Kurajberovo Nezavisno Istraživačko Novinarstvo (KNIN)

  1. Novi pritisci na Srbiju

    NEMAČKA TUŽI SRBIJU ZA PLAGIJAT

    Ima li tome kraja?
    Nanoviji napad, a po svemu sudeći i uslov za pristup Srbije u EU stiže u vidu tužbe koju Nemačka planira da pokrene protiv naše zemlje u vezi himne. Naime, Nemačka tvrdi da je naša državna himna samo blago modifikovana verzija njihove. "Kada na velikim sportskim događajima treba da se intoniraju obe himne, mnoge naše građane to dovodi u nedoumicu", navodi Vilhelm Violinen, istaknuti profesor muzike. "Naš narod je bio zbunjen. Gledali su čudno, neki su puštali melodiju preko mobilnih telefona pa čak i nisu znali o čemu se radi. Uostalom, poznato je da u Srbiji plagijat vlada kao glavni muzički pravac. Vidite samo šta su poslali na Evroviziju".
    U ceo slučaj se uključila i Angela Merkel koja je to ocenila kao "neukusno i uvredljivo sa srpske strane."

    Sa naše strane, reagovali su eminentni stručnjaci poput J. Deretića. "Sramota! Pustimo ih da kopiraju našu himnu, a oni nas još tuže! Pa, ceo svet zna da je Bizmark bio Srbin i on je našu melodiju ukrao i predstavio Nemcima". I ministarstvo spoljnih poslova Srbije je slično reagovalo najavivši protivtužbu za plagijat, a kako saznajemo, našu ekipu pravnika predvodiće oni koji su zastupali Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde povodom proglašenja nezavisnosti Kosova jer su iskusni i provereni. Takođe, pomenuti g-din Deretić će biti deo tog tima, kao i prof. dr. V. Šešelj koji se dobrovoljno javio kao dopisni član u zavisnosti od slobodnog vremena.
    Ovo ministarstvo je za ceo slučaj optužilo dosad neidentifikovanog izdajnika koji je na jutjubu okačio prljavu optužbu da je Ž. Joksimović plagirao neke pesme i time dao povoda ovakvoj tvrdnji.
    Ipak, zasad neće biti tužbe naših tradicionalnih neprijatelja u, kako su rekli, "duhu olimpijskih igara i obustave neprijateljstava u to vreme, a i njihova (srpska) himna se nije baš često ni čula"
    Inkriminišući snimak će istražiti srpska policija u nameri da nađe aploudera.

  2. Боље бити наркоман него Турчин муслиџа у сваком случају.

    Vidio sam da je bilo malo rasprave oko ovoga, i neki ban pao i tako to... Ne držim ničiju stranu zaista, al hoću da kažem da mislim kako ovakvim izjavama ne bi trebalo biti mjesta na sajtu. Buksno brate, od tebe ovakvu idiotsku opasku ne bi čovjek očekivao nikako... Znam da si ljubitelj Tome Gladuša, sve to kontam, al da ovako nasjedaš na Čempijevu sitnu provokaciju ko na tvrd kurac (ovo je Pacovljeva fora), biješe iznenađenje kola.

  3. ŠOKANTNO

    NEŠA PROPOVEDA PRAVOSLAVLJE IZVAN SRBIJE

    Naš proslavljeni frontmen rok benda Galija, Neša poznatiji kao Neša Pravoslavlje, nastupiće u Mađarskom gradu Debrecinu gde će nekolicina okupljenih imati priliku da čuju mnoge prosrpske pesme poput pravoslavlja, starih truba i kotora.
    Lokalni Mađari najavili proteste!
    Podršku lokalnim Mađarima najavio i Brane Garavi Sokak sa kolegama iz benda!

    http://www.novosti.rs/upload/images/2011/03/1103/spek-bane-krstic,.jpgE neš ti dalje od Novoga Sada da pevašš te vaše srbijanske! Zajašši na ata i idi begaj

