Књиге које су вас смориле током читања

1. Јеси ли сигуран да си ишта икад у животу прочитао? Сумњам.

I ja sumnjam da si ti ikad ista u zivotu jeb'o. Mozda smo obojica u pravu. Mozda i nismo. Ali nase je da sumnjamo.

Ја ово нисам разумео, а верујем да има још оних који такође нису. Волео бих да се јави неко ко је разумео због чега је неко ''специјалац и тежак деген ако чита Шекспира слободном вољом''. Пошто ти кажеш да ја једини нисам сконтао, капирам да ће ми одмах неко објаснити. Дакле, људи, питање је:

Moje "ovde vecina dobro kapira sta hocu da kazem", se ne odnosi na ovo sto si u nastavku citirao, vec ono sto sam ti isprva nacrtao. Opet fejlujes ozbiljno.

Sto se moje izjave tice u vezi specijalaca i degena, tu sam preterao.
    Inace, izvinjavam se ljudima koje sam nazvao degenima i specijalcima ako svojevoljno citaju Sekspira. Moja greska. Na ruzan nacin sam zeleo da docaram koliko me ta vrsta literature zraci.

2. Da Vincijev kod

Da! Totalna glupost po meni.

Inače, jako volim knjigu Prezir od Moravije. Preporučujem svima!

3. Да Винчијев код јесте прецењен, али је добро написан. Дена не ваља читати више од једне књиге у деценији, али је, да кажем, добра шунд литература.

4. Na ruzan nacin sam zeleo da docaram koliko me ta vrsta literature zraci.

Šta li čovek koga Šekspir zrači radi na temi o književnosti? Ja na primer ne idem na teme o fudbalu da im pričam kako su debili zato što navijaju za Partizan, Barselonu ili Real.

5. Ja na primer ne idem na teme o fudbalu da im pričam kako su debili zato što navijaju za Partizan, Barselonu ili Real.

Procitao si gore izvinjenje ljudima koje sam oslovio tako, jer citaju Sekspira. Ne vidim potrebu da dalje forsiras to i pravis raspravu.

Šta li čovek koga Šekspir zrači radi na temi o književnosti?

A obavezno je da volis Sekspira, kako bi mogao da budes na temi? Ne mislis valjda ozbiljno ovo sto si napisao.

6. ono, ja volim da kenjam jel da...

Shekspir...mozda je to stvarno genijalno napisano na engleskom, al su ga ovi nasi definitivno usrali sa prevodom...

a mozda je i samo do reklame...

ja bih tu postavio paralelu sa Selindzerom i lovcem u zitu...

glupi ameri nisu imali ni jednog pisca, jebaga, nacija sastavljena od lopova i krimosa i kurvi...i onda su, jel da radili na reklami...i tako jednu priglupu i priprostu knjigu stavili u red genijalnih...

nesto mi se cini da u to vreme, vreme Shekspira, Evropa je vec dobrano imala razne kompozitore, pisce, naucnike a englezi su imali Skote..i Irce...

i onda su jednog prosecnog vasarskog pisca stavili u red genijalnih..

7. Javio... dobrodosao u klub nepismenih i nepozeljnih na temi. Uzmi svoj slem.

8. A obavezno je da volis Sekspira, kako bi mogao da budes na temi? Ne mislis valjda ozbiljno ovo sto si napisao

Nije obavezno, ali pričao si o vrsti literature. Da li si pod vrstom literature mislio na tragediju, elizabetinsku dramu, dramu uopšte, ili nešto drugo? Možda Šekspirove sonete? Kad kažeš "Šekspir i ta vrsta literature", onda mi to zvuči kao recimo rečenica "on sluša neke metalike". Samo to sam hteo reći.

9. e hvala...:)

jebaga, to je moje misljenje...

10. glupi ameri nisu imali ni jednog pisca, jebaga, nacija sastavljena od lopova i krimosa i kurvi...i onda su, jel da radili na reklami...i tako jednu priglupu i priprostu knjigu stavili u red genijalnih...

Ili onaj Mobi Dik, knjiga za mlađu omladinu, a vamo je stavljaju pored Zločina i kazne.

11. glupi ameri nisu imali ni jednog pisca, jebaga, nacija sastavljena od lopova i krimosa i kurvi...

Ahahahahahahahahahaha! Kako je ovo šaljivo.

12. kod Mobi Dika ima neke poente...nazire se sibolika...vecita borba coveka i prirode, coveka i sudbine, coveka i zene, coveka i coveka...kako vec shvatis Mobi Dika...

vidis, moguce je da je to ono, covek protiv coveka, ko ima veci kurac, sto bi se inace zvao DIK?

al kod Lovca brate nema nista...

13. Само да додам да више уживам у порнићарским дијалозима него у писанију Коеља. Некако је оригиналније и надахнутије. Оног што ми је препоручио Алхемичара више не гледам истим очима.

14. a dobro Zyclon koga su imali, pre tog Selindzera a i posle?

al ozbiljnog pisca, da je rodjeni amer? da nije neki Anstajn ili Tesla koji je samo emigrirao u sad? i da nije pisao literatturu za dokone domacice?

15. Nije obavezno, ali pričao si o vrsti literature. Da li si pod vrstom literature mislio na tragediju, elizabetinsku dramu, dramu uopšte, ili nešto drugo? Možda Šekspirove sonete? Kad kažeš "Šekspir i ta vrsta literature", onda mi to zvuči kao recimo rečenica "on sluša neke metalike". Samo to sam hteo reći.

Citirao si moju recenicu u kojoj navodim da me "Sekspir zraci" i zapitao se sta onda radim na temi. Iskreno, mislim da nisi ozbiljan. Ako me time sto me Sekspir zraci, iskljucucjes iz teme, onda si ogranicen i prost. Ali mislim da si samo pogresno rekao ono sto zapravo mislis, te da si mislio ovo sto si kasnije naveo, a sto sam citirao iznad.

U tom slucaju - Na pocetku teme su navedena neka dela koja su nam nametnuta u srednjoj skoli, a od kojih pamtim dva. Kada sam rekao "ta vrsta literature", mislio sam na ono sto smo naveli tada... Mozda si cak i ti navodio...ili Merlin, jebem li ga provericu.

16. Užasno je to koje su knjige najprodavanije u zemlji. Evo top lista najprodavanijih 40 knjiga. Jebena Jelena Bačić-Alimpić na prvom i osmom mestu, a jedan Andrić tek na sredini i pri dnu.

http://www.laguna.rs/laguna_top_40.html

17. javio

a dobro Zyclon koga su imali, pre tog Selindzera a i posle?

al ozbiljnog pisca, da je rodjeni amer? da nije neki Anstajn ili Tesla koji je samo emigrirao u sad? i da nije pisao literatturu za dokone domacice?

Džek London, na primer. I da je samo on, to je više nego dovoljno.

18. koga su imali, pre tog Selindzera a i posle?

ako pitaš zaozbiljno:
    edgar alan po, tven, lavkraft, hemingvej, ficdžerald, keruak

19. А, и ловац у житу није толико срање као што сви говоре. Рецимо да је књига "застарјела".

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.