Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
to nije zvezda
Шерлоче води у велику расправу то, исто сте говорили и за КК, мени се пола града смијало кад кажем да навијам за Звезду у кошарци па погледај сад. Уживај у спорту и мани се политике, не игра Вучић него играчи.
Игра велика лова коју сте добили од госп. Вучића.
Спремте се Гробари, играмо против државе вечерас.
Neka, kažem ja da sam zadovoljan jer pobediti Radnički je veliki uspeh. Samo neka daju sve od sebe, jer pare su kratkog daha u ovim sportovima. Deceniju može da vlada samo onaj ko stvara.
Ma bravo deco. Bravo na igri i na borbenosti. Srce mi puno kako se izgaralo u bazenu i na tribinama.
Dobra tekma, bolje smo odigrali nego što sam očekivao. Mislio sam da će da nas zgrome i da su se klinci juče istrošili pa da će da nas zgaze.
Treba napraviti neki model da ovi momci ostanu u Partizanu par godina, jer posle ove utakmice, a i mnogih pre, jasno je da su zaslužili.
Честитам комшије, ако сте играли упола као Џони што каже, браво за вас, а и за нас што смо вас добили.
Klinci muški do kraja, jbg nije se dalo. Na kraju presudio slučajno primljen gol.
Svaka čast klincima na borbi meni srce puno kad vidim da se bore do kraja.
I naklon do poda za onog klinca na tribini što ga uhvatila kamera!
Ај не свирај курцу леба ти. Нећу вас да прозивам, зна се шта је и како је било.
Један раднички (намерно малим словом) добија од града 60 милиона динара годишње, плус спонзори, а град дугује између 50 и 100 милиона еврова.
И свака вам част што сте их добили, драго ми је скоро као за ово вечерас.
Jesmo, igrali smo odlično. I vi naravno, pa ste zato pobedili, ali opet znaš kad pri postizanju gola čuješ komentatora: "I gol sedamnaestogodišnjeg Gavrila Savića"...puno srce.
Čegijev sin lololo
Zezam se. Klinac je legenda. Predviđam mu ozbiljnu budućnost na Južnoj tribini.
jebote, koliko sam senilan. Totalno sam zaboravio da ste isto ovo govorili svih onih godina kad su vam vaterpolisti i kosarkasi Partizana svrsavali u svaku telesnu supljinu.
Fuck basketball, Delije said.
Nobody cares, Delije said.
Fuck waterpolo, Delije said.
Fuck waterpolo, Delije said.
Naravno da su to govorili i govoriće opet i to vrlo skoro, nije ni bitno. Jesi gledao tekmu?
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/165060_10151252054785017_150627174_n.jpg
@ johny
nazalost, stigao samo na produzetak. Svaka cast nasim klincima, a svaka cast i Vujasinovicu na izjavi posle tekme.
I mogu ti reci, da mi je drago zbog onako sportske atmosfere na kraju. Svi se lepo pozdravili, izljubili.. Svesni su da je ovo bila utakmica odlazecih i dolazecih snaga :)
Gledacu reprizu nocas,bice sigurno.
Како ко, има и међу вама таквих.
Шта је тај дечко, тај на трибинама! урадио па је заслужио наклон до пода? Нисам гледао, имао сам обавеза и јако се гризем. Када има снимак?
Gledaj tekmu, dobra je bila skroz. Kažem ti, sve vreme borba i to prava borba, a ono naši deca bre. Ma milina bilo gledati. I gustina ozbiljna je bila iako je u jednom trenutku delovalo da će laganezi privesti kraju. Sevnuli klinci i stigli. Na kraju....stativa je presudila najviše, mada voleo bih da je zadnji napad svirao faul jer su potpoili našeg igrača, a sudija im pustio loptu. Nema veze, prioritet je samo da ostanu ova deca kod nas i eto ti novih deset-petnaest godina vladavinek, jer realno, mene najviše zanima osma evropska titula, da izbijemo na prvo mesto tu.
Tekma odlična. Dva dobra tima igrala, jedan bio iskusniji i pobedio, a drugi je bio mlađi, al' se borio.
Ma klinja neki debeli, mali, gotivac, krsti se na tajm-autu k'o mator ono "pomozi Bože" i kreće pesma "Sveto ime je", a on počo da urla, zna svaku reč i tapše onako kada treba i gde treba, a pored njega neki sića u crveno belj majici samo ga gleda lolololo
A nije izgledao džiberski klinac nego baš gotivno.
Znaci vako:
Međutim, ako posmatramo rezultate u pet najatraktivnijih kolektivnih sportova, onda je Partizan uspešniji od Crvene zvezde, pošto u fudbalu, košarci, rukometu, vaterpolu i odbojci (računajući samo mušku konkurenciju) ima 72 osvojene državne titule (kako u velikoj Jugoslaviji, tako i u SRJ, SCG i sada Srbiji), naspram 56 trofeja najvećeg rivala. Presudna razlika napravljena je u vaterpolu (21:2), a crno-beli su još uspešniji
i u odbojci (10:6). Zvezda vodi u fudbalu (24:20) i rukometu (9:6), dok je košarkaški bilans izjednačen - 15:15.
Naravno, nekome bi moglo da zasmeta zašto smo odabrali samo tih pet sportova, ali, prema raspoloživim podacima iz obaju sportskih društava, Partizan je uspešniji i u ukupnom zbiru sa 362 državne titule naspram 331, koliko je sakupila Crvena zvezda. I crno-beli imaju više osvojenih nacionalnih kupova - 176:142.
Čak i ako bi izašli iz nacionalnih okvira, crno-beli su za nijansu uspešniji od komšija sa crveno-bele strane Topčiderskog brda jer su bili prvaci Evrope u košarci i vaterpolu (šest puta), a Zvezda samo u fudbalu. Pa u svojim redovima imaju i dvoje teniskih asova Novaka Đokovića i Anu Ivanović, dok je Jelena Janković u pionirskim danima nastupala za Crvenu zvezdu.
Posto smo utvrdili da se racunaju i kosarka i vaterpolo, dolazimo do zakljucka da je mali partizan uspenije sportsko drustvo od preogromne Crvene Zvezde :)
A ako hocete, mozemo da izbacimo rukomet i fudbal sad, posto vam ne ide tamo.. takoreci, ko jos prati fudbal Srbija je zemlja kosarske :)
A MI SMO SAMO MALI PARTIZAN!!!
Pa to ne bih znao. Moraš priznati da poslednjih deset-petnaest godina nije bilo prilike za to, a pre toga sam bio klinac pa se ne sećam.
Znam na primer, kada je Budućnost uzela primat u košarci davno, mi nismo prestali da gledamo taj sport, ako na to misliš.