читан, Читан, Солидно читан, Добро читан, Одлично читан, блаблабла у том фазону нешто...

За форумџије нешто на фору личности из света комуникација као: Милка Цанић, Бранкица Станковић, Милојко Пантић, Аца Стојановић, и такота имена, у зависности од постовања и дужине постова и тртомуђења у истим...

За постерџије нешто на фору, шта знам: Пикасо, Ван Гог, Гоген, Ворхол, и такото, шта знам...

За дефиниџије оно на основу чега пишу, начи следеће: Сленгер, Колумниста, Друштвењак, Афоризмичар, Свестран, и такото...

За реактанте незнамбогуми несам школувала...

11. Видим да се траже неки конкретни предлози у вези са тим беџевима/колајнама/ордењем/какогод,
    ево нпр. шта мени пада на памет,

Шеф сале - ако ће бити беџ за ове форумаше са много постова и генерало присуства на форуму,

Кустос - исто неки враг на форуму, свезнадар неки
    додаћу још кад и ако ми нешто падне на памет,

12. Da prva tri autora imaju titulu: Precednik razreda, zamenik precednika i blagajnik!
    A četvrti da bude higijeničar!

13. Ovo što ste vi počeli da izvaljujete da član sa gomilom bedževa može da odabere sebi jednu definiciju, to veze sa mozgom nema. Nema šanse da će se to uvesti, niti će se uzeti u razmatranje.
    Ja sam na mod forumu dao neke predloge i kao "nagrade" predložio neke od ktitorskih opcija, mislim da bi mogle da se iskoriste te opcije koje su već bile. Pored toga imate još brdo opcija koje bi autorima značile a ne mogu da utiču na bilo šta, samo je potrebno da se zdogovorimo koji će uslovi biti za to (uvid u svoj odnos glasova, opcija da vidiš ko ti je stavio definiciju u omiljene, povećavanje dnevnog broja definicija/postera/reakcija itd.). Ima dosta tu materijala za "nagrade".

14. Jedan od osnovnih zakona automatike kaže da kad pustiš mašinu da donosi odluke, zeznuće nešto 100%. Zbog toga ne bi trebalo da se ordenje dodeljuje bez odobrenja moderatora. Kad se pokrene novi sistem, neka ga nek podeli ordenje kako hoće, posle toga neka ide ručna provera da bi se lakše uočile prevare i greške.

Moglo bi recimo da se napravi da onaj sa najnižim ordenom za definicije može da napiše 5 komada dnevno, sa drugim nivoom 7, a da sa trećim ordenom za definicije piše koliko hoće.

Sviđaju mu se ovi predlozi naziva, tu bi moglo da se odradi da postoji ikonica za orden, a kad staviš miša preko da se pojavi "Bogotac za definicije" ili kako već bude naziv. Nešto kao ovo "baloon tool tip":

http://www.codeproject.com/KB/miscctrl/BallonToolTip/BalloonToolTip.JPG

15. Ili da kad napiše defku da se neko vreme ne pomera sa prve strane. Nego recimo sat vremena stoji na prvoj strani bez obzira kolko se izbaci defki za to vreme i na taj način mu se omogući da mu defku vidi dovoljan broj ljudi, a ne da posle deset minuta bude bačena na sedmu stranu

16. Ево конкретно. Да не буду титуле као у војсци, јер ми се овде ни са ким не бијемо па да заслужимо то. Да смо на пољани и да можемо да се лемамо летвама онда би могло. :) Мени се за сад највише свиђа беџеви, јес мало шмокљасто, ал ако се не смисли неки креативнији назив овај ми је сасвим задовољавајући. Што се дизајна тиче, могу да се одраде неке звездице као на Конквистадору, прво да се добијају просте, а што се више напредује да буду све китњастије и "свечаније". Најбоље да постоје исте титуле у свим категоријама, а да се категорије разликују само по бојама, да би се лакше препознавало и памтило. У почетку да се добијају лакше, а онда да се повећава критеријум, типа број написаних дефиниција: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000; број одабраних: 1, 2, 5, 10, 20; број оцењених дефиниција 1000, 2000, 5000, 10000, 20000, 50000, 100000. За просек може да се крене од 30, што је солидан просек и да се пичи до 100 с кораком 10. Никакви називи титула ми сад не падају на памет па ћу то да прескочим, што доводи до тога да вероватно ништа паметно што се већ не зна нисам рекао. :)

17. Ако то све буде аутоматизовано биће говниште тешко, само то да кажем. Треба све да буде кастм, у духу сајта. И такође да постоји опција ако неко неће те пиздарије по профилу, то мислим да је неопходно.

18. Ово што брат Млата каже.

19. Нисам за. Али, ако је Каизен решио да то направи, онда мислим да не треба да се претерује и да се мећу ти беџеви за сваку ситницу. Може за, рецимо:
    - 1, 5, 10, 15 одабраних дефки неки беџ одређене боје
    - ако аутор има дефиницју/постер/реакцију са, не знам, преко 3000 позитивних оцена
    - да се уведе опција да аутори дају неке беџеве другим ауторима на основу коментара. Фазон, свиђа ми се неки коментар, смешан је или ми је помогао на неки начин, небитно, одем аутору на профил и дам му беџ за коментар што повећава укупан број његових беџева за коментарисање. Дакле, ти беџеви за коментаре би били обједињени, не за сваки коментар посебно.

То ми тренутно пада на памет...

20. Капирам да је шериф гиле кобјаснио у свом последњем посту.

Ко рескира, профитира...

Да , ко што је управо газда профитирао увођењем нове верзије , која је буквално донијела много добрих ствари па смо се поново вратили на старо.