Trula Srbija

1. Tačnije to su tupavi ljudi koji rade onako kako drugi sviraju. Njihov životni moto je: "Najebaćeš ako se pobuniš zato ćuti i trpi", "To tako mora", "Samo budale idu protiv države" i druge nebuloze.

2. Svako ko plaća BusPlus i misli da je to dobro je direktan neprijatelj ove države i naroda i treba ga streljati zajedno sa političarskom stokom.

Nemoj tako, evo ja neću da plaćam, ali šta da radim kad je danas na stanici na izlasku iz Obrenovca ušlo sedam majmuna u autobus, pa plaćaj ili izlazi. I ja žurio, platim.

3. Juče bilo dvoje kod stadiona u Obr. Morala sam da overim.

4. Dobro to kad žuriš i to, onda ok, ali ljudi koji su u fazonu "Treba da se plaća, kako zamišljaš da se voziš, a ne platiš?", e pa zamišljam da se vozim besplatno za one silne pare što oni kradu godinama. Ukrali su toliko para samo na nameštenom tenderu za BusPlus i muljanu na svemu tome, da možemo komotno svi da se vozimo besplatno godinu dana. Da ne pričam koliko su pokrali para i smuljali za sve ove godine, i ovi, i oni pre njih. Pa trebalo bi svako svoj autobus da dobije.

5. Realno mora da se plati ako misliš da se voziš, ali kada je ovakva situacija sa gradskim prevozom i niskim platama onda nema druge nego da se švercuješ a to niko ne razume, samo bi ti oteli iz usta.
    Edit: Bem ti državu koja ne radi za građane već za sebe i svoju rodbinu.

6. Stvar je u tome da i ta šugava preduzeća za prevoz ne mogu da funkcionišu jer pokradene pare nisu uložene u njih, već otišle negde levo-desno, u ovaj i onaj džep. Ne plaćajući kartu samo doprinosiš još većem njihovom srozavanju, jer boli kurac onoga ko je pokrao pare i za preduzeće i tebe. Ali samo kad bi moglo da se uradi nešto što bi ščepalo za vrat one koji su to organizovali... Ja mogu da se švercujem, to nekad i radim, nekad i ne radim, a uvek mi gorak ukus u ustima, volim da se zavalim i čitam, a ovako gledam hoće li na nekoj stanici ući majmuni ili neće, pa onda ko zadnji jad izlazim iz autobusa na brzinu, ili čekam da dođu pa se napušavam s njima. Bedno je sve to, i samo delić problema koji postoji.

7. Jebiga, meni ne pada na pamet da plaćam kartu, niti imam para da plaćam stalno.

8. treba tu svasta da se uradi... prvo je da se otvore finansije u javnost, novinarima, ako je vec javno preduzece.
    ovoliko dato na plate soferima, ovoliko tehnici, ovoliko ulozeno u nove buseve, ovoliko dato na administraciju...

e, onda kad se vidi da administracija verovatno jede 50% novca, da se malo uz pritisak javnosti to preuredi. da vecina novca ide na sofere i tehniku, a sto ostane u ulaganje u nove buseve.

e, onda da se uvedu debele kazne kad neko nema kartu, i eventualno i milicija ukljuci u to. da kontrolori imaju veca ovlascenja i "panic" dugme, kad neko mu bilo sta prigovori.

tim redosledom.

9. ne rekoh, kod nas ko i sve, misle da ce isti efekat da naprave ako obrnuto odrade. al to nece, ljudi se bune ako ih neko tera da placaju a oni ne znaju sta placaju.

prvo mora da te ubede da to sto dajes ide tom vozacu sto te vozi i onom sto opravlja i cisti autobus, a ne nekom debelom u fotelji.

10. e, onda kad se vidi da administracija verovatno jede 50% novca, da se malo uz pritisak javnosti to preuredi.

Ma celte, kakav pritisak javnosti... Ti ono beše ne živiš u Srbiji, je l' tako? Ovde ne postoji javnost.
    Osim toga, većina novca treba da ide u nabavku novih vozila i održavanje istih. Boli me kurac što bas ima GPS i vajfaj kad ja propadnem kroz njegov pod ili se šlogiram od temperature, ili dobijem vaške zbog gužve... Kako bih ih vešao, pa to je nenormalno...

