Књиге које су вас смориле током читања

1. Да вас упозорим на књигу :Господар мува:, Вилијама Голдинга, чини ми се. Књига спада у класике, одрађена је једна врло интересантна идеја у њој, али начин на који је то одрађено изазива благу дијареју.

2. mislim da sad treba ciklon da se umeša i napiše kako ovde postoje dve vrste ljudi, oni koji ___ i oni koji ___ i pokaže kako su i jedna i druga sranje i ona može lok lolo

3. Влак у снијегу - како ме је та књига сморила, 'лебе мекани! Имали смо то за лектиру у основној. Неко школско путовање возом, као нека екскурзија... Јебем ли га, давно беше кад сам чит'о. Неки учитељ гули наранџу три странице, јебем га смотаног! Једва сам нагур'о неких тридесетак страница и онда сам се предао.

4. Лелејска гора :))))))

5. Џими и Лукс Учитељ, ништа конкретно нисте одговорили која вас је књига сморила у току читања, па, ето. Могли сте подјелити са нама сиже, умјесто да осуђејете субјективност.

У праву си. Рецимо...

Гете -- Јади младога Вертера. Тад кад сам читао ми је био жешћи смор, али можда би требало опет да се окушам, шта сам тад знао)

Островски -- Како се калио челик. знао сам унапред шта се дешава у другој половини књиге, па нисам имао живаца да се бакћем с првом половином и дигао сам руке после стотинак страна.

Пекић -- Беснило. Књига ми је била жешћи WTF у то време кад сам је читао, врло брзо ми досадила. Не почиње ми се опет.

Гомила енглеских романа, нпр. ''Том Џонс'', а нарочито они из 19. века, нпр. Гордост и предрасуда, Оркански висови, Џејн Ејр... Лепо је то написано, ал' иди у курац с тим.

Први пут сам се сморио кад сам читао Михаиловићеве ''Чизмаше'', баш ми је било шит, цела та атмосфера, нарација. Други пут ми је била феноменална књига.

6. Sreto, sad ću morati da te ubijem.
    To je najbolja knjiga ikad. A i šire.

7. Видро, је л' ти то озбиљно? :Д

8. Лелејска гора :))))))

Joj, da...

9. a jebote DZime...

ajd ovo gore, ove visove...bolje kapelske kresove da si cito...

al Cizmasi...

vrh knjiga na svako citanje...

10. Срета-Штета
    Видро, је л' ти то озбиљно? :Д

To mi je jedna od najljepših uspomena iz djetinjstva, matere mi.

11. Ne znam ko može da čita Koelja. Alhemičara sam čitao 50 strana, pa batalio... Glupa mi je knjiga skroz! Inače volim knjigu Slika Dorijana Greja, iako na početku malo smara. Mislim da ni Proces nije loša knjiga, iako vidim da je mnogi ne vole.

12. Da Vincijev kod...

ja gluplju knjigu nisam procitao...

mnozda je gluplja samo...ma nije...

13. Kad kazem "nisam citao", mislim nisam procitao ni jedno njegovo delo.

У српском језику с разлогом постоје глаголи свршеног и несвршеног вида. Читати није исто што и прочитати. Ја нисам крив што ти то мешаш.

nisam procitao ni jedno

ni jedno

Јеси ли сигуран да си ишта икад у животу прочитао? Сумњам.

Jbg, ovde vecina dobro kapira i zna sta hocu da kazem, ali tebi kao bukvalisti mora da se crta. Doduse, to je ono usiljeno bukvalisanje, kako bi na nekisamo tebi dopadljiv nacin, pokusao da docaras da si u pravu. Ali okej, recimo da sam se pogresno izrazio. Dakle, Dzimi, crtam, kad kazem "nisam citao ", htedoh da kazem "procitao". Dakle, moja greska. Trebao sam da racunam da samo ti neces razumeti.

А хајде да видимо шта си рекао:

Brate, razumem da si glumac, scenarista ili reditelj pa da moras da ga citas. Ali da bi ga citao slobodnom voljom, moras da budes specijalac i tezak degen.

Ја ово нисам разумео, а верујем да има још оних који такође нису. Волео бих да се јави неко ко је разумео због чега је неко ''специјалац и тежак деген ако чита Шекспира слободном вољом''. Пошто ти кажеш да ја једини нисам сконтао, капирам да ће ми одмах неко објаснити. Дакле, људи, питање је:

Зашто човек мора да буде деген и специјалац да би својевољно читао Шекспира?

14. al Cizmasi...

vrh knjiga na svako citanje...

Одлична је. Као и све Михаиловићево што сам читао. Капирам да ми није легла први пут из неког екстерног разлога. Можда...

15. Ајде Џими не кењај више по теми и не спамуј је, досадан си ко пролив више
    Јес, мени је Слика Доријана Греја сад онако, за време читања ме додуше није смарала, али није ни дуга...

16. Jel čitao neko Dan šesti od Rastka Petrovića? Meni je ta knjiga vrh!

17. To mi je jedna od najljepših uspomena iz djetinjstva, matere mi.

Мене све књиге смарале док сам иш'о у школу, а ова посебно. Једина књига, коју сам прочит'о од А до Ш и још рек'о да је до јаја, јесте "Храбри дечак Дроњо". :Д

18. a kad smo kod knjiga DZime, procita li Knjigu o Milutinu?

ili jos podupire saksiju?

19. Флен О Брајен, Трећи полицајац, уједно и једина књига коју сам прочитао од њега. Препорука је гласила да је то заиста једна од бољих сатира, међутим, нимало ми легло није. Дигао сам руке.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.