Prijava

Pogledajte prvu defku Gospodina Sanje.

Trankila, valjda ti je jasno da smo mi, u stvari, vise Turci nego Sloveni, jebiga. A i ban se ne dobija bas kao sto ti mislis.

Možda si ti više Turčin nego Sloven, ja nisam hvala bogu.

ја сам бар пет пута био у гучи. од тога три пута са друштвом (дакле и на улици, и на стадиону, и у кафићима, и под шатором). истина је да има лаких, пијаних девојака, али о томе да се тамо проституишу под шаторима и слично... глупа измишљотина.

Šta sam ja rekao? Da li sam igde spomenuo da su one kurve? Rekao sam da igraju maleletne devojke po stolovima gotovo gole, što je tačno i ti si to sigurno video. To da se kurvaju se samo da naslutiti i da su veoma velike šanse da to one tamo zaista i rade. Nisam pitao.

даље, то што слушаш оне цигане на улици што свирају "месечину", "калашњиков" и "ђурђевдан" за 200 динара не значи да можеш да оспораваш умеће свирања трубе неких величина попут бобана и марка марковића, дејана лазаревића, петровића...

I tu sam se ogradio, izuzeo sam takmičarski deo. Stvarno kao što rekoh, ja sam laik i ne poznajem dovoljno muziku, niti imam sluha, ali pretpostavljam da je i takmičarski deo toliko dobar da bi imali više orkestara iz inostranstva, školovanih muzičara.

Ја сам и говорио о такмичарксом делу, то је поента Гуче

Vidiš, većina posetilaca Guče se ne bi složila sa tobom što pokušavam da vam objasnim. Pretpostavljam da je i Valdemar imao sličnu nameru. Oni dođu zbog vašara, gde se opija, lumpuje, slušaju cigani kako sviraju

"месечину", "калашњиков" и "ђурђевдан" за 200 динара

Извињавам се што се понављам, али људи као да не умеју да прочитају оно што сам написао. Мислио сам да сам речник прилагодио просечном Вукајлијашу, не могу да верујем да дечко није схватио мој пост.
Хвала још једном на пажњи и извињавам се на речнику који сам морао прилагодити одређеној особи која није разумела мој претходни коментар.
Моје поштовање.

Jadan pokušaj da me poniziš. Sve sam ja razumeo, ali to ne znači da moram da se složim sa tobom, jer začudo ima nas koji zaista razmišljamo svojom glavom i ne padamo na jeftine reklame.

Druže, svaka tvoja misao šutira moj mozak u cevanicu, iznova i iznova.

Mislim da je problem u tome što tvoj mozak ima cevanicu. :D

Da ne ronjam sad, viđeh negde "narkomanska muzika" u fazonu antisrBska muzika.
Ako ćeš ti nekome da kažeš da je manji Srbin ako sluša Mejdene, a ne cigansku žgadiju koja svira muziku koja je ništa drugo no produkt turske okupacije i tako se urotila na našim prostorima, jebi ga.
Tvrdim da je svako budala ko veruje da muzika određuje u kojoj je meri neko patriota, kakav je neko čovek, a da ne pričam o ekstremima koji su ubeđeni da je muzika način života.

Najbolji je pokušaj Jelen piva da onom stupidnom reklamom urbanizuje sajam pečenja, rakije i čiča-Dražinih ikona.

Valdemare, sve si rekao ovime. Nije potrebno bilo da dalje objasnjavas. Ko je pametan, sve je razumeo u ovoj izjavi. Ko nije...ko ga jebe.

Сваком са којим водим разговор о музици увек кажем: свуд ме дирај, у народњаке не, ако се не разумеш у музику и не бавиш се њоме.

Народна музика може да има јако компликовану хармонију и не може се сматрати музиком за необразоване и некултурне људе. Друго, класична је настала по мотивима народне музике разних земаља. Народна музика је једно од обележја културе једног народа. Влатко Стефановски је прославио по свету македонску народну музику, па према томе било каква прича о томе да је народна музика одраз простаклука је одраз нечијег незнања и опште некултуре.

Није само народна музика подложна кичу. Подложне се су и остале врсте музике. Чим је у изведби неке песме, односно композиције изглед и понашање интерпретатора/интерпретаторке, неквалитетно свирање, често неприкладан текст песме, па и неквалитетна продукција (ако се ради о аудио-снимку) изнад мелодије и хармоније, а све то праћено лошом интепретацијом песме (фалширањем) може се говорити да је кич.

Ако се водимо Валдемаровим постовима, онда је и панк тотални кич и што се тиче изгледа извођача и што се тиче музике.

Проблем са Гучом лежи у томе што се последњих година ради на томе да то постане светски фестивал трубе и да то више буде презентација и промоција музике из разних земаља света, а не само српске музике па одатле и жеља да то буде "културнија" манифестација.