  4. PRESAVILI TABAK

    FUDBALSKI KLUB RAD TUŽI KARLEUŠU

    Uprava FK Rad odlučila da tuži poznatu pevačicu i pobednicu rijaliti šou programa "Akademija glupih" i "Zadnji glas Srbije", Jelenu Karleušu, zato što u novoj pesmi "Krimi Rad", koju je uradila sa recitatorom koji se samo potpisao sa Teča, spominje taj fudbalski Klub u negativnom, kriminalnom kontekstu.
    "Mi smo šokirani da se naš fudbalski klub na tako bezobrazan način spominje kao klub u kome caruje kriminal, posebno zato što je reč o klubu osnovanom 1958. godine, koji od prvog dana svog osnivanja nema mrlju na svom imenu."
    Povodom pesme u kojoj se vređa njihova svetinja, FK Rad, navijači istoimenog kluba "United Force" dali su kratko saopštenje:
    "Pošto ne bijemo žene, Jelenu Karleušu nećemo tući, ali recitatora ćemo da otresemo prvom prilikom, čim ga ugledamo."
    Kako Kurajber saznaje recitator je već pobegao iz Beograda i objavio je na svom Tviter profilu da će od sada iz ilegale praviti samo pesme za decu, jer deca ga neće tući.

    http://www.soskanal.net/wp-content/uploads/2011/05/rad-29076.jpg

  5. DŽEJ SKINUO MRAK

    Iako je MRAK bio dugo prisutan, Džej Ramadanovski je odlučio da ga skine.
    Naime, kako je za naš list izjavio popularni pevač, sada se stidi svoje pesme "Mrak, mrak, pao mi na oči", kaže kako sada snima kvalitetnije pesme i ne želi da se seća svojih početaka. Zato je i tražio od administratora sajta Youtube da uklone ovu pesmu sa pomenutog sajta.

  6. ŠOKANTNO

    SANJA MARINKOVIĆ UMRLA OD GLADI

    Poznata voditeljka TV Pink i zvanični vicešampion u izboru za najružniji glas naših televizija (Lea Kiš šampion prim.aut.), preminula je danas u svojoj kući od prebrzog života i prelake ishrane.
    Naime, Sanje se po ceo dan hranila samo čipsom koji je i reklamirala i da zlo bude još veće, nije jela onaj pravi masni čips, već je uglavnom živela na Čips Light-u koji dokazano nema u sebi apsolutno ništa hranljivo i energetska vrednost mu je otprilike kao da pojedete nokat.
    Sponzori Sanje Marinković, kompanija Marbo odmah su izdali saopštenje za javnost u kom tvrde da je naučno dokazano i provereno u svim relevantinim institutima u zemlji da se na Čips Light-u njihove firme može živeti, samo što se Sanja najverovatnije nije pridržavala pravila o 3 kese dnevno, nego je jela samo jednu, što se i videlo po njenom lošem psiho-fizičkom stanju u emisiji koju je vodila.
    "Javnost ne bi trebala da nas osuđuje pre autopsije, jer možda ni to nije uzrok nego ko zna šta. Pa setite se kako je vlasnik TV Pink nedavno bio trovan. Možda je i ovo isti slučak i možda postoji serijski trovač u Pinku." - završili su saopštenje iz kompanije Marbo.
    Pink još nije izdao zvanično saopštenje, a Kurajber će odmah po njihovom saopštenju štampati vanredni broj.