11. Ko bude od poštenih uspeo da se domogne fotelje u vladi neka se javi ovde da pregovaramo i da se dogovorimo :)
    Edit: I obavezno da časti :)

12. more treba se uvede direktna demokratija i kod nas. nismo tolko glupi.
    pa kad narod bude glasao zakone koji definisu plate poslanicima i dal ce advokati da placaju pausalno porez (sto mi ovo pade na pamet), i oni ce malo drugacije da sviraju.

sad su se osilili u picku materinu, a budale svi do jednog...

13. Nikada, za ove cetiri godine sto sam u Beogradu, nisam platio kartu. Imam devet kazni, koje, podrazumjeva se, nikada platiti neću.

14. Ок је све то, али је л' схватате да не може да не буде гужве у шпицу? И да јавни превоз не може самостално да функционише без субвенција? И да смо ми сиромашна земља у којој не може сваки бус да има климу?

Контам да је срање и да мора нешто да се промени хитно али ово горе се неће променити наредних 50 година ако и тад.

15. Ма најбоље је кад Ђилас изађе на конференцију и каже како имамо нижу цену карата од свих земаља у централној Европи и још онако поносито, као да смо остварили неки успех том чињеницом. Па не, требало би да имамо скупље карте. То што ми имамо за 10 % јефтиније карте а они 5 пута веће плате, то није ни битно. Ко јебе математику.

16. И да јавни превоз не може самостално да функционише без субвенција?

moze, moze. inace ne bi bilo privatnih prevoznika u srbiji (znam u nisu da ima, sto znaci da funkcionise).

ono sto se subvencijama omogucava je da postoje autobuske stanice, trake za autobuse i infrastruktura da to funkcionise (pruge za tramvaje i ostalo).
    sam prevoz moze i trebalo bi samostalno da funkcionise.

17. Може, ако су кондуктери у сваком бусу на најпрометнијим линијама. Овако ГСП плаћа разлику приватницима да раде на линијама којима одговара ГСП-у и да раде у интегрисаном систему наплате. Јефтиније им је него да купују нове аутобусе које приватници већ имају.

18. Може, ако су кондуктери у сваком бусу на најпрометнијим линијама.

cekaj... znaci moze, ako se placaju karte :)
    zasto bi neko subvencionisao sverc u autobusima? zasto da radnik iz pirota od svoje plate odvajao za porez 50%, da bi placao nekog u beogradu ko se svercuje?
    jel to pravedno po vama?

19. Београд сам свој превоз субвенционише, то нема везе са остатком Србије. Из свог буџета одваја за то. Зашто мора?
    Зато што нпр најпрометније линије могу да отплате себе и можда део других линија (ако се плаћају карте), ал не могу све. А зашто је тако? Зато што ти не можеш да оставиш људе у приградским насељима или даљим насељима без превоза, без обзира колико је то насеље мало и далеко од града и небитно и колико је та линија неисплатива.

zasto da radnik iz pirota od svoje plate odvaja za porez 50%, da bi placao nekog u beogradu ko se svercuje?

Томдрил Мерилин

Nikada, za ove cetiri godine sto sam u Beogradu, nisam platio kartu. Imam devet kazni, koje, podrazumjeva se, nikada platiti neću.

Јеси сигуран да радник из Пирота не плаћа самом себи да се шверцује? хДД

20. Београд сам свој превоз субвенционише, то нема везе са остатком Србије. Из свог буџета одваја за то.

obrni-okreni, sipanje novca u nesto ostavlja nesto drugo suplje sto mora da se popuni necim trecim. kako god, neko sto zivi u pirotu placa beogradjane da se voze.

takve stvari ne smeju da se subvencionisu, to je idiotizam. u redu je subvencionisati inftrastrukturu, ali ne same uslugu.
    treba praviti dobre puteve i pruge, i infrastrukturu, al nema razloga placati nekom deo karte.

to sto smo mi navikli da nasi politicari uzmu i budzet tretiraju ko dedovinu i njime kupuju uglavnom narod da glasaju opet za ista govna, to je druga prica.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.