А с друге стране је немогуће побећи од оног што људи очекују од Гуче, а то је: гласна музика коју нико не слуша јер су сви презаузети преједањем, алкохолисањем, повраћањем, оргијањем на сваком ћошку. Дакле, Гуча је осмишљена као СЕОСКИ САБОР који је временом прерастао у ВАШАР. Међутим, од сабора се може правити вашар, али Коларац или миланска Скала од Гуче не може.

То је оно што представља кичерај, а не музика и певачи који тамо наступају. Није проблем што је тамо дошла Цеца, није проблем, ни њено певање, ни њена музика, јер и поред толиких глупости које је снимила за све ове године има и она довољан број "пристојних" песама. Проблем је понашање људи и њихови мотиви доласка у Гучу. То је оно што је кичасто у свему овоме.

Уф одакле да почнем Валдемаре... Све време причаш о некој комерцијалности, музици која је допадљива маси итд... То постоји код свих великих жанрова у музици. И у року, попу, металу, хаусу... Рок није музика масе? Рок не слушају милиони људи, у року не преовладавају сви они мотиви, попут љубави, свакојаких животних проблема, алкохолу, изласцима...? Ни један члан метал/панк/рок бенда није окусио алкохол јер је то тако мејн и остављају га шабанима народњацима. Љубавна песма у року или попу? Боже ме сачувај, то само ови сељачки народњаци, ко још пева о рибама.

Дакле схвати, то све што си написао важи за све остале жанрове, јер јбг НЕ ПОСТОЈЕ нове теме о којима би певао, све се то понавља код свих жанрова

odoh na Kolarac, gde ću slušati Verdija i Pergolezija

Ох, опростите нама сељацима господине, уживајте на концерту и не заборавите да нам донесете бар делић атмосфере господе у фраковима и бар мало острига, кавијара и Пино Ноара из '68 да пробамо. Наравно, ако вас буду позвали на бал преко пута Москве или пак ако будете ишли у Беч на Новогодишњи концерт, бићу рад да вам позајмим своје одело од египатског памука сашивено у познатој кројачкој радњи у Фиренци, које немам где да носим.

A što se tiče nepoznatih reči, u pravu ste, možda je trebalo sve na narodnom, u duhu tradicije... Ipak je ovo tema o narodnjacima, za narodne ljude.

Овде и у још неким деловима, вероватно не знајући политичку или културолошку дефиницију народа, непотребно себе издижеш изнда народа и говориш о народу у циничном и подругљивом тону јер си и ти сам део тог истог народа. Ако не желиш више то да будеш, пресели се у другу државу или постани апатрид.

А целе ове дискусије не би било да ти ниси помешао народњаке (тј. више турбо фолк него праве народњаке) и фестивал ТРУБЕ, на коме између осталог у жељи организатора да заради гостује Цеца и остали... Такође, не би је ни било да ниси помешао оркестар са тубом, хорном, трубом, и бубњем у којем НЕМА певања, несрећне љубави, опијања, већ чист иснтрументал кола, чочека и мелодија и песама из различитих крајева србије а бога ми и света. Ал очигледно то тако мора да буде када човек који се бави лекторисањем оће добјасни о музици човеку који ето тако мало свира 10 година гитару, имао је разноразне бендове и вероватно зна да одсвира захтевније песме него што он слуша.
Уживај http://www.youtube.com/watch?v=sr-PjmJ3HM4&feature=related

Eto moje greške u startu, mislio sam da je jasno da se sve što sam pisao odnosi na novokomponovanu muziku, a narodnu poštujem, nije baš da je slušam, ali uživam u stranoj rok i drugim vrstama alternativne muzike sa elementima narodne muzike tog dotičnog nekog stranog naroda, pogotovo ruskog i ostalih slovenskih. Šteta što takvih stvari nema više kod nas. Inače, mrzim stereotipe i šablone u svakoj muzici, pa i u onoj koju slušam, naravno. Veruj mi, nisam snob, odem neki put do Kolarca, al se češće uroljam sa društvom. Ajd, jebi ga, svađam se oko gluposti, ali kad ni neko napiše da si hipster i isfoliran, a suviše sam mator da bih bio hipster.

Како вас човек квалитетно тролује...

I meni su orgulje krsina od instrumenta koje podsecaju na duvanje u busnu plasticnu flasu,pa bi me ipak bilo sramota da kazem da je recimo Bah bio retard sto je to svirao.
Zasto su orgulje, harfa ili jebeni triangl kulturniji instrument od trube?

Kakav je to virtuoz na TRIANGLU? Ja ne kontam kako se tamo uopste svira,i zasto se skola za to zavrsava, kad isto izgleda dete koje prvi put udari u to govno ,i neki skolovani clan presvete filharmonije?

Ko jebe Cecu i ostale pevace sto se pojavljuju u Guci? Svako ko je u Gucu isao pre nesto sto je postala "nacin" zivota reci ce da gostovanja kojekakvih pevaca ruse smisao Guce (ja licno otkidam na Miroslava Ilica, i covek ce mi na svadbi pevati ako pare skupim,al sam prvi rekao da je los potez praviti od sabora trubaca koncerte pevaca).

