"Umetnici" XXI veka

1. Kako sam ja skapirao, sve je umetnost ako to radiš sa namerom da stvoriš umetnost pa ma kakav to šit bio?

Eh... mator sam ja da bi objašnjavao...

2. @Шерлокe, definitivno pogresan pristup.
    iznio si stav kako je sve to sranje i nazvao si curu degenerikom.

da si je prvo pustio da objasni sta je htjela reci, mozda bi ovo i licilo na nesto,
    ovako je samo prosto vrijedjanje.

Јок мори , кацам прегледао гомилу њених претходних статуса који пљују по свим људима који су је засули негативним критикама осетио сам благ трансфер блама па чак и љутње , јер какав је то умјетник који не умије да прихвати критике ? Дешавало се да људи кажу свашта за неке моје пјесме и мени није сметало , свако има свој доживљај неког дјела и треба да га изрази на свој начин , баш због тога умјетност и постоји , ко што рече Дали једном приликом умјетност је ту да у човјеку пробуди и најгоре и најбоље емоције , да га спусти и подигне у различитим тренутцима. Ја само не капирам шта је умјетност у овом њеном перформансу , од кад је умјетност посути себе црвеном бојом и изнијети неколико великих ријечи на конференцији за новинаре како би одушевио неколико људи који се праве да те разумију. Јеби га , нисам паметан. Иначе испод овог клипа који је избацила је било детаљно објашњење њеног наступа а то је: пробудити скривену сексуалност у особама на "црвен начин" , баш тим ријечима.
    има један мали дијалог са тарзаније који ми се свиђа а уклапа се у дискусију:

- Сине што мажеш зидове парадајзом ?
    - Не разумијеш ти то тата , ја сам умјетник !
    - Ниси ти умјетник сине , ти си ретард.

Добро , можда у суштини и јесам погрешно наступио али јеби га , боли ме тукидит.

Drugim rečima - nećeš jebati.

Ако мислиш на ову црвену знај да је не бих дирао ни говњивом мотком.

3. пробудити скривену сексуалност у особама на "црвен начин"

Ovo je novi momenat u proceni tog performansa. Saznavši tu informaciju još sam ubeđeniji u suštinsku pogrešnost njenog delovanja...

4. Не знам Брусе , ја сам пјесник не разумијем се у то модерно поливање фарбом , држим се традиције , тако ми је некако лакше , јебига.

5. @Bruce
    Pomozi mi, pokušavam da shvatim, sve ovo mi je malo strano. Kako bi npr. izgledala konceptualna poezija, da li bi to u stvari bio čin verbalnog izražavanja stavljenog u neki konkretni kontekst?

6. Evo ti konceptualna poezija

Ustadoh jednog rumenog jutra,
    al jebiga...

7. evo link za konceptualnu poeziju, najbolju što ja znam:

http://dudarim.com/index.php?itemid=75

8. Брусе дај пошаљи неку твоју песмицу на певете , децхко.

9. Jutro

Jutros sam se
    probudio
    pun života.

Onda sam
    ga povratio.

10. то ми личи на хаику поезију , свиђа ми се скрлетниче.

11. пробудити скривену сексуалност у особама на "црвен начин" , баш тим ријечима.

sad mi je malo jasnije. na +40? jedina gora opcija bi bila da to radi na plazi, ili recimo nudistickoj plazi...

skrletnik bolje ti ide poezija nego otvaranje novih tema :) al pocinje i ovo da ima nekog smisla.

12. nije svako umetnik
    budala ima
    jebiga

eto, osmislio sam novu formu haiku-a zvanu "jebiga", ja sam umetnik :D ide 3 reci, 2 reci, jebiga. uzivajte :*

13. Ovo od srkletnika je poezija pun gas, konceptualna je više kao nagoveštaj poezije, čini ti se kao da bi tu negde moglo da je bude.

14. Nije ni u moje, a kamoli u Titovo.

15. Odma' da kažem, ja se u umetnost ne razumem, ali ovome sam se oduševio.

Nisam se ovoliko ismejao ne pamtim. Bez uvrede umetnici, ne vidim svrhu "dela".

16. super trip, svidja mi se :)

17. Bilo bi kul da kod nas ima tako neki performans na otvorenom.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.