Prijava

Брате Царе за изјаву да је гувернадур имао утицај само на владику би само тако рокнуо испит код мене на факултету....
Установа гувернадура нема никаквог утицаја на владику јер у питању нису две међусобно повезане функције, а гувернадури и владике су се често сукобљавали (првенствено по питању спољне политике). Од 1717. па до 1830. моћ између владика и гувернадура је дељена, а често су и гувернадури имали и већу власт (поготово за време гувернадура Јована Радоњића и слабог владике Саве).
Нисам ни везивао Боку за тадашњу ЦГ, већ сам рекао:

А и најбитнији део ДАНАШЊЕ Црне Горе тада је била управо Бока.

Пожаревачки мир не би био склопљен без интервенције Аустрије већ би га невиђено издували. Џабе им флота кад су на копну морали тражити аустријску интервенцију да их извуку. ;-)

Aj ne serite vas dvojica nego smisljajte neki jebacki scenariJo za taj istorijski spektakl.

Вазда 'есам сератор.... На свакој теми морам нешто да кењам....

Слободи Мићаловић би се морало наћи место и обавезно нека голотиња, да покаже сису....
Ивана Жигон - Јевросима мајка....

ЕДИТ: Мрзи ме да смишљам сада.... Нисам у некој духовитој инспирацији ових дана....

Možda ekranizaciju "Knjige o Milutinu"?

http://www.youtube.com/watch?v=tCcZ3Ndc1NU

Uvek sam Petra Kralja zamišljao kao Milutina, al jebi ga, umro čovek. Sve iz perspektive srpskog seljaka, i prvi svetski rat, prelazak preko albanije, i kraljevina Jugoslavija, i drugi svetski, i komunizam. Mislim da bi to bio film koji bi čak i Englezima i Francuzima bio zanimljiv.

Nevezano za temu. Bilo bi zanimljivo da snime seriju o istorijskom Vladu Cepešu. Ima tu zanimljivih detalja, ne moraju ništa da izmišljaju.

Zna li iko detalje o snimanju 'RAVNE GORE'? Ja čuo i oduševio se i odmah čuo da će to duradi Radoš Bajić i razočar'o se.

Ок је Радош. Село гори је сјебано због Тијанића, јер је натерао Радоша да направи пун курац епизода иако он то није хтео.
Задње што сам чуо пре пар дана је да би Глоговац требао глумити Дражу. Одличан избор за ту улогу.
А ево и Радошев интервју са Новостима гледе те серије:
http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:386441-Rados-Bajic-Ravna-gora-ce-promeniti-Srbiju

Вазда је та серија више него одлична идеја. Коначно да се покаже и друга страна медаље, јер једино се код нас Дражин ЈВуО третира као колаборациониста, нигде другде, чак ни Немци га не сматрају за сарадника, но добро, то је за неку другу тему.

Могли би да направимо серију о Немањићима зонфић, типа свака сезона по један, сем Радослава и Владислава, они су кратко били, њима ће и пола сезоне бити превише.
ЕДИТ: А Милутину две године, ипак је четрес' година много за једну сезону.