    http://www.svetplus.com/images/vesti/168536073.jpg

  7. EKSKLUZIVNO

    BOBAN RAJOVIĆ MENJA IMIDŽ

    Kako Kurajber ekskluzivno saznaje Boban Rajović, istaknuti izvođač ruralnog-densa, je odličio da promeni imidž podstaknut čestim vezivanjem svog lika za muški polni organ.
    " Ne mogu više da podnesem da me vezuju za penis." - razdražljivo je zepočeo izjavu Boban.
    "Pored toga što sam ošišan na nulu i glava mi ima potpuni oblik kao penis, nadovezalo se i to da se zovem Boban, što je sinonim za istu stvar. Jednostavano moram nešto da promenim i odlučio sam da pustim kosu, a više nisam Boban, nego Bokac i od sada želim tako da me zovete." - poručio je novinarima.
    Za naš list je još izjavio da je kap koja je prelila čašu bila na jednom koncertu gde ga je grupa mladića, dok je on pokušavao da se usredsredi na interpretaciju njegove pesme, nazivala "Kurcoglavi" i "Mister Glavić", a dobacivali su i rečenice tipa "Pazite devojke da vas ne poprska" pokazujući u pravcu Bobana.
    Pokušali smo da saznamo da li i drugi Bobani imaju slične probleme i nekoliko njih je prokomentarisalo pojavu. Boban Zdravković je samo kratko izjavio da zna kako je njegovo ime i prezime sinonim za izlečenje polne bolesti kod muškarca, dok fudbaleri, Hrvat Zvonimir Boban i Makedonac Boban Babunski nisu hteli da komentarišu, ali su obojica bili vidno potreseni kada smo im postavili ovo pitanje.
    Inače, u momentu dok pišemo ovaj tekst Menadžer Bobana Rajovića je već krenuo da prelepljuje plakate sa njegovim nastupima novim plakatima na kojima piše Bokac, ali kako Kurajber saznaje, nepoznata lica su već dodala jedno jaje na levom ramenu i jedno na desnom, spojeno sa glavom i ispod su napisali: "Ti ćeš zauvek biti BOBAN, BOBANE!"

    http://www.svevesti.com/images/sr/89349.jpg

  8. Морам почети читати овај ваш "лист"

  9. Sport

    ODIGRANA UTAKMICA SEOSKE LIGE BEZ PREBIJANJA SUDIJA I NAMEŠTANJA REZULTATA

    Šokantno k'o Fanta šokata! Šta je sledeće?
    Tragom vesti smo ekspresno doputovali u Male Mošnice gde je odigran večiti derbi sa Gornjim Pizdincima na kome je sve bilo regularno, a sudije u jednom komadu. Prvo smo se susreli sa glavnim sudijom, V.M. (40) i pažnju su nam privukle fine posekotine na licu, ali on sam nas je brzo razuverio. "To je od trčanja kroz kukuruz. Jeste li ikada to radili? Seku ti listovi. Naime, posle višegodišnjeg iskustva u suđenju u ovom rangu takmičenja, zajedno sa zvukom pištaljke sam zaždio preko terena, pa u njivu sa kukuruzom. Ubrzo mi je privukla pažnju tišina; niko me ne juri. Rizikovao sam da zastanem i osvrnem se. Nikoga. Ubrzo sam čuo pomoćnika Đ.K. (32) kako me doziva i kaže da je sve OK. On se, naime, na kraju zatekao blizu klupe domaće ekipe koji su ga zadržali i objasnili mu."

    Kako smo u razgovoru sa meštanima saznali, razlog ovog nesvakidašnjeg događaja je izvesni gazda Milojko. "Doš'o čovek iz Švajcarsku i rek'o da 'oće da vidi utakmicu kaigođ tamo inače ne neće zove na ćerkinu svadbu. A pozvao i pevaljke iz Grand, pa da gi vidimo kako gazu blato i balegu za pare".
    Za trećim sudijom poznatim kao "najbrže noge sa zastavicom" i Forest Gamp se još uvek traga jer nisu stigli da ga obaveste da prestane da trči.
    DOPUNA VESTI
    Povodom slučaja utakmice bez uticaja na rezultat oglasio se i FSS saopštenjem da "nisu preterano potreseni jer kladionice nisu preterano zainteresovane za ovaj rang, pa nije ni toliko bitno. Ali zabrinjavajuća je ta pojava i nadaju se da neće preći u naviku ili, ne daj Bože, u Jelen Super ligu. "

  10. "#"#"#"#" KURAJBER RAZABIRE!!! "#"#"#"#"

    UMETNOST

    NATAŠA BEKVALAC DOBILA GREMI NAGRADU!!!

    http://www.svetplus.com/images/vesti/191886867.jpg

    Kako Kurajber nezvanično saznaje, popularna rizničarka srpske umetnosti i baštinitelj nacionalne muzičke istorije, Nataša Bekvalac, u najužem je izboru za ovogodišnju Gremi nagradu u kategoriji "ličnost stoleća" i kako saznajemo Nataša je već krenula put Londona.
    Kako naš insajder dojavljuje u Londonu su se već okupili svetski državnici od Vladimira Putina, preko Baraka Obame, pa do Lukašenka i Angele Merkel, da bi ovom uručivanju nagrade dali što veći kredibilitet i odali počast našoj baštiniteljki duhovnosti.
    "Nataša je već spremila srčan govor, kojim će očarati svetsko kulturno mnjenje", ističe gradonačelnik Londona!

