Prijava

Бранислав ме подсећа на некадашњег Савла, прави гонитељ са пламтећим језиком који се шири и труди да пропече све што му се нађе на путу, жалосно колико ти недостаје "здраве" љубави, не коитуса, већ љубави. Но, да си заиста мудар и да поседујеш, опет понављам реч "здрав" интелект , не би се разбацивао около са стекнутим знањем, јер би знао да је узалудно бацати сопствене бисере пред сус-е, овако само тежиш ка неком признању. Живот нису само књиге, живот није четири зида иза којих се сада налазиш и листаш литературу ентитета, несигурних у сопствено постојање, пуни гнева према примитивној околини одлучних у једној ствари, а то је да наметну своје прогресивно размишљање, често невалидно, као казну, као револт. Но, не схватају да их тај исти гнев, који им измакне контроли, ограничава, даје им утисак легерног нереалног оптимизма, да се стапају са егом и да постају ограничени у свом правцу, свом путу као и сама околина, латентно и стихијски. Тако и Дарвин, имајући срећан брак са хришћанком, није имао намеру да истражује и да пркоси док није изгубио своје вољено дете. Теорије ће долазити, мењати се, теорије долазе, мењају се. Има наде за тебе као и за Савла, који је касније постао оруђе онога против чега се највише борио. Мементо мори Браниславе, мементо мори. До ће времећи када ћеш схватити колико је безначајано откриће и крунисање хигсовог бозона, колико је безначајна теорија хаоса, да поменуто није кауза сине ква нон. Невероватно колико су људи спремни да прихвате ништавило и сопствене слабости сиве масе, када наиђу на нешто што трансцендентује њихово знање. Узми парче жилета, посеци се малко током бријања, чисто да приметиш како можеш лако да крвариш, електрични бријачи и тримери су ти помутили ум. Молићу се ја за тебе, Савле.
ЕДИТ: Препоручујем

Наука против еволуције

Малком Боудена.

vi svi što vlasbribradu govorite da počne da izlazi malo i da se zajebava i da vata čke vi mu ustvari nesvesno pokušavate nauditi.
Zamisli da u bilo koje društvo ode i počne da se proserava ovako i da glumi da je pametniji od svih....on bi na ulici prolazio kao silovatelj dece u zatvoru, nači gazili bi ga likovi gde god stignu. I ne zato što je šatro nešto prepametan i što se razlikuje, a drugi seljoberi pavijanski ne mogu da podnesu kad je neko različit nego zato što se čkode prokenjava gde god stigne.
Jednostavno je nesposoban za život van 4 zida i možda je po njega najbolje da ostane tu gde jeste i radi upravo ovo što radi. Nek koprehenduje i dalje.

Pritom, jezičar koji ne zna razliku između "legalan" i "legitiman", jezičar koji ne zna značenje reči holokaust

Kao jezičar, mogu ti na primeru pokazati šta znači legalan i legitiman, pa pogledaj, nemoj da te mrzi, rečnik je u pitanju, ja ga nisam pisao nego neko pametniji. Jezik je kompleksniji nego što ti se čini, kao što vidiš.
http://img171.imageshack.us/img171/2300/24351141.jpg
Što se tiče holokausta, tu postoje sporenja oko opsega tog termina, to bi trebalo da znaš. Za mene je Holokaust istrebljenje Jevreja i ostalih u WWII, a za Indijance i Jermene to ne upotrebljavam, kao i mnogi drugi ljudi. Što se tiče mog mišljenja o tebi, ja sam samo tvrdio da nisam baš primetio da si izuzetno obrazovan i inteligentan, ništa više. Jednostavno, ništa novo ne kažeš, sve se svodi na lamentaciju nad ljudskom gluposti. Inače, da bi bio intelektualni Guliver, moraš da uradiš nešto intelektualno džinovski. Ništa od sedenja i mišljenja o sebi kao geniju. Kad to uradiš, javi da dođem da ti se poklonim i lepo promenim svoje mišljenje. Ali mali savet: tolika doza sujete obično pametnog čoveka spreči da uradi išta korisno u životu. Skačeš kao jarac kad se neko ne slaže sa tobom i pljuješ sve okolo, što mudar čovek ne radi. Ako vidiš da se toliko ljudi oko nekih stvari ne slaže sa tobom, nisam baš siguran da je sasvim pametno proglasiti te ljude za Liliputance i mentalne crve, a sebe za genija. Čovek koji ne razmišlja o svojim stavovima i ne koriguje ih posle kritičkog preispitivanja je narcisoidna i rigidna osoba, a u krajnjoj liniji do kraja života veoma verovatno neuspešna i nesrećna osoba. Inače, siguran sam da inteligencija i obrazovanost nije tvoj problem, već to što po nekom osnovu sebe smatraš genijem, a ljude oko sebe mentalnim patuljcima... Ne znam, studiraš psihologiju, zaključi sam.