Pricu o SrBsko - Tursko - Slovenskim motivima cu iskulirati,jer nema veze sa zivotom. To mogu da iskuliram.
Al ne mogu da iskuliram da neko moze da kaze da recimo Dejan Petrovic nije umetnik. To je bezobrazan komentar isto koliko i onaj da su svi rokeri narkomani.

A kad smo vec kod fesitivala, ne znam samo kako se Beogradski BEERFEST (valjda smo previse urbani pa nisu mogli da kazu Festival Piva nego BEERFEST matoreee) moze nazvati festivalom a da je pivo pritom skuplje na tocilici nego u vecini bogradskih kafica? I zaboravili smo faktor prasine, posto svi vec sad pricaju o Guci kao leglu cigana ,a beerfest zadnjih par godina lici na povrsinske kopove. Ali je i dalje kul jer na njemu svira Galija (da to je onaj gospodin sto je izdao Digni ruku, digni obadve i nista posle toga), svira YU grupa , svira Inspektor Blaza, a svi zajedno si mali 1 nastup prosle godine.

Да скратимо причу. Да је Гуча замишљена као било који фестивал музике, нпр. као што је то неки поп-фестивал, онда би ретко ко долазио у Гучу. То би био један мали сабор, где би се промовисала музика: и српска, и светска, али не би онда било оног најважније, а то је ЗАРАДА. Пошто се све врти око ПАРА, Гуча је због тога вашар, једна велика свадба без сватова (што би мени мрски Ђорђе Балашевић рекао: парада пијанства и кича), а не (само) музички фестивал. Да иронија буде већа, због банчења и пијанчења, само такмичење је постало потпуно небитно, осим шачици људи који долазе да чују МУЗИКУ, иако је то исто такмичење сврха постојања Гуче.

Ja sam išao na VAŠER PIVA, zato što volim jednu ili dve grupe koje su tamo nastupale, a ima i kvalitetnog piva, mada je skupo. Jeste krš, jeste komercijala, i šta sad? Situacija ista kao u Guči, samo je druga vrsta muzike u pitanju. O Egzitu i da ne pričam... Ja inače volim tu narkomansku muziku, a i poneku laku drogu volim da konzumiram, ali ljudi, treba da pravite razliku između PRAVE narkomanske muzike i KOMERCIJALNE narkomanske muzike. Komercijalna narkomanska muzika zagovara takođe sentimentalne vrednosti i konzervaciju postojećeg društvenog poretka, i služi za održavanje statusa kvo i porobljavanje širokih konzumentskih masa, a PRAVA narkomanska muzika zagovara drugačije stvari... Ali to već nije stvar za temu o Guči.

Koliko glup argument, ovaj "i u roku se peva o napijanju, ljubavi i ostalim sentimentalnim temama". Da, ali u roku i metalu itd. ima i ostalih tema, dok u narodnoj muzici nema ostalih tema.

Kako nema, u narodnoj muzici pevaju o rekama, krcmama u planini, belim kocijama i tako to. Kad si cuo mejdene da su pomenuli neku reku?

Hahaha, Gazimudo, krenuo si loše, nemoj sad da nabrajam teme rok i metal pesama, i da kačim tekstove.

Koliko glup argument, ovaj "i u roku se peva o napijanju, ljubavi i ostalim sentimentalnim temama". Da, ali u roku i metalu itd. ima i ostalih tema, dok u narodnoj muzici nema ostalih tema.

Mogu da zamislim kako Miroslav Ilić peva:

Bože spasi kralja
Fašistički režim
Napravili su te moronom
Potencijalnom bombom

Bože spasi kralja
On nije ljudsko biće
I nema budućnosti
U srpskom snu

Ne daj da ti pričaju o onome što želiš
Ne daj da ti pričaju o onom što ti treba
Nema budućnosti, nema budućnosti, nema budućnosti za tebe.

(i onda doda kao poentu, onako razvučeno, naglašeno, uz obilatu njegovu gestikulaciju):

Za tebeeee neeeeemaaaaaaa lebaaaaaaaaa!
(Sevdah, stradaju čaše!)

Za neinformisane, Sex Pistols

A mogu da zamislim Lepu Lukić i prateći bend kako kao članice Pusi Rajota upadaju u Hram Svetog Save i pevaju: Bogorodice Devo, Nikolića oteraj! AHAHAHAHAHA!

Hahaha to Valdemare, ili Mitra Mirića kako peva nešto od Dead Kennedysa.

Hahaha to Valdemare, ili Mitra Mirića kako peva nešto od Dead Kennedysa.

Ubiiij, ubiiiij,
Ubij sirotinju danaaaaas!

Ubiiij, ubiiiij,
Ubij sirotinju danaaaaas!

Naravno, uz trilere.

Jebote, ovo zaslužuje posebnu temu.