    =================================================

    SPOT HAKA OBIĆA "K'O NA ĆILIMU" KANDIDAT ZA OSKARA U KATEGORIJI REŽIJA I SPECIJALNI EFEKTI!

    http://zabavniklipovi.com/thumb/hakoobiccilim.jpg

    http://files.meetup.com/83236/oscar1.jpg

    Kako Kurajber zvanično razaznaje, spot za pesmu Haka Obića "K'o na ćilimu", kandidat je za nagradu američke akademije filmske umetnosti zvane "Oskar", za režiju, montažu i specijalne efekte!!! Kako ministar kulture SAD prenosi u Los Anđelesu je već nastala nezapamćena euforija povodom dolaska našeg proslavljenog umetnika, koji je na putu svojim privatnim avionom, u kojem se nalazi i srpski ministar kulture sa ženom! Svetsko javno mnjenje se slaže u jednom, a to je da takvi specijalni efekti nisu viđeni još od "Gospodara prstenova".
    "Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo!!!", izjavljuje ministar kulture i informisanja Bratislav Petković!!!

    Ovo umetničko čudo možete pogledati ovde, kao i premijerno u Boljšoj teatru u Moskvi:
    http://www.youtube.com/watch?v=HIDQQVZnbEo

  11. ŠOKANTNO

    ĐORĐE STEFANOVIĆ POJEO BORHU

    Kako Kurajber ekskluzivno saznaje, Kristijan Borha, fudbaler i bacač diska iz Kolumbije nije otišao nazad u rodnu mu zemlju da bi nastavio tamo karijeru, već je tragično skončao u Srbiji.

    Naime, strogo čuvana tajna u FK Crvena Zvezda je naizad izašla na videlo i to zahvaljujući hrabrom igraču Zvezde Filipu Kasalici koji je došao u redakciju Kurajbera i ispričao nam tragičnu priču.
    "Nisam želeo da završim u ćevapu." - u panici je započeo priču mladi centarfor. "Đorđe Stefanović, gensek Zvezde jede sve pred sobom. Stadion, ljude, ma sve što vidi. Svaki dan smo u strahu ko će biti sledeći i kada smo čuli da se Borha vratio nazad u Kolumbiju znali smo da nije tako, jer Đorđe voli malo rešije da jede, a već duže vreme se oblizivao čim vidi Borhu zbog čega je Borha po cele noći provodio u strahu i panici."

    Vladan Lukić, Predsednik Zvezde nije želeo da da komentar i na naš poziv je samo rekao: "Nemojte. Ne pišite o ovome ako vam je život mio. On će videti. On će videtiiiiiiiii" - i prekinula nam se veza.
    Kolumbijska policija takođe nije želela da istražuje ovaj slučaj jer kako kažu "imaju dosta problema sa sto hiljada ubistava dnevno u ratu kartela i baš ih briga za nekog bacača diska što je otišao u Sibiriju."

    Filip Kasalica će biti odveden u sigurnu kuću, a mi ćemo se potruditi da još nekog igrača privolimo na saradnju, pa da sve dokaze dostavimo policiji i da Crvena Zvezda najzad prestane da živi u strahu.

    http://e-zemun.rs/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/4c574_stefanovic.jpg

  12. ŠOKANTNO
    SAV HEROIN U ISTOM PAKOVANJU
    http://fortox.org/wp-content/uploads/2012/02/heroin3.jpg
    Nakon vesti da će se u Australiji sve cigare prodavati u istom pakovanju stiže novi šok,OSD(Organizacija svetskih dušebrižnika) je dobila još jednu revolucionarnu ideju.Od novembra ove godine ulični dileri neće više moći da prodaju heroin u bilo kakvoj ambalaži nego u specijalnoj sivoj kutiji na kojoj će biti slike predoziranja heroinom.Iz ove organizacije poručuju da će ovo sigurno smanjiti broj zavisnika od heroina."Kad zavisnici vide na slikama kako je heroin štetan sigurni smo da će prestati da se drogiraju" ubeđena je naša prestavnica u OSD-u Dušica Spasić.Ulični dileri su vidno zabrinuti zbog ove novine a anonimni diler iz Beograda poručuje "Moj heroin je najboji i ponižavajuće je da bude u istom pakovanju sa onima koji stavljaju nedozvoljenu količinu mišomora"

  13. Opštenarodna katarza

    ZADNJA ŠANSA NAŠEG FUDBALA

    Od jutros su se usijali telefoni u našoj redakciji zbog poziva depresivnih građana koje je pogodio trenutak spoznaje. Naime, posle sinoćne prijateljske utakmice između Srbije i Irske, mnogi su zbunjeno zurili u ekran pitajući se šta se desilo. A tada je komentator (čije ime nećemo pominjati na njegov zahtev) rekao "Izostala je poseta navijača, kao i prava podrška sa tribina". Te reči kosmičke istine su udarile naš narod pravo u živac.
    "Kako nisam to ranije uvideo? Nisu igrači krivi, mi smo g**na. Kako da ne odemo i navijamo iz petnih žila posle svih njihovih utakmica? Treba tako, posle svih blamova, ispadanja iz takmičenja i primanja rekordnog broja golova bez datog. Nezahvalni smo" gotovo je jednodušna ocena depresivnog naroda.

    U FSS su zahvalni na tome. "Najzad da neko prepozna pravog krivca i odgovornog za loše stanje našeg fudbala. Nije to rukovodstvo, ni igrači koji nisu sposobni ni da potrče, već publika koja neće da dođe na stadion niti da pruža pravu podršku posle svih utakmica koje smo odigrali. Zaista, svima su nam se oči otvorile!" komentar je T. Karadžića.
    Međutim, kako ON dodaje, "poverenje treba da se zasluži i vrati", pa će, preventive radi, sledeća utakmica reprezentacije biti odigrana na nekom seoskom stadionu sa maksimalno 300 mesta kako bi Orlovi nastupali pred punim tribinama. Preseliće se ponovo na veće stadione kada narod to zasluži.

  14. Dobro je. Ja rek'o urlo, ali nastavlja se list.

    KURAJBER POSTOJI DOK JE I HRABRIH IZVEŠTAČA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. POLITIKA I DRUŠTVO

    NOVI POMACI U BORBI PROTIV BELE KUGE

    Najnovije analize stanja demografske slike Srbije pokazuju da negativni priraštaj stanovništva ima poražavajući nivo. Tako svake godine u Srbiji nestane jedan grad veličine Gornjeg Milanovca jer više stanovnika umire nego što se rađa. Neimenovani član Vlade Srbije izjavio je po tom pitanju: "Kome onaj debeli koji kurac gradi autoputeve i koridore kad za dvaes godina tuda neće niko prolaziti. Jebo mu ja pas mater, tu država mora da uradi nešto", u znak odgovora dotični je izjavio: "Ko ga jebe, nek on pravi decu kad je sposoban."

    Ova konverzacija je predočena organima vlasti i isti su iz toga izveli studiju održivog razvoja koja je donela zaključak da je preveliki uticaj medija, prvenstveno televizije i interneta, na mlađu, reproduktivno sposobnu, populaciju. Kao rešenje je odlučeno da se u zimskom periodu otpočne sa učestalim restrikcijama električne energije koje bi imale maksimalan uticaj u ostvarivanju neplaniranih trudnoća. Kao komplementarnu meru, da ne bi postojalo rešenje, Vlada će uvesti smanjenje ličnih dohodaka budžetskim ustanovama čime će se isprovocirati škole i medicinsko osoblje na štrajkove. Ovo bi, sve u svemu, moralo stvoriti idealne uslove u kojima mladi imaju jako mnogo vremena, nemaju ništa pametnije da rade, a nisu u mogućnosti da primene bilo kakvo planiranje porodice - ni preventivno, ni posledično.

    http://static.juznasrbija.info/files/stefan_privredna-komo6de0e07.jpg

    VLADA SRBIJE DRŽI SVEĆU NARODU

  16. Za pisanje se ne sekiraj, Džoni, ova mi tema do jaja. Jedino što dobru inspiraciju dobijam k'o dobar seks. Jednom do dva puta mesečno, u najboljem slučaju...