Iako svadljivi postovi na ovoj temi uglavnom obiluju nekim floskulama i neodrednicama, vrlo mi je zanimljivo da ih čitam (podsećaju me na youtu.be/1UzdDwouzEU ), je l' znate vi neku knjigu koja je cela takva da je pročitam, jer ja sam po sebi ne umem tako dobro da prosipam takve pojmove?

A šta mislite, jel treba na penetrator aplicirati izvjesnu supstancu koja pospješuje kretanje penetratora sa smanjenom frikcijom? I jel može svinjska mast?

je l' znate vi neku knjigu koja je cela takva da je pročitam

Dušan Stojnov "Od psihologije ličnosti ka psihologiji osoba".

http://www.mediterran.rs/cms/images/stories/Arhetip/dusan_stojnov.jpg

E Branislave, eto ti studiras psihologiju, sta mislis da bi Frojd rekao na ime teme?

Само да се испеглирам на овај пост. Јесу ли људи од свих могућих психолога чули само за Фројда?

Јесу ли људи од свих могућих психолога чули само за Фројда?

naravno da ne, ima i jung.

Verovatno, Reme. Frojdova psihoanaliza je PENETRIRALA u (popularnu) kulturu kao nijedna druga teorija. Što bi rekao neko ko je bio kritički nastrojen:

Frojd je tvorac poslednjeg velikog mita Zapadne kulture.

Bahtin ima jednu dobru knjigu o Frojdu. Gleda frojdizam kao krajnji izraz zapadnjačkog individualizma i kritikuje to što se ljudsko biće u frojdizmu uzima kao izdvojena jedinka u biološkoj stvarnost, a socijalni i svaki drugi kontekst se zapostavlja. Isto tako kritikuje proširenje frojdizma od pretežno terapeutske psihološke discipline do neke vrste filozofije koja pokušava da objasni stvari koje ne pripadaju u njen delokrug. Zanimljiva knjiga, upravo je čitam. Jebi ga, jeste Bahtin tu marksista, ali ima dobrih zapažanja.

Само да се испеглирам на овај пост. Јесу ли људи од свих могућих психолога чули само за Фројда?

Ne naravno. Fora ide tako, ako nisi upucen. A i samo za njega znam da je perverznjak bio.

Фора губи смисао када се користи и када није потребно. Фора је сморила међеда децхко.

Penetracija u psihu, svi ga sprdaju da ne jebe, a i kao sto je sam priznao, ne jebe. Sta znam.

Jebena "bro culture".

Мене код људи највише забрињава тај невероватан бол у курцу за све што се не односи на њихову струку.
Јебига, причао сам већ, али је тужно што на техничким факултетима, колико год људи били добри инжењери, остају неписмени. Што људи који студирају филозофију не виде ништа сем своје струке. Што људе који студирају права и економију не занима ништа (у 99% случајева). А стварно, нема пуно изузетака.

Само да се испеглирам на овај пост. Јесу ли људи од свих могућих психолога чули само за Фројда?

Наравно да не, али име овог другог не смем да вам кажем... То је тај поверљиви однос доктор-пацијент.

Наравно да не, али име овог другог не смем да вам кажем... То је тај поверљиви однос доктор-пацијент.

Ахахахахаахах, колико је ово добар пост. :) +једанаест