Da li se "ložite" na noževe?

  1. E bas ovaj noz, lep je jako :)

  2. Samo da javim Pezosu i ostalima da sam bas evo danas gledao Ber Grilsa (epizoda kada je na Islandu) i zapazio sam da nosi gerberov noz. Znaci da verovatno ima ugovor po kome, izmedju ostalog, mora i taj noz sa sobom da nosi

  3. http://xs.nflame.net/uploads/2011/05/bgk_3.jpg
    ovaj nož koristi...čini mi se da je i on gerber.
    a znam da ima i neki paracord gerber
    http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/th/aplus/gerber/Gerber-Grylls-Paracord-Sheath-1.jpg
    http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/th/aplus/gerber/Gerber-Grylls-Paracord-Sheath-2.jpg

    a ako si video baš ovakav kao što prodaju na pumpama, veruj mi to ne može da se poredi...verovatno da su i njemu napravili takav, samo mnogo kvalitetniji, da ga nekad nosi po emisijama...jebiga i tako pravi ogromnu reklamu.
    Al veruj mi da je taj što se inače prodaje teška plastika, i to što on radi u emisijama sa nožem ne bi mogao sa ovim svakako lol

  4. E u to vec verujem, siguran sam da je njemu uradjen kvalitetniji neki, mada opet pazi gledao sam review-ove sto ljudi rade, deluje izdrzljivo, nemam pojma sad :D

  5. Управо сам завршио јебавање са оним гравирањем као што сам хтео, на једном будаку од ножа који имам кући. Не испада лоше уопште, видећу да сликам сутра па да обесим. Радио сам како објашњавају они ликови на тјубу, са батеријом од 9 волти, оном коцкастом, лаком за нокте, чачкалицама и штапићем за уши. Испада пристојно потпис тако али остало на пример није за курац јер треба цртати по лаку док се не осуши скроз а то је можда минут два, тако да сам мислио да следећи пут прелепим лепљиву траку преко, изрежем облике које хоћу, затим прелакирам и када се осуши одлепим траку, тако да остану отисци на голом металу, и онда да поновим процес. Требало би да испадне прецизније и лепше. Иначе је просто ко курац, свако може макар да се потпише на свој нож ако не и да се зајебава са нечим компликованијим.

  6. ovakvom baterijom?
    http://3.bp.blogspot.com/_u428MdnqS9g/SrHkbWViLZI/AAAAAAAAAAM/XxNsz_1IQds/s320/9voltBattery.jpg

    sto se tice lakiranja... vidjao sam po raznim klipovima da su likovi radili nalepnice koje su im sluzile da zastite deo koji nece da sprze

  7. E baš takvom dv, o tome sam i ja razmišljao, da odradim neku nalepnicu ili onako kao što sam rekao sa lakom, videću kada me ne bude mrzelo da iznađem nešto, samo lak je dobar za potpise, jer ispadao kao da si se potpisao hemijskom, za bilo šta drugo je bezveze jer se brzo suši a i treba da budeš umetnik da bi mogao tek tako nešto da nacrtaš.

  8. Evo kako je ispalo ono, iz prve, moglo je bolje da sam sačekao da se lak osuši malo više itd. al za prvu probu nije loše.

    http://25.media.tumblr.com/3985f994725972d2aa065262cd6a9bf2/tumblr_mv9zl8NiQN1slytbpo1_500.jpg

  9. http://www.dodaj.rs/f/2O/Cd/I4SyMWv/vvv.jpg
    http://www.dodaj.rs/f/K/LD/1pqba1QJ/vvv2.jpg

    Ćalov rumunac, zmaj nož, ima 15 godina, na sečivu su značajni tragovi korišćenja ali i dalje dobro siječe.
    Najlepši nož od svih koje sam držao.

    Slikano je pikslom, štaću kacam sirotinja

  10. @pacove ovo je do jaja ispalo! U petak kad legne plata uzimam bateriju :D
    @mladiluk, uzmi vodene smirgle granulacije 1000, 1500 i 2000, ako hoces jos finije mozes, al stvarno ne mora. Imas u svakoj farbari i oko 40 din je list. Krenes sa 1000 pa trljas, kad osetis da ide lagano uzmes finiju i tako dok ga ne ispoliras. Ja sam bas neki dan polirao moj damaskus, sad mi je lepsi nego kad sam ga kupio.
    Ps. Najbolje ces polirati ako stavis komad smirgle na podlogu misa i onda trljas noz odgore. Ovako ga mozes i konveksno ostriti.

  11. ja ti preporucujem da narucis od kovaca da ti naprave ako imas 5-6 hiljada. Za te pare ne mozes naci takav kvalitet po radnjama. Ako hoces mogu ti ostaviti sutra neke kontakte proverenih majstora.

  12. Ne znam da li je to pamerno, unakaziću samo već uglačanu površinu a neću uraditi ništa. Kada sam rekao oštećenja mislio sam na udubljenja od udaraca, kao na maču (ne znam kako da ih opišem drugačije), koja su i do 2mm, ne smem to da mu uradim.

  13. Mladi luku, ne možeš udubljenja do kraja da izvučeš ali možeš malo da ispraviš sa kamenom za oštrenje, znam jer su meni tako sjebali nož na poslu jebem im majku svima redom, popizdeo sam bio, aj da sam ga ja sjebo da mi bude žao nego je neka copina umesto mene. Ispravi se malo ali ostane malo udubljenje koje se vidi, kolega ima dva na globalovom sašimi nožu koja i posle par godina oštrenja nije uspeo da ispravi skroz.

  14. pako juga, ne vidi se slika koju si postavio pa ne znam na koji victorinox misliš, samo pitaj, a koji god da uzmeš, uz maksimalno korišćenje ima da ga nasledi i tvoje unuče

  15. to je alox serija, još dodatno kvalitetnije nego standardni, taj Vic Pioneer je 2700 din...

  16. Bilo je na Molu victorinoxa prosle godine, tako da smo cale i ja uzeli jedan, i sad nemam pojma gde je (cale valjda zna, mada ni to nisam siguran), a i meni se svidja ovaj alox mozda ga uzmem, mada jos uvek nema potrebe za dva inoxa :D

  17. ovaj drugi je preskup...da ne pričam napamet, al nije manje od 500 dolara recimo...
    zavisi koliko para oćeš da daš, reci otpilike pa ćemo ti dati neki predlog...mada vidim da si reko da nećeš da naručuješ ručne radove...ne mora da bude to uopšte ukrašeno i kičasto, ti kažeš majstoru kako da izgleda i on ti napravi....možeš čak da tražiš da izgleda i ovako ko ovaj berov crni što si stavio, njegov dizajn dosta često kopiraju...
    a za alox, ne znam, ja sam svoj uzeo kad sam bio u minhenu...ovde kod nas jedino preko neta negde da nađeš

  18. Koliko ja znam, u prodaji u radnjama, nema victorinoxa, mozda ima ali neki slab izbor. Ali procesljas ovu temu tamo negde pozadi ima sajt sto je postavio dokle vise, pa ima svasta i moze da se naruci dosta toga :)

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.