  17. ISPOVEST

    SERGEJ ĆETKOVIĆ TUŽAN JER JE UBIO LEPTIRA

    Popularni pevač izuzetno tihih i veoma sporih pesama, Sergej Ćetković, odlučio je da se ispovedi Kurajberu u vezi loše stvari koju je nedavno počinio.
    Naime, vraćajući se sa koncerta u Novom Sadu, prošle nedelje, na autoputu je ubio leptira.
    "Morao sam nekom da ispričam, jer noćima već ne spavam zbog toga." - započeo je ispovest popularni Gospodin Gej. "Bio sam jako umoran posle iscrpljujućeg koncerta, ali punog srca da naglasim, jer videti tu radost u očima publike, a posebno divne dece, u meni je probudilo najdivnije osećaje...izvinjavam se. Jako sam osetljiv na temu ljubavi i ushićenja, sjaja u očima znate...opet to radim. Da nastavim priču. Osvetljenje puta je bilo jako loše, a ja sam umoran žurio kući da zagrlim ženu i decu, kada sam osetio da sam nešto udario. Nešto malo, tanano, nevino, razigrano....izvinjavam se. Ponelo me. Da nastavim. Znam da vama zvuči neverovatno kako neko može da oseti da je udario nešto toliko malo, divno, krhko....pardon, ali ja osetim. Ja sam toliko osećajan čovek da i najmanji potres u emocijama ili duši mogu da osetim sa tolikom tačnošću, da ako recimo mačka umre u Japanu, meni to ovde u srcu, znate.....opet ja. Da ponovo nastavim priču. Zakočio sam naglo, naravno prvo proverio u retrovizoru da li ima nekog iza, istrčao iz kola i počeo da se vraćam peške unazad. Odjednom sam video. Užas me je preplavio potpuno. Jedan mali beli leptir je ležao pored puta, potpuno slomljen, a ja sam brzo pritrčao, opipao mu puls, pokušao čak i reanimaciju kada sam video da nema pulsa, ali nije bilo spasa. Leptir je umro. Sahranio sam ga pored puta i uplakan došao kući. Nisam mogao ženi i deci da ispričam da ih ne bi potresao i držao sam to u sebi. Preko dana sam nekako i uspevao da suzbijem tugu, ali noću. Noću kada se pojavi predivni srebrni mesec i kada zvezde lepše od očiju bilo koje žene.....ups, izvinjavam se. Noću je bio pakao. Noću sam plakao....čekaj ovo se rimuje. Da zapišem samo. Taaaako. I eto, reših da se ispovedim, da svi pročitaju kako mi je samo žao. Koliko sam samo potresen i koliko želim da se to nikada nije dogodilo. Da olakšam dušu. Oprosti leptire. Oprosti." - završio je ispovest Sergej. Na kraju je samo naglasio da će se njegov novi album zvati "Oprosti leptire" i da će prvu pesmu na albumu posvetiti tragično preminulom leptiru.

    http://www.naxi.rs:8080/media/images/o/Koncerti-i-festivali-Sergejev-koncert-za-marijanu.jpg

  18. КУРАЈБЕР САЗНАЈЕ

    Томислав Караџић, познатији под надимком Толе (погледај слику) решио да препусти фотељу Миловану Ђорићу, познатијем као Бата Ђора. Наиме, из поузданих извора (жена председника фудбалског савеза, прим.аут.) наш лист дошао је до података да се председник енормно угојио, те креће у потрагу за новом фотељом, а како ексклузивно сазнајемо од председника лично, његов избор се сузио на ову:
    http://arttattler.com/Images/NorthAmerica/Iowa/DesMoinesArtCenter/Return%20to%20Function/Hyber.jpg
    Међутим, добро обавештени Курајбер није стао овде, већ је наставио истраживање о новој фотељи Караџића, и дошао до закључка да је противкандидат првом избору фотеља на следећој слици, из простог разлога што председник ФСС-а коначно жели да разреши сукобе са црвено-белима и закопа ратне секире.
    http://www.dut.hr/wp-content/uploads/wpsc/product_images/vreca_lopta_velika.jpg

    Пратите нас у наредним бројевима како би најзад сазнали све о афери "Фотеља".

"Za sva politicka desavanja uvek prvo saznam na @vukajlija :-)"

Kolač U Tiganju | 27. April